Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NOVO ZANIMANJE U SRBIJI: Čuvanje arheoloških nalazišta od lopova
Konkretno-niko,osim policije nema pravo da nikog legitimise! Samim tim sto je neko od registrovanih "cuvara" usao sa bagerom na lokalitet govori o tome cemu zapravo ti cuvari sluze... Po mom misljenju(znaci mom) sam cin govori sve,dobra fora,napravimo clanske karte,obucemo neke uniforme,stavimo znacke i -idemo nesmetano na lokalitete i radimo sta hocemo... Dobra ideja,mora se priznati... Cini mi se da je u jednom postu neko od vas naveo da tim ljudima nije nista sveto.. Jedan moj prijatelj iz okoline Cuprije mi je pricao da idu toliko daleko da otkopavaju grobove pripadnika Vlaske manjine iz razloga zato sto imaju obicaj da zajedno sa pokojnikom ukopavaju i licne stvari vece vrednosti,tipa zlatni sat itd...
U sutini (po meni) i oni su nelegalni isto koliko i mi iako imaju clanske karte udruzenja i uniforme,inace bi bilo resenje za sve nas da registrujemo udruzenje ili grupu i dobili smo pravnu osnovu da mezemo da vrsimo iskopavanja.. Zakon ne postoji kod nas koji je i praktican,kao sto je Boda Tajson naveo,nadjete li nesto vredno i postupite po sadasnjem zakonu i praksi,dobicete nesto ili nista ako se ikada o tome odluce a da vas predhodno dobro ne izmaltretiraju odakle vam,dali imate jos itd...
Treba nam jedan Zakon i to dobar,praktican...
Odgovori
o tome ti pricam zakon je takav da niko normalan nece predati nisata i ako ostane takav jedino sto ce biti bice to da cveta crno trziste
neko nema pravo da trazi pa dobro neka bude tako ali ako niko nema pravo a oni koji imaju pravo njih boli ona stvar i iz godine u godinu nestaju ogromni lokaliteti sto izgradnjom sto poljoprivreda
nema po meni nicega loseg u tome sto ce neko naci par novcica ili sta god bude spasio od unistenja to je samo plus
jos ako ovi nadlezni izvuku glavu iz sopstvenog dupeta pogledaju realnost i prestanu da se drze glupog zakona ko pijan plota garantujem da ce svi predati nalaze muzeju
neka bude i jeftinije ali bar ostaje u nasoj zemnji

u svetu se to zove metal detecting Saving History
ali to je svet mi ovde volimo da se svadjamo

inace poenta mojih postova ovde nije bila da nekoga zastupam branim ili nedaj boze da se svadjam ko kako razume to je njegov problem
cinjenica je da imamo problem i kada je nesto zakonski lose reseno ili nedoreceno tu odma nastene igranka s tim sto ce u toj igranki najdeblji kraj da izvuku najmanji igraci i sitna boranjia
oni koji su na vecem nivou oni se uvek izvuku
Odgovori
Evo danas na forumu AAS postavim komentar koji je usko vezan na naslov teme (naslov isti kao na ovom forumu) a oni ga obrisali, zasto li su to uradili?
[Slika: krl6.jpg]
Odgovori
Zašto ?

Pa svaki forum ili sajt štiti svoje interese odnosno interese vlasnika. Jasno kao dan, samo što ga neko štiti menje a neko više  Smile
Odgovori
Ma jasno mi je admine samo se malo salim... to sto su obrisali samo su pogorsali  jer vecina clanova od tamo dolazi i ovamo i onamo tako da to mogu da procitaju...
Odgovori
Ma Jare...cuvaj si svoja jaja da se nepolupaju i ne drzi ih sve na jednu gomilu a drugi neka si brigaju svoju brigu  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=3wa-YGCMiXg
Odgovori
ja sam cuo iz pouzdanih izvora da je poslata depesa
da sva uocena lica na bilo kom terenu koja se bave bilo kakvim istrazivanjem uz pomoc bilo kakvih pomocnih sretsava bilo da si to detektori.url.lrl.skeneri .ili nesto trece
dakle takav lice smesta privoditi oduzomati opremu i po kratkom postupku procesuirati
pa sledi deteljajni zakon sa svim clanovima koji na to obavezuju
i opis opreme lokacije mesta i sve ostalo na sta treba obratiti paznju i kako prepozanti vrsenje gore navedenih krivicnih dela

cackate mecku cackete macu i ukljuciste alarm a lepo sam vam rekao manite se te mecke mnogo je zahebana jer kada ukljuci alarm
nece da se iskljuci i dzaba sad nisam ja dirao mecku nisam ja nisam ni ja svi ste cackali mecku bez ikakvog razloga i povoda ........................
ja sam inace na odmoru dogodine u ovo vreme nesto sam prehladjen pa necu izlaziti napolje bar do juna sledece godine jer ova prehlada zeznuta mora da se odlezi
pa kad mora bolje da odlezim kuci

Odgovori
(01-09-2013, 12:29 AM)GROTAGOLD link Piše: Ma Jare...cuvaj si svoja jaja da se nepolupaju i ne drzi ih sve na jednu gomilu a drugi neka si brigaju svoju brigu  ;D
Super moderator meni je bulja u opasnosti jer hoce da me naguze ovi iz AAS (valjda su iz onih LGP)... nego ti da nabavis sitan pesak!
Odgovori
Pa jebi ga Bodo
Ako je tacno to sto kazes , onda su terali misa  a isterali mecku . E sad se postavlja pitanje ko je tu najvise kriv ? Dal su krivi oni koji su insistirali na tome da su nedodirljivi i da imaju veze , da ih svi znaju na njihovom terenu pa im nece nista , ili oni koji su nosili uniforme po terenima i kurcili se na razne nacine , ILi oni koji su na svaki nacin zeleli da sebi daju za pravo da uoblicavaju lov u mutnom i bauljanje po magli .A na svaki nacin s pokusavali da skrenu paznju na sebe e , pa uspeli su . Ili  da se manemo krivice i da se podsetimo da smo stalno nadgledani ( iako mislimo drugacije ) i da vodimo racuna o onome sta pricamo . ILi  da promenimo zakon (pokusamo) da dodamo stvari tako da ne treba da imamo veze i vezice i da se ne muvamo po senkama vec da sa zvanicnom dozvolom izadjemo na teren  , da jednostavno popunimo formular i da krenemo u istrazivanja . Pa ako imamo sredstava da finansiramo nesto , onda je fer da od drzave dobijemo fer cenu ili nagradu za nalaze a samim tim sve nadjeno ostaje kod nas . I tu je kraj cele price . ILI POCETAK .
Odgovori
POSLUSAJTE VI STAROG ZNALCA...."SVAKO CUDO ZA TRI DANA" !!!
OVAJ "HOBI" .. OD KAD JE SVETA I VEKA BIO JE ILEGALAN. 8) BIO ,JESTE I BICE!!!
ODUVEK SAM GOVORIO...KO PRE DEVOJCI ..DEVOJKA JE NJEGOVA ...A SAD STO NEKO VOLI DA SE REKLAMIRA...NJEGOVA STVAR I NJEGOV PROBLEM.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 5 Gost(a)