Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nemacko zlato
Da neces mozda da ti dam adresu od coveka,covek je umro 1988 godine i sahranjen je na groblju Orlovaca,njegova porodica je i dalje jako imucna,ali zivi normalnim zivotom i dalje ko sto je do sada zivela.
Odgovori
Znaci sve je nadjeno , BAS SVE . i netreba vise traziti. Jel tako ?  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D
Odgovori
Postovane kolege culi ste da je svo zlato iz drugog svetskog rata nadjeno i izvadjeno , zato vas molim da vase opise i price vezane za ovo zlato prosledite meni kako vi nebi gubili vreme . HVALA .  Wink , ;D ,  ;D ,  8)  8)  8) 
Odgovori
Nisam rekao za svo  nemacko kako ga zoves(to je srpsko nase zlato)a na polugama su nemci pisali da je kao njihovo,zlato je od borskih rudnika inace NADJENO ali veruj da je preko 90 % vec nadjeno,,,zlato su trazili i odma posle drugog sveskog rata  titova banda moj deda je tada i zadnjeg dana ostao u kraljevoj vojsci,posle toga je promenio indetitet  i sve se sleglo,inace evo ti jos jedna informacija ima nekih tacnosti oko ovoga sto je ovde pisano,jesu ga nemci zakopali ali je tada da kazemo neko to video,i naravno odma je da kazem preseljeno na drugu lokaciju jedno 5-10 km od mesta gde je pokopano i polako je odnoseno u manjim kolicinama za beograd tako da vise nije tu ostalo nista.
Odgovori
sta je gde i koliko ostavljeno zna samo arhiva Wehrmachta odnosno mozda i ne bas sve......tako da ja tvrdim da mozda ima jos negde ali mozda i nema pa neka si neko izabere sta hoce ........
Odgovori
Hajde na ovu temu o njemachkom zlatu da i ja ispricham neshto a vi sami presudite dali ga ima josh ili je sve pokupljeno. Prvu prichu mi je isprichao jedan moj rodjak koji 1941 g. je imao oko 8-9 godina i kada su Nemachke kolone tenkova i kamiona zakrchili put kojim su ishli prema Grchkoj oni su napasali stoku u blizini puta da bi gledali to chudo od tehnike.E tada su ih primetili neki oficiri i oni su pozvali njega i josh jednog starijeg dechka da dodju i onako malo mimike i chokolade pa su ih pitali za oblizhnje selo Trojaci koje su oni razumeli i ovi su ih uzeli u dzip i pravac u selo.A oficiri su imali mapu neku i pitali su ih za cesmu pored sela i kada su ih odveli tamo, onaj sa mapom je odkorakao u pravcu dola , valjda je znao koliko koraka stao pogledao gore i video da bez merdevina ne mozhe se popeti i poslao dechake da uzmu merdevine iz sela.Kad su stigli on se popeo na merdevine izvadio mali chekich udario u plochu i ona se odma polomila. E odatle je on izvadio dve limenke od gas-maski od prvog sv. rata sa zlatom i bili su toliko dobri shto su dali i dechacima po jedan zlatnik i vratili su ih kod stoke nazad.Sada se postavlja pitanje odakle to zlato.Cela ta okolina u vreme solunskog fronta je bila  kao pozadina i tu je bilo magacina za granate za vojsku za snabdevanje od svega i svachega i normalno i puno vojske. Bilo je cak i pravih bordela za vojsku.Znachi to je ostavljeno od nekih njemaca u prvom sv. ratu pa zato su ovi imali mapu i znali su tachno gdje da trazhe i nashli su ga.A dali je to zlato bilo pokradeno ili pak je bila plata za vojnike shto su dobijali pa su ga sakrili to samo oni koji su ga sakrili i oni shto su ga uzeli znaju.
Odgovori
Gospodine Mladenovicu ovo sto ste napisali sada vec daje drugi smisao ovoj temi. Slazem se da je veca kolicina nadjena ali budite sigurni da nije sve nadjeno . Ako ste ovu temu procitali od samog pocetka mogli ste da vidite da vise likacija dolaze u obzir da je mozda bas tu ostavljeno. Ja svoja ineresovanja vezujem za crnovrsku prugu koja je polazila iz borskog rudnika i kretala se put crnog vrha . Pokojni starac koga sam vec pomenuo bio je masinovodja u tom vremenu sve do kraja , postojanja pruge , znaci da znam price iz tog vremena tako da tvrim da nije sve  nadjeno , . Veci deo su zakopavali pored pruge u nadi da ce se vratiti po plen da ga pokupe. Nazalost neki se nisu vratili . Po pricama koje sam slusao traze se na tom potezu dva sanduka sa nakitom kojima se gubi svaki trag . Eto toliko od mene, nadam se ste razumeli sta sam hteo da vam ukratko kazem . Ako pak niste shvatili , nije lose da temu od pocetka procitate, milslim da cete videti da ne pricam gluposti . Wink
Odgovori
Tacnije nadjeno je u blizini pruge na nekih 50setak metara od pruge i sve je bilo u sanducima,poput mrtvackih,ali pazite oni su samo na to jedno mesto da kazem poluge zakopali,nisu imali vremena da kopaju tamo vamo,to je tacno po prepostavci da su mislili da to uzmu za sebe,ali ostalo su razgrabili partizani.I tacno je da je se jedan nemac spasao,ali taj jedan je nemac tako i kupio da kazem slobodu sa tim zlatom
Odgovori
Samo da kazem da sto se tice ovog terena o toj prici to je se desilo par meseci pre slobode tadasnje jugoslavije,ali veliku kolicinu su izvukli iz zemlje cim su dosli sve umetnine i sve vredne stvari a borski rudnik je radio i stalno su izvlacili odatle zlato prebacivali za beograd potom je sve islo u nemacku,a tih ajde sada da kazem 7 sanduka sto su nadjena,ajde samo ukratko cu kako je covek odradio pricu kupio je imanje u blizini da kazem bilo je to manje selo dolazio je stalno maltene svaki vikend iz beograda i prebacivo ga na imanje i ujedno kad god bi poso za beograd nosio je po male kolicine,kasnije je kupio kola i tako ga je prebacio u celosti,i ulagao je pretezno u nekretnine sirom srbije,niko nikada nije posumljao da taj covek ima ovo ono,sta vise i sina i unuka je iznenadio posle njegove smrti testamentom,oni su znali za otprilike polovinu  a za drugu polovinu su tada saznali to je tesko poverovati ali tako je bas bilo.
Odgovori
Nacuo sam da je u pripremi ,,ekspedicija'' koja ima za cilj da razresi enigmu nemackog zlata . Angazovana je i teska mehanizacija. Ukoliko medju clanovima ovog foruma ima ucesnika ovog projekta zelim im mnogo srece.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 16 Gost(a)