14-08-2013, 02:08 AM
NOVO ZANIMANJE U SRBIJI: Čuvanje arheoloških nalazišta od lopova
|
14-08-2013, 10:31 AM
i sta sad,,,
14-08-2013, 12:30 PM
Pa sad treba da legne neki komentar... vecina da grdi a manjina da ih brani i tako...
14-08-2013, 01:11 PM
http://hobidetektori.serbianforum.info/t...tva-srbije
...a sto se tice tebe mogao bi bar da se suzdrzis od prozivanja ovog foruma po tebi drazim drugim forumima.
14-08-2013, 06:18 PM
Najsimpaticnije mi je njihovo edukovanje naivnih mestana .
Dok se ne donese valjan zakon, koji ce kao druge moderne drzave pravicno urediti prava i obaveze tragaca - amatera, ovo je skupina ljudi koji su sami sebi dali na znacaju, kupivsi uniforme i znacke (kao paravojne jedinice). Znacke su sa velikim znakom "CHiRHo", pa mi pade na pamet, da nemaju jos od Konstantina ili Pape mozda kakvu dozvolu: http://www.youtube.com/watch?v=XZnQvQAG6U0 Ako se budu cekali drzavni arheolozi da obrade terene, ovim tempom kojim rade, pre ce doci propast sveta a mnoge lepote nikad nece ugledati svetlost dana (nalaziste u Vinci prokisnjava pored klizista). Doneti dobar zakon sto pre !
14-08-2013, 09:15 PM
zakon je vrlo jasan, samo policija moze da vrsi kontrole, da legitimise, zaviri u auto i slicne stvari,
a ovi cuvari mogu da budu samo naj obicnije drukare, a drukarama se sece jezik
15-08-2013, 01:54 PM
(14-08-2013, 01:11 PM)GROTAGOLD link Piše: http://hobidetektori.serbianforum.info/t...tva-srbije Ja sam mislio da legne komentar vezan za naslov teme a ne... ti kao super moderator ne bi trebao da dajes los primer... nego usput gde sam ja to prozivao ovaj forum po meni drazim drugim forumima? ps. davanjem linka drugog konkurentskog foruma prebacujes clanstvo...
15-08-2013, 03:12 PM
U mojim komentarima u korespondenciji sa jednim clanom nigde nisam navodio o kom se forumu radi dok ti nisi naglasio o kom je forumu rec.
A sto se tice reklamerstva za druge forume za tim nema apsolutno potrebe jer se ova dva foruma sustinski razlikuju u tematici i zato je od juce obrisano preko 600 clanova koji nisu pokazali nikakvu aktivnost na ovom forumu sem sto su bili formalni clanovi.
15-08-2013, 04:15 PM
(15-08-2013, 01:54 PM)dr.jare link Piše: ps. davanjem linka drugog konkurentskog foruma prebacujes clanstvo... Mi smo te "bolesti" preležali odavno, ako ste primetili mi smo jednini forum koji prikazujemo našu mesečnu statistiku (broj članova, tema, poseta i poruka), za razliku od drugih mi nekrijemo te podatke, takve podatke nećete videti ni na jednom od "konkurentskih foruma". Zašto? Pa verovatno zato što bi ukupan zbir poseta ostalih foruma bio manji od našeg a to bi bilo poražavajuće za njihove "gazde"... Takođe redovno brišemo neaktivne korisnike, i nije nam bitno što se broj naših članova smanjuje (sada za 600 članova) nama je bitno da forum bude kvalitetniji a ne da sakupljamo bezbroj članova (kao neki). Da nismo brisali neaktivne članove do sada bi imali 6124 člana na ovom forumu. Što se tiče pomenutog foruma, on nam nikada nije bio konkurencija i nikada neće, ni po sadržaju niti po svojem kapacitetu. Jedino smatramo da nam forum Arheo amatera može biti u nekoj perspektivi konkurencija. Mi našim korisnicim nebranimo da se registruju i budu članovi na bilo kom forumu.
15-08-2013, 09:16 PM
Pozdrav drugari
SItuacija je ovakva . To smo i ranije raspravljali kada smo diskutovali o tome DA LI neko ima pravo da izdaje dozvole za rad na terenu i koliko su validne . A ovo sto oni sad rade , PA SEBI POKUSAVAJU DA DAJU ZA PRAVO (kao i prosli put ) DA RADE ONO STO IMA NIJE ZA POSAO . A ovo je njihova funkcija -- --- -- Oni će obilaziti lokalitete i prijavljivati policiji ako primete neka sumnjiva lica ili bespravna iskopavanja na terenu.-------- Znaci mogu da tuzakaju do mile volje . A uniforme , znacke i sve ostalo to sluzi da se plasi narod i nista drugo . DA OBJASNIM SVAKO ama BAS svako moze da napravi udruzenje gradjana sa nekim ciljem , i to isto udruzenje gradjana moze da prijavi ukoliko napravi statut i naplacuje clanarine i tako nekakve gluposti . E sad DA LI MI IMAMO OBAVEZE DA POSTUJEMO NJIHOV STATUT . Odgovor je NEEEEEEEEEEEE . Oni su samo udruzenje i ispunjavaju svoje statutom odredjene zadatke , NIKAKVE zakonske posledice nemaju njhove akcije . i to vam je celi odgovor . Radite to sto radite ako je zakonom odredjeno . Ovi zele samo da se OBUCENI U UNIFORME NEKAKVIH ZASTITNIKA Samo oni setaju tu i tamo i da rade nesmetano . Naravno PODLO I POKVARENO I NADASVE SEBICNO . Ukoliko se pokaze da su zaista imali drugacije namere , ja cu se naravno izviniti ovom plemenitom cilju . Jedino mi ne ide u glavu kako isti ljudi mogu da se nalaze sa obe strane to je sukob interesa. |
|
|
Korisnika pregleda ovu temu: 6 Gost(a)