Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MOGILA
te grobnice mogu biti nezgodne jer ko zna od cega je taj neko umro
Odgovori
Jako zanimljivo!
Odgovori
Po meni ovakvih mesta ima puno.
Odgovori
Zdravo deagi forumaši! Žao mi je što se ovde ne oglase Admin i Plandžija. Da vam oni sa iskustvom i svojim znanjem ukažu šta su tumuli,mogile a šta su grobnice? To su grobnice različitih epoha i razlčitih naroda. Mogile ili tumuli su grobovi KELTA a grobnice RIMLjANA. Ove prve nisu ukopavane kako vi govorite niti imaju te kamene blokove, već u ukopavani na sred ravni i odozgor lepo slagali kamenjeu krug. Ovi su se sahranjivali sa svim svojim imetkom: konj, štit kao i koplje. Grobnice su sasvim nešto drugo. One su okrenute sever jug.I izgledaju ovako sa leve strane je pokojnik a sa desne je neki prilog. Dok je između njih hodnik. Ovo vam govorim iz iskustva. Jer tog ima kod mene kao i RIMSKOG GROBLjA. I molim vas nemojte lupati koještarije. Izvinjavamse zbog mog nastupa Adminu i Planđžiji. Pozdrav
Odgovori
Ako neko zaista zna ciji su grobovi Tumuli ili Mogile neka to napise,da se zna.
Cijem da mnoge nemaju skelet, sto moze znaciti da su mozda to grobovi-lomace.
Stari narodi, na primer Rimljani pa i Sloveni (Srbi) su pre uzimanja hriscanstva spaljivali pokojnike.
Srbi su pepeo stavljali u kozne vrecice odgore na kamene (zemljane) lomace-gomile i formirali grobove -  Gromile i to najvise u ranom srednjem veku.
Arheoloska obrada Gromila nije jos obavljena zbog politickog miniranja (skrivena istorija Srba), mnogo su vazne i velika je steta unistavati i rasturati ih :

http://www.svevlad.org.rs/knjige_files/j...omile.html

Ko unistava te gomile, radi na zatiranju svakog traga o ionako sakrivenoj proslosti Srba u veoma vaznom istoriskom periodu.

Odgovori
Postovani g.Aca iz Beograda,

da li nam mozete nesto reci vise o knjizi koju spominjete na pocetku ove teme?

Da li je Svetac sa stapom?Da li su projevi na zadnjoj korici u formi kvadrata?

S postovanjem,

Vudi Alen
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)