Ocena Teme:
  • 1 Glasov(a) - 3 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turske kuce
Kad je lova u pitanju poverenje je nemoguca misija,
Odgovori
Epa onda sta da ti kazem,  u ovaj tvoj slucaj nikako nemogu da ti pomognem, hoces da uzmes a nista da nedas. To ne ide tako. A veruj mi da imam puno mojih poslova da zavrsam pre nego sto bih dosao da resavam tvojih. Hteo sam da ti pomognem, ali sada vise nema nista od to
Odgovori
Ima li zaintetesovanih koji raspolazu opremom za pretragu turske kuce kupljene 1879 god od turcina tj.naslednika nakon njegove smrti, a kad je sagradjena neznam...zidovi debeli 80cm, sa obe strane kamenje punjeni blatom, posedujem tapije oko kupoprodaje...
Odgovori
Nemam ja problem, u vezi ovog opisa i ne trazim pomoc, to je samo jedna od prica na forumu.
Odgovori
kako prepoznati kamene temelje, mislim kome su pripadali...  traziti oznake ili po nalazima ako ih ima... ili ili
Odgovori
Postoji nekoliko tipova koliko znam, na primer kuca pravljena u strani imala je podrum i na spratu tri prostorije.Jedna glavna i najveca cinila je pola kuce, dok je druga polovina kuce bila podeljena na na dve prostorije. Ona veca prostorija imala je vrata napred i pozadi, to su bila u stvari ulazna vrata. Podrum je bio na pola kuce, tako da je ona veca prostorija bila na zemlji gde je bilo ognjiste i nije bilo odzaka. U cosku te vece sobe bio je hamam, kupatilo kao tus kabina oivicena malim zidom a na njemu je bila pregrada od dasaka. Izmedju ono dvoje vrata bila je tzv.hatula,to je kameni zid dodat uza postojeci zid kuce, oko 1.5m visine i oko 40cm sirine.Mozda ce nekom biti od koristi ovaj moj opis.
Odgovori
moja zena poseduje kucu u pocitelju Bosna stari turski grad ima li neko nesto za tu lokaciju
Odgovori
Neko se ovih dana oglasio da je iz Bosne, pa možda on nešto zna više o toj lokaciji od većine nas ovde.
Odgovori
gde se nalazi to mesto Gradina?
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)