Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Garrett GTI 2500 - prednosti i mane
Pozdrav svima.  Wink

Pre svega da napomenem da sam totalni pocetnik, sto bi u prevodu znacilo da nikada u zivotu nisam koristio metal detektore.
Nabavio sam Garrett GTI 2500. Imam osnovnu i veliku sondu koja stize sa njim u paketu. Isprobao sam ga u osnovnim modovima (uglavnom coins) i uspesno pronasao razne metalne bezvredne predmete (caure, eksere...) na dubinama od 20-30cm max.

Da li bi neko mogao da mi iz prakse kaze da li sam odradio dobru kupovinu i koja je dubina do koje ovaj uredjaj moze da ide?
Takodje me interesuje da li preporucujete da koristim i osnovnu sondu ili da koristim veliku neprekidno i za sta se koristi jedna a za sta druga sonda?

Hvala unapred
Odgovori
Koliko znam Sneshko je napisao knjigu baš o ovom metal detektoru,mislim da je vredi imati,ovde na forumu čini mi se da ima topic o njoj.
Odgovori
Hvala za preporuku, ali ne znam ko je Sneshko i gde moze da se nadje knjiga Smile Lepo bi bilo ako imas link da mi pustis da probam da nabavim.
Nezavisno od toga bilo bi mi (a i drugim korisnicima) od velike koristi da sto vise ljudi iz prakse da savete. Saveti tipa ovo radi, ovo nemoj, koristi ovo, a ne ovo...
Ako ima nekog iskusnijeg korisnika sa ovom spravicom, bio bih zahvalan za svaki savet.
Odgovori
Добро дошао на форум Ekstremista!
Надам се да ће ти информације на доњем линку бити од помоћи:

http://www.skrivenoblago.com/index.php/t...160.0.html

Поздрав!
Sneshko
Odgovori
Pozz Sneshko.

Prvo hvala za dobrodoslicu.

Uopste ne sumnjam da je knjiga super i naravno da vec razmisljam da je uskoro porucim. Ono sto mi je trenutno potrebno je brz savet od iskusnog "kolege" Wink na sta da obratim paznju kod ovog uredjaja. Znaci bas brzinski, ovo radi ovo nemoj, ovo koristi ovo nemoj,  za nekog ko je pocetnik u traganju. Knjiga verovatno objasnjava sve u detalje ali znas i sam da konkretan savet cesto moze da pomogne vise od literature. Bar da znam koje su mu mane da ne radim neke besmislene akcije. Smile Nikako ne da otkrivas fazone iz knjige koji treba da se plate (to postujem jer si ulozio veliki trud) nego cisto savet koji bi mi olaksao pocetak. A, da, ako bi mogao da mi bar otprilike kazes do koje dubine registruje predmete u kom modu i sa kojom sondom to bi bilo super.
Odgovori
Ево, на овом снимку можеш сазнати најважније ствари у вези твоје машине.

http://www.youtube.com/watch?v=VKlB70QLD9E

Поздрав!

Sneshko
Odgovori
jedina mana je to sto guta baterije kada ides nocu da trazis i kada su ti bat na izmak krece da ludi ali iskreno i drugi to rade usput da kazem...inace i nije za pocetnike jer zahteva neko iskustvo inace nije los ali naravno sa vece sonde Smile pozdrav i da p.s nikako sen na max!
Odgovori
(08-09-2013, 11:23 AM)Ekstremista link Piše: Pozdrav svima.  Wink

Pre svega da napomenem da sam totalni pocetnik, sto bi u prevodu znacilo da nikada u zivotu nisam koristio metal detektore.
Nabavio sam Garrett GTI 2500. Imam osnovnu i veliku sondu koja stize sa njim u paketu. Isprobao sam ga u osnovnim modovima (uglavnom coins) i uspesno pronasao razne metalne bezvredne predmete (caure, eksere...) na dubinama od 20-30cm max.

Da li bi neko mogao da mi iz prakse kaze da li sam odradio dobru kupovinu i koja je dubina do koje ovaj uredjaj moze da ide?
Takodje me interesuje da li preporucujete da koristim i osnovnu sondu ili da koristim veliku neprekidno i za sta se koristi jedna a za sta druga sonda?

Hvala unapred
Ako ti je prvi md trebace ti dosta vremena da sve ukapiras,za pocetak ti je najbolje da napravis sebi jedan poligon sa razlicitim dubinama i razlicitim metalimai da tu koristis sve opcije koje nudi. Ovaj snimak ce ti dosta pomoci a vremenom ces ukapirati ostalo.Sneshkova knjiga ce ti otkriti ostalo ali moras prvo da se uvezbas tj,da se srodis sa aparatom i onda ces shvatiti da je to veoma mocna masina...
Manja sonda ti je sama po sebi za manje dobine ali je zato dobra za novcice jer sa njom lakse lociras paricu i naravno kopas manju rupu  ;D. Veca je teza i brzo zamori ruku ali zato sa njom neces promasiti nesto sto je dublje i sto mala nece videti...
Nemoj nikako da koristis "coins" mod jer je on za Americke lokalitete a oni nisu imali Rim i ostalo,nece ti pokazati mnoge lepe stvari koje su eliminisane u samom programu...
Moj ti je savet radi uvek u All metal modu i kada imas jasan signal prebaci se u zero mod i njime proveri o cemu se radi,cim radis sa diskriminacijom gubis puno na dubini-ovo upamti,gubis najmanje 15-20% na dubini,zato uvek koristi All metal,sens uvek na maksimumu,jer ako smanjis samo jednu kocku od GTI-ja si napravio "obican" md...
Aktiviraj bi level u deskriminaciji tako da ce ti sam zvuk iz aparata reci dali je gvozdje ili neki drugi metal,hodaj polako i polako setaj sondu,otprilike 2 sekunde za prelaz i neka ti se svaki put sonda preklapa za najmanje polovinu prethodnog prelaza,baterije "duracel" traju najmanje 10 sati rada,
Toliko od mene da ne kvarim Sneshku posao,ipak se covek potrudio da sve to napise,sve ostalo naci ces u njegovoj knjizi,dubine i ostalo...
Pa kolega-neka ti je sa srecom GTI!!!
Odgovori
kolega leder u pravu si sto posto,gti bez dobrog znanja ne vredi nista. ja sam u pocetku imao White pro hl,kasnije gti,zbog neznanja sam uvek koristio White,jer sam zbog jedne caure kopao cetrdeset santimetara,a gti mi tu nista nije pokazivao, pa sam mislio da sam uradio losu investiciju.medjutim, danas se vise ne odvajam od gtia,treba samo imati sve sonde,i,to je super Masina,samo ako ima robe.
Odgovori
Ako si u mogucnosti,nabavi DD sondu za njega,dobices jos vise na dubini,kosta  oko 160€ laksa je od srednje i ima bolju pretragu za razliku od fabricke cije polje pretrage je u obliku kupe,DD je dublja podjednaka dubina i na krajevima,pa je teze da "preskoci". Nemas vizualitaciju sa njom ali ti u sustini i ne treba. Kolega mi je pricao da je na terenu koji je vec bio prosao sa "srednjom" i koji je konstantno  "tucen" od ostalih kolega u jednom izlasku nasao 12 parica....
Pozdrav...
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)