Ovaj znak se nalazi pored jednog sporednog putica, nekih 200-300 m pored carigradskog druma.. Lici na uklesanu strelicu, a mozda predstavlja i nesto drugo, nisam siguran sta bi mogao da znaci.. Mozda nekome nesto znaci ?
(31-08-2013, 09:46 PM)martin1971martin link Piše:Dali do strelkata od dolu ima kako tocka isklesano, a desno od strelkata triagolnik? Na slikata slabo se vidi, ti na terenot si zabelezal?
Pozdrav kolega, nisam siguran da li je ima tacka uklesana a isto tako i trougao, zurio sam kad sam obilazio teren i tako sam slucajno naisao na ovaj znak.. Ovih dana idem opet do tamo da pogledam malo bolje mesto i slikacu malo bolje znak i kamen..
Ovo su slike sa danasnjeg obilaska terena, poslusao sam vase savete i pronasao sam sledece oznake: u pravcu kako gleda strelica pronasao sam na nekih 30 m dva kamena koji imaju probusenu rupu, a malo dalje od njih i kamen koji lici na stolicu ili fotelju, vrlo je udoban za sedenje ... Da li je sve to slucajnost ili???
Prva slika je ako se nevaram trougao.Ja bi trazio u pravcu de gleda trougao. Stao bi tako da mi trougao bude iza ledja i potrazio ispred sebe u tom pravcu. Vecu ostavu bi ja tamo potrazio .Koje je velicine trougao?
Pozdrav kolega APIS, vidi se kao da je uklesan trougao, velicine je odprilike 10 cm stranica, malo je tamo gusto rastinje i tesko se prolazi kroz sumu, razgledao sam malo ispred do nekih tridesetak metara i pronasao sam one dve probusene rupe u kamenu..