Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nemacko zlato
i zaboravih da kazem da deo koji je pod borinom iznad lukova nije veliki a i borovi su sadjeni kasnije tako da ja mislim da su grobovi tu gde i borovi neko bi ih iskopao kad su kopane rupe za sadnju borova
Odgovori
narode da li ima neko konkretan opis tog tunela za staru prugu zajecar -paracin ???
u kom delu se od prilike nalazi zlato , zazidano , ista cigla ili se razlikuje itd...
Hajde ljudi raspisite se malo , pa ako je stvarno celi vagon bice toga za sve nas Wink
pozdrav
Odgovori
i ja sam cuo za to,,,u zajecaru znam gde je kod coveka u dvoristu bunar ,,,,ali čovek nece ni da čuje da kopa,,,čak se i sa tri drugara posvadjao kada su ga pitali da kopaju...a isao sam na neku krivinu sa drugarom i ima nesto od kamena zidano,,e sad na leto treba da opet odem ali da ti kazem da znam nesto slagao bih
Odgovori
(08-04-2013, 11:35 PM)Acabeograd link Piše:i ja sam cuo za to,,,u zajecaru znam gde je kod coveka u dvoristu bunar ,,,,ali čovek nece ni da čuje da kopa,,,čak se i sa tri drugara posvadjao kada su ga pitali da kopaju...a isao sam na neku krivinu sa drugarom i ima nesto od kamena zidano,,e sad na leto treba da opet odem ali da ti kazem da znam nesto slagao bih
svaka cast na odgovoru ,svako da kaze sta  zna i mozda svi zajedno i dodjemo do resenja na kraju Smile
Odgovori
naravno,ZAJEDNO SMO JACI!!!  Smile
Odgovori
To su price od tih svih prica delic je samo mozda istinit ali zlato je uvek imalo vrednost,pa to je se tada i znalo verujem da je to odmah i nadjeno,isto tako neko je pustio buvu da je skriveno neko zlato u lipovackoj sumi i rekopali su je par puta,i nasli neke sitnice,bezvredne.
Odgovori
ljudi si mnogo pricaju mada za nemacko zlato se ne znaje koje je tacno koje nije jer samo njihov arhiv vojni ima beleske sta je gde ostalo ako je sve bilo zabelezeno i ako neko nije sakrio da za sebe uzme e sada u Prahovo zadnjih par dana pred oslobodjenje je izneseno dosta od toga nema ni traga ni govora ali mestani stari za to jos pricaju da ima neceg ima Wink ali dosta je i plod ljudske maste .
Odgovori
o tome zlatu sto pricate ono je bas odavno nadjeno,tako da su trazili i trazili i danas traze ali eto vam informacije,da dzabe to netrazite.ko veruje ko neveruje nemora.
Odgovori
Verovatno je Mladenovicu to za tebe istina, ali veruj da nije tako i da nije istina to sto si rekao. Veca je verovatnoca naci nesto sto je ostavljeno za vreme rata ,nego tursko ili rimsko . Po tebi znaci da nema nikakvih ostava. Zasto se onda lepo svi ne razidjemo i ugasimo ovaj predivan forum i prestanemo da se ubijamo resavajuci neke mape i znakove. Ako si siguran u to sto si rekao daj neke opipljive dokaze, argumentovano nam dokazi da batalimo to da trazimo. Mene recimo nemozes da ubedis jer 100 % sam siguran da nisi u pravu. Komentar ti nije na mesto i TACKA ! ! ! !
Odgovori
Vezano za zlato u Gornjackoj klisuri,neznam konkretno u ovom slucaju dali se radi o zlatu sto je transportovano iz Bora putem preko Crnog vrha i Zagubice i o kojoj kolicini se radi,mada je logicno da se radi o bas o tome.Jer sve price o vagonu,ostavljenom u nekom tunelo(kojih ima stvarno puno na tom pravcu Gornjak-Zagubica i koji su zazidani) meni je malo nelogicno da to do danas a posle saznanja i toliko prica o tome,sama drzava ili neko u posleratnom periodu vec nije nasao...
Poznata mi je i prica da su Nemci transportovali zlato kamionima i da su zanocili u okolini Zagubice,da su ih cetnici opkolili,sve pobili i zlato zakopali,a da su potom naisli partizani i pobili cetnike neznajuci pricu o zakopanom zlatu tako da je ostalo tu gde su ga cetnici zakopali...
Ono sto je meni poznato je-U selu Ćovdinu se krajem sedamdesetih godina pojavljje nemac pod imenom Helmut koji se vencao sa jednom zenom iz sela i sa time dobio pravo boravka.Ziveo je u tom selu godinama,cak je i isao sa gradjevincima u Crnu Goru da radi nakon zemljotresa 1979-e,iako mu je zena nastavila da zivi i radi u Nemackoj.Imao je slobodu kretanja,nije pobegao iz Nemacke,ziveo je tu zato sto mu se po njegovim recima svidjalo mesto i narod,ako je za verovati... Vremenom postaje strastan pecaros i dane je provodio pecajuci pored Mlave iskljucivo,ne na jezerima koji su mu bili u blizini. Pricaju deca rodbine koji su cesto isli sa njime da je sa njima odlazio na Mlavu,postavio stapove,ostavio decu satima da paze na stapove i odlazio u setnju iz koje se vracao posle nekoliko sati,veoma cesto sav izgreban od zbunja. Pricali su da je nekoliko puta (sto je i praksa pojedincima) lovio ribu dinamitom... Sve dok jednog dana nije nestao,otisao bez pozdrava...Pricali su ljudi da se javio toj zeni razglednicom iz Egipta a i da su negde u blizini Mlave,tragajuci za njim i misleci da se mozda utopio naisli na veliku plocu koja je dinamitom dignuta u vazduh...
Toliko od mene,Prica o njemu je tacna i danas to mogu da potvrde deca koja su sa njime isla na pecanje(sada su to vec zreli ljudi),jedino niko nezna sta je pod plocom bilo...
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 12 Gost(a)