Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
П М (POP MARTIN)???
[attachment=0:vofyd2pw]<!-- ia0 pm.JPG<!-- ia0 [/attachment:vofyd2pw]

Ovaj znak se nalazi odmah pored turskog puta(druma). Crvenom linijom sam obeležio deo u koji je udarao točak(kolo) zaprege. u pravcu crte koja je uklesana iznad slova "M", nalazi se izvor. Ispod kamena se nalazi pasište, u sredini ima kamen i na njemu uklesano SRCE.

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
[attachment=0:2lefxkuo]<!-- ia0 pm.JPG<!-- ia0 [/attachment:2lefxkuo]

Ovo je uklesano na kamenu iznad izvora.

Odgovori
[attachment=0:uddvfq5i]<!-- ia0 pm.JPG<!-- ia0 [/attachment:uddvfq5i]

Evo i kamena sa uklesanim srcem, mada se ne vidi baš najbolje.

Odgovori
Ja mislim da tu nema niceg klesanog vec da je svega toga delo prirode i prevelika zelja da se u svemu tome pronadje nesto sto bi licelo na neki znak
Odgovori
crni, tebi tako izgleda, a možda si u pravu. Zato i postoje ovakvi forumi da bi razmenjivali mišljenja i pomagali jedni druge Smile SmileSmile . U blizini ima uklesan veliki krst na kamenu ploču i kozija štrapka, inače to mesto se zove gradište.
Odgovori
Toponim Gradiste ukazuje na moguci praistorijski lokalitet i nije iskljuceno da je bio naseljen i u kasnijim periodima medjutim taj podatak nema veze sa ovim osim ako neko u srednjem veku za vreme vizantije nije ustemovao krst sto uopste nemora znaciti da postoji neka skrivena ostava necega i da je taj krst neki poseban znak ili putokaz. Sta ako im je bilo dosadno pa su jednostavno uklesali simbol hriscanstva u steni. Zamislite da su bukve po sumama mogu ovog momenta okameniti koliko bismo imali znakova o zakopanom blagu a na njima svaki posetioc iz urbane sredine voli da ostavi inicijale ako ga mrzi da pise celo ime a o recimo Milan i Zorica da ne pricamo pa ako imesto i koriste + eto nam krsta koji nesto znaci a o krstu sa ocilima i da ne pricamo kao i srcima i trista drugih gluposti znanih samo onima koji ih i pisu.Sta ako su cobani ubijali dosadu cuvajuci stado :lol: :lol::lol:
Odgovori
bas tako.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)