21-09-2013, 10:07 PM
nije zazidan ulaz u devojackoj sobi ali nema nista...provereno.
Lazareva pecina I Vernjikica
|
21-09-2013, 10:07 PM
nije zazidan ulaz u devojackoj sobi ali nema nista...provereno.
22-09-2013, 05:28 PM
A jel ti mislis da je to ta Lazareva sa devojackom sobom!? Prava Lazareva jos nije nadjena
25-09-2013, 11:48 PM
Ne mislim, tako jedna od legendi kaze, inace ceo taj kraj je bogat pecinama (Lazareva, Vernjikica, Mandina, Vodena, Hajdučica,Zedna pecina i druge) e sad koja je bas prava u kojoj se krio hajduk Lazar nebih znao,a mozda kao sto kazes nije ni jedna od ovih, mozda jos nije ni pronadjena.
26-09-2013, 12:52 PM
I ja mislim da je to ta pećina ali se vremenom zatvorili hodnici ili ne može da se naiđe na pravi.Pre otprilike 25god. sa nekim starijim ljudima iz Zlota ulazio sam u pećinu hodajući i istražujući po nekom Lazarevom planu?
Tamo je između ostalog pisalo da je on u pećini naišao na kosture svinje i prasića, dalje nepoznati kostur zaglavljen na pola u steni mnogo veći od konja.Verovali ili ne tada smo to našli(kostur dužine oko 5m.sa nogama kao konj,krava i repom kao krokodil),međutim kasnije kada sam bio sa nekim drugim ljudima taj prolaz je bio zatrpan,namerno ljudskom rukom,Zašto?Možda nekom bude zanimljivo u tom planu je pisalo da je Lazar pobegao kroz pećinu i izašao u Resavu a ima i hodnika koji izlaze prema Žagubičkim brdima.
26-09-2013, 01:29 PM
hehe... Crni1, za ostale pećine u Srbiji Ne znam...ali za ove ovde, a pogotovu Lazarevu, znam da nema još otkriven izlaz. Trenutno je Lazareva duga 12 km od toga oko 500m samo za turiste...ali smo još daleko od izlaza.
26-09-2013, 02:03 PM
Ne znam ni ja za izlaz nisam stigao do tamo tumarali smo tada po njoj 4-5 sati i obeležavali put crvenim strelicama da bi znali da se vratimo.Rekao sam da samo tako piše u tom planu.
17-10-2013, 12:36 PM
Svingida izgleda da i ti dobro poznajes Lazarevu pecinu kao i ja . Devojacku sobu pokazuje vodic turistima . Ima tu jos zanimljiv pecina ...
26-11-2013, 12:13 AM
Pecina u tom okruzenju ima k'o salata...na zalost osim keramike i nekih novcica nismo imali nekih ozbiljnijih otkrica.
18-02-2016, 06:28 PM
Kako ti je pravo ime
06-04-2016, 09:45 PM
Pozdrav ko zeli da potrazi moj post neka brcka po ovom forumu pisao sam o Lazarevoj pecini imam plan za to to nije pecina kod Zlota vec se nalazi kod Gornjane a sve mi se cini da su pare odnete odatle poz .
|
|
|