Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DIMITROVGRAD
Resio sam da pokrenem ovu temu jer sam na tom podrucju provodio svoje najlepse dane detinjstva po prekrasnim predelima tog podrucja to jest sela u kome se rodila moja majka.
U skorasnjem razgovoru sa njom popisao sam neke toponime iz to selo gde sam provodio leto a gde je netaktnuta priroda bila i ostala.
Maziv sela je BARJE ili kako ga mestani zovu BOROVO.
Toponimi su:
ČEŠMA,DONJA GRADINA,PRČEVAC,ŠOTINCI,RAJNA STRANA,SELIŠTE,POPOVA DOLINA,VLAJNA PADINA,MLADJINE STRANJE,MALA RIĆITA,BUČJE,MIROSAVA KRUŠA,PEROS,VRLE STRANE,ZAJEDNICA,DREN,VUNIJA,VALOGA,KUJADOR,KOSTODOLAK,BOROVSKO POLJE
Tu su i sela:KUJINCI,PEJINCI,SELISTE,SKREVENICA;GOLEŠ,
E za sad toliko pa ako neko ima nešto gde se spominje neki od ovih naziva da se vidi jer sam bio tamo ali odavno.
Odgovori
Verujem da pored prelepe prirode ima i zanimljivih priča pored toga što si sakupio toponime nije loše da porazgovaraš sa najstarijim žiteljima tih mahala koje si pominjao, eto jedan nazovimo drugarski savet trgni se malo možda ti se posreći sakupi priče.
Ljudi su stari i polako odlaze iskoristimo to što ima još nekoih starina po selima koje pamte šta su im njihovi starci ispričali. možda se desi da neki detalj iz priče neko ima u svom planu. Pitaj za znakove itd... da ne solim dalje.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)