Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zajecar-Boljevac
neznam, mozda da se neki kamion probije iz obruča sa severne strane partizani a iz bugarske i rumunije rusi...zatvarali obruč.
Odgovori
Vrlo,vrlo zanimljiva prica,na zalost nemam nikakvu informaciju da podelim sa vama,ali znajte da je svakodnevno pratim...Sve pohvale za sve kolege foruma i same teme.
Odgovori
(12-09-2013, 08:31 PM)dumivan link Piše: Kao sto rekoh ja znam(ne 100%) gde su sahranjeni 2-3 nemacka vojnika

G.dumivan dali mislite na mesto ispod Markovog kamena, na nekih 50-ak metara od puta, sa desne strane prema Zajecaru na jednom proplanku je sahranjeno nekoliko nemackih vojnika.
Odgovori
ako se uzme u obzir da su 1960-70god punim kap. mogli da proizvode 500kg zlata za jednu god pitanje je koliko se tada nalazilo u tim kamionima a price koliko hoces.....u moj kraj kruze naravno fabulozne price o 12T. nemackog zlata koje su nestale u svrljisku klisuru....ako nesto nekome znaci naso  sam nemacki znak u blizini korenataca.....ko voli neka izvoli  Wink
Odgovori
Po cemu si zakljucio da je svastika nemacki znak?
Odgovori
u pravu si apise svastika nikad nije bila nemacka, oni su je samo prisvojili iz njima nekih razloga, inace svastika je mnogo starija od svaba...
Odgovori
najverovatnije takoj sto nije jednoliniska nego je kao nacisticka puna verzija i zato sto malo poznajem te simbole....inace znam na sta mislis ali nije keltskog porekla ovo je nacisticka svastika samo sto ne znam sta ce na to mesto gde sam je naso......a nema nista od ostavke tamo...ili mozda je vec i odradjeno......ne znam nikoga ko bi nesto mogo da mi kaze..... ali je previse profesionalno odradjena u stenu urezana bez jedne greske ....
Odgovori
Druze pogledaj znakove Vincanske kulture imas tu i znak koji si video na steni.Vincansko pismo je nase pismo . Vincansko je  postojalo i 6000 godina pre hrista.Iz njega su nastala sva druga pisma.Sve ti je to Srbica.
Odgovori
A da ostanemo ipak u okviru teme..Znam i ja za pricu o  nasem zlatu a ne Nemackom ... O Oficiru  koji je pobio svoja tri vojnika posto su istovarili  i sakrili saduke sa dragocenostima  .To je zaruseno sa dva sanduka eksploziva. Fala bogu pa to nije nasao kada se vratio njegov sin da trazi.To nije nikada bilo Nemacko niti ce i biti. To pripada ovom narodu ovde.
Sa velikim oprezom gledajte na angazovanje Nemackih speleologa i ronilaca za ispitivanje nasih pecina i podzemnih jezera.Narocito tamo gde si i spomenuo..Isto tako i jedan'' glavati gospodin'' je izrazio interesovanje za sredjivanje Baranice...
Nista se slucajno ne desava.Jedno je pomoci sirotinji da nadje neki dukat i prezivi a nesto sasvijm drugo pomagati jos vece bogacenje  ,bogatih..
Odgovori
...............HMMMM...........SVI TRAŽE ŠTA JE NA BRZINU PONETO A NIKO SE NEPITA ŠTA JE OSTALO.........ILI BOLJE....GDE JE OSTALO ??? NIKO DA OPIŠE ILI KAŽE DA SE U TOPIONICI NIJE TOPILA SAMO RUDA VEĆ I MNOGO TOGA ŠTO NIJE BILA SAMO RUDA !!!    GDE JE BIO "SABIRNI CENTAR" TIH RAZNIH  DRAGOCENOSTI SPREMNIH ZA TOPLJENJE....TO NIKO JOŠ DA SPOMENE.
KOLIKO TOGA NIJE PRETOPLJENO I KOLIKO SU SAMI NEMCI SAKRILI OD SVOJIH PREDPOSTAVLJENIH. NISU BAŠ SVI BILI TAKO SLEPO ZADOJENI I ODUŠEVLJENI SNOM O HILJDUGODIŠNJEM CARSTVU I ZNALI SU DA SE TOM SNU BLIŽI KRAJ.
MNOGO JE OSTALO A DA NIJE ZAVRŠILO U TOPIONICI.
JA NIŠTA NEZNAM......SAMO PREDPOSTAVLJAM .....
  Wink 8)
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)