Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Danasnji nalaz
Malo sam iznenadjen.Nikada nisam vidio nesto slicno! Zna li neko nesto o ovom cekicu?
[Slika: hammernmf.jpg]

[Slika: hammernmf2.jpg]

Ne znam u koje vrjeme bi ga stavio?! Mislim da nije nesto extra star,ali da je neobican jeste.Lici mi na one sudijske cekice,ali je mesingan,a sudijski su drveni i veci...
Ima li ko neki tips :-)  Placam pivo ko zna :-)
Odgovori
Gora jer si se trzno kad si video zuto....al posteno  Big Grin.Lep cekic.
Odgovori
lep nalaz druze . . . neznam lokaciju nalazenja ali mi nije jasno sto je u onom sljunku odnosno pesku. . .
Odgovori
Od svega ovoga sto vidim na ovom postu najvise mi se svidja telefon GT-I9300 ...
Veliki pozzzz ...  Smile

Odgovori
Heheheh da znas da sam pomislio sta li se ovo zuti :-) Nisam se razocarao ni ovako :-) Vjerovatno potice sa nekog broda.Ovakav ili slican cekic su upotrebljavali da bi pozvali na rucak,uzbunu ili slicno na brodskim zvonima.Vjerovatno. Znaci mogao bi da bude stariji. Upravo stoji u centrifugalnoj masini za ciscenje metala. Posle cu da ga ispoliram.
U svakom slucaju meni zanimljiv nalaz.
Odgovori
(19-03-2013, 11:07 PM)bata ivca link Piše:lep nalaz druze . . . neznam lokaciju nalazenja ali mi nije jasno sto je u onom sljunku odnosno pesku. . .

Hvala :-) I mene je razveselio ovaj cekicak :-)

Ovo je u Norveskoj na jednoj staroj plazi,a kraj plaze je luka za manje ribarske brodice. U tom pjesku ima sve i svasta. Juce pored ovog cekica sam nasao i glinenu plocu,a na njoj neko starinsko pismo.Obiljezio sam je posto je glinu uhvatio led,pa da ne ostetim.Za koji dan kad minus otpusti idem da je vadim.

Inace tu sam nasao neki ekser,za koji se vjeruje da je jako star. Svasta tu moze da se nadje.Nedaleko je potopljeno par brodova u raznim vremenskim periodima. Voda moze da nanese sve i svasta.
Odgovori
u tom slucaju posto kazes da ima svega i svacega lopatu u ruke i rad i samo rad moze doneti uspeh. puno srece zelim . . .
Odgovori
Lepo izgleda  Wink  !!! Pozz
Odgovori
Nisi napisao mere, ali ako je relativno mali kao sto izgleda na slikama, a pogotovu ako drska moze da se odsrafi od glave, onda je verovatno rec o mesinganom cekicu koji se koristio (a i danas se koristi) za rucnu izradu ili popravku nakita.
Odgovori
Cekic nije veliki.Mozda je duzine oko 20 cm.Inace je pun mesing i ne odvrce se drska. I ja sam pomislio da je za neke preciznije ,minijaturnije radove.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)