Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nemacko zlato
ekspedicija ovo ti je dobro ..
Odgovori
Pozdrav ljudi! Meni je ova prica super, i jedva cekam da cujem nastavak. Dace Bog da neko od nasih nadje...
Odgovori
Po mojim Misljenu,sve umetnine Zlato slike sve je to otislo za berlin,posle se rasipalo po spaniji argentini i drugim zemljma,ima ga jos ovde,ali i dosta ga je nadjeno pa pustena buva kako nije,jer dal bi vi nekome prijavili da ste nesto nasli,da se cuje i eto je odma milicija da to pokupi i nakarika jos sta stigne od kazni,koje sada nisu male deru,maltene pre ce se naci neke turske stvari  nego iz vremena okupacije,sablja onako srednje ocuvana skoro je otisla za 4000e,naravno ne u srbiji.
Odgovori
(12-02-2014, 01:12 PM)odavno u penziji link Piše: Po mojim Misljenu,sve umetnine Zlato slike sve je to otislo za berlin,posle se rasipalo po spaniji argentini i drugim zemljma,ima ga jos ovde,ali i dosta ga je nadjeno pa pustena buva kako nije,jer dal bi vi nekome prijavili da ste nesto nasli,da se cuje i eto je odma milicija da to pokupi i nakarika jos sta stigne od kazni,koje sada nisu male deru,maltene pre ce se naci neke turske stvari  nego iz vremena okupacije,sablja onako srednje ocuvana skoro je otisla za 4000e,naravno ne u srbiji.
U pravu je covek 100% posto,mnogi "dojceri" su i dosta dugo posle rata dolazili i "kupili/nosili svoje" (neke "nase INSTITUCIJE" BOLJE I DA NE SPOMINJEM)...Turci nam doduse takodjer "nisu ostavili bog zna sta U AMANET (osim gomile turcizama), >Sad;IZUZEV ONO MALO STO SU HAJDUCI USPELI "DA ODVOJE NA STRANU"-pa kolko imamo turskih nalaza?!? Sad ("a 500 godina smo se druzili" >Sad).
Odgovori
(08-01-2014, 07:39 PM)plandzija link Piše: Nacuo sam da je u pripremi ,,ekspedicija'' koja ima za cilj da razresi enigmu nemackog zlata . Angazovana je i teska mehanizacija. Ukoliko medju clanovima ovog foruma ima ucesnika ovog projekta zelim im mnogo srece.
Jos nista o EKSPEDICIJI , mora da ih je vreme malo sprecilo  ???
Odgovori
Vreme ti je "cudo",moj citytaxi,ljudi pogotovo Smile
Odgovori
za njemaqko zllato ima li koj dokument ili znaci quosam za 2 kukasti krsta
Odgovori
Jedno samo da kazem sta vi mislite kolika je bila godisnja proizvodnja zlata u Borskom rudniku za vreme okupacije, kada se zna kolika je godisnja proizvodnja zlata sad sa ovom tehnologijom, pa se spominju kompozicije vagona i sanduka ... ispada da se tada proizvodilo na tone i tone zlata.
Odgovori
(07-05-2014, 07:36 PM)mucic2 link Piše: Jedno samo da kazem sta vi mislite kolika je bila godisnja proizvodnja zlata u Borskom rudniku za vreme okupacije, kada se zna kolika je godisnja proizvodnja zlata sad sa ovom tehnologijom, pa se spominju kompozicije vagona i sanduka ... ispada da se tada proizvodilo na tone i tone zlata.
MOZDA TI NIJE POZNAT PODATAK DA JE BORSKA TOPIONICA BILA PORED MESTA TIPICNOG ZA PRERADU RUDE BAKRA I ZLATA I TOPIONICA POHARANOG I OPLJACKANOG ZLATA KOJA JE PRISTIZALA SA BLISKOG ISTOKA I DRUGIH DESTINACIJA UKLJUCUJUCI I NASE PROSTORE , OD STRANE VERMAHTA , TADASNJE OKUPACIONE VOJNE SOLDATESKE.
Odgovori
A koliko je vec povadjeno od OZNE ???
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 15 Gost(a)