Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
postavka opisa za srbiju
Pa pricaju ljudi svasta , ja znam za izvor u selu Luka (provereno ! ! ! ! ) a moguce da ima neki izvor i kako si napisao neznam ,mozda stvarno postoji a mozda PREPRICAVAJU price ko ce ga znati. ZLATARI SU KAO RIBOLOVCI. Vole da se hvale, izmisljaju . . . . . .
Odgovori
Jeste Mors, kod Gornjanske Bele Vode ima ta pecina, nazalost je ulaz odavno zatrpan. Covek iz okoline koji je znao za tu pecinu i ulazio unutra zatrpao je ulaz kamenjem. Dali je pokazao svojima ili nije, to neznam. Sto se tice Luke i tog izvora koji izbacuje dukate, to je voda koja istice iz onog malog jezerceta na Stolu, ponire nedaleko od jezera i izvire ponovo sa lucke strane u podnoziju Stola. Bio sam tamo pre nekoliko godina i otkrio na steni u jednom useku znak, tj plan ustemovan. Kada smo se po njemu orjentisali dosli smo do jedne male pecine koja je bila zazidana. Zid je bio srusen i pecina prazna.
Odgovori
za GOCEM :za selo paligrad nisam cuo,ali u okolini nisa ima selo paligrace...
Odgovori
pozdrav strepnja , i hvala na predhodnom odgovoru .
imam jos jedno pitanje ,a to je da li imas nesto vezano za planinu RTANj i njeno podnozje kao i potez od RTNja ka SOKO BANjI koji OBUHVATA GUNjISTE i  VRMDzU  ?
I postoji li nesto za selo ZABREGA ili ZABEGA kod Paracina?
Pozdrav
Odgovori
za vrmdzu i taj de ka rtnu imam neke opise ali cu ti naci  i poslati posle nedelje
Odgovori
vazi druze i hvala unapred
Odgovori
Selo Vrmdza.."ŠUPLJA STENA"
Odgovori
sta se vezuje za tu suplju stenu  ?
verovatno postoje jos neki znakovi ,prica ili legenda ?
pozdrav
Odgovori
druze jel imas nesto za selo zlaticevo i mesta oko vlasine,od Vlasotince do crne trave ,rakov dol
Odgovori
traziš za rakov dol okolina crna trava ,kalna a kazeš da je očišćeno .......pa šta će ti planovi za taj kraj.a ivice...
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)