Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
postavka opisa za srbiju
(11-03-2013, 01:27 AM)strepnja link Piše:sve sto sam p[ostavio za srbiju i makedoniju imam opise a ja sam iz srbije istocne i imam gtomilku opisa i planova za makedoniju i srbiju i nsto za bugarsku
Imas li nesto vezano za manastir Lapus i Lozicu i za brdo Vucja glava ???
pozdrav
Odgovori
komarac nemam nista za to sato si pitao
Odgovori
panki reci sta znas od znakova i zvqana mesta  bor  homolje brza palanka  pa da pogledam
pozdrav
Odgovori
strepnja, znakova skoro i nema vise. Nazalost sve je unisteno, sakriveno. Radi se o planinama Stol, Deli Jovan,Veliki Krs. Zvana mesta: Mali, Veliki Vizak, Bukova glava,Bela voda kod Gornjane, Bela voda kod Luke, Bela voda kod Bucija, Carevo selo, Cepe,Dobra voda,Trgovina, Gindusa,Perina Cuka, Konin potok. Sela: Luka, Dubocane,Bucije,Gornjane,Glogovica,Salas,Mala Jasikova, Velika Jasikova, Tanda, Topla,Rgotina,Donja Bela Reka.
Bila je potkovica konjska na jednom kamenu u Gindusi(video sam je pre jedno 25 godina ) ali je na zalost isto unistena.
Pozz
Odgovori
Selo Bucje mesto cepe
ispred pecine isklesana zebra a ispred pecinu sedlo od kamena.......

BELA VODA GORNJANE
kod bele vode ima samostvori direk tu je pecina CARA LAZARA.......

MIROC SA OKOLINOM
Vodenica je jedina sa dva kamena ona je sa tri strane prisrodna a cetvrta je brvnara ispred vodenice je je zadimljena crna pecina......

HOMOLJE SA OKOLINOM
Ceremosnja
U potok na recni kamen ima kubura........
Odgovori
dali nekoj slusnal za selo paligrad i ima li nesto za nego
Odgovori
nisam cuo za mesto paligrad
Odgovori
Za bucje sam cuo...gore ima ,tako kazu samo niko nema opis...ali znam da ima znakova i da u isli--ako imas nesto konkretno da si nasao nekakav zak postavi vredi pojuriti..imam drugara koji poznaje taj kraj pa ga mogu pitati
Odgovori
Za selo Bucje pouzdano znam ISTINITU  pricu da je starac inace sklon alkoholu cuvajuci stado ovaca upao u rupu koja se nalazi na krsu i nije ga bilo 5 - 6 dana. Unuci su ga trazili ali bezuspesno. Dosao je kuci posto je izasao u selo Luka koje inace krs razdvaja od sela Bucje. Doneo je kuci dzepove pune dukata ali nije nikada odao tajnu gde je upao i odakle je izasao. Jedan izvor u selu Luka svakog proleca i jeseni izbaci po 2 - 3 dukata, tako da je istina da neceg ima u tom potezu sela Bucje, velikog krsa, planine Stol i sela Luka
Odgovori
Za to gde izbacuje po dva tri dukata godisnje kad su jake kise ili otapanje snega pricao mi je prijatelj da na planini Stol ima neko jezero i od jezera nadalje ima neki izvor,iz tog izvora voda izbaci po koj komad.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 10 Gost(a)