Ja sam iz kraja gde je vlaska magija nesto kao svakodnevna aktivnost. Malo, malo pa cujem da je neka od baba bila da skine uroke sa nekog deteta ili da izbaja nekoj nerotkinji kako bi mogla da ostane u drugom stanju. Iz raznih prica saznao sam da postoji izvesna osoba koja komunicira sa mrtvima/ Nisam licno bio kod nje ali rodjaci koji su bili ostali su izbezumljeni kada su culi od nje neke stvari koje su znali samo oni iz porodice. Ceo taj obred desava se u zamracenoj sobi i osoba koja komunicira sa drugim svetom gleda u neko ogledalo pored kog je upaljena sveca, svo vreme dok se vrsi obred zena jednom rukom sara sa olovkom po listu papira koji na kraju spaljuje sa svecom koju je koristila za obred. Najverovatnije je to crna magija i koliko ja ne verujem u te stvari ne znam da li bih imao smelosti da odem na jedan od tih obreda.
Ja licno mislim**da u neke stvari ne treba dirati i da mrtvi treba da imaju svoj mir jel nisu bez razloga otisli,,a svako petljanje sa magijom uzima danak nema nista dzabe pogotovo u tom svetu,,i kad tad se cena bavljenja tim mora platiti ,,obicno prodje 10 i vise god. i tad ljudi kada im se nesto lose desi ne povezuju sa tim i pitaju zbog cega im se to desilo.......A sve te koje se sa tim crnomagijskim obredima bave nikad ne zavrse dobro,a po nekim pricama posle smrti oduzuju ono sto su zgresili u ovom...samo mnoooogo vise i duze...
VERUJTE U BOGA SAMO ON MOZE PRAVDU I ZASTITU DATI.
RUSKI VLADIKA ALEKSEJ IZ MANASTIRA U RUSIJI JE REKAO ,,JEDNOM PRILIKOM KADA JE BIO U SRBIJI DA SRBSKI NAROD MORA NA KOLENA PRED BOGOM,,SAMO TAKO NAM BOLJE MOZE BITI .
Drugari moj komentar na ovu temu glasi:Ne verujem u stvari i radnje koje nisam video ni čuo lično,ali isto tako verujem da postoji neka sila ili šta već, koja vodi računa tj. reguliše neke stvari.
Magijom se nikad nisam bavio i neznam to da radim ali se pošteno kajem što nisam otišao kod čoveka da mi kaže-pokaže neke stvari dok je bio živ.Po njemu ispunjavao sam sve uslove, on je znao nemušti jezik i bajanje protiv otrova (ujed zmija), čisto kao pomoć nekom a ne za mutne radnje.Bio sam lenj mrzelo me i to je otišlo sa njim.
Još da dodam da svako ima po neku svoju muku,pa tako i ja išao sam kod nekoliko vračara koji kažu da mi ne mogu ništa videti zbog nekog samo njima znanog razloga.
nemoj druze dalje ni ici,,,,,sve ima cenu pa i spoznaja buducnosti,,osim bas ako te velika muka tera.....ali se i tada raspitaj i proveri jel beli mag,,,ako se nije nikad bavio zlim stvarima,,onda otidji a ako jeste,,nemoj,,jedan ovde covek mo je jednom rekao da jednom kada se otvori tunel izmedju tebe i onog poganog nemoze se vise nikad zatvoriti..
Teme: 7
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
izuzetna tema ,verujem da u svakoj legendi i prici postoji dosta istine inace se ne bi toliko dugo prepricavale vec bi se posle odredjenog vremena izgubile u narodu...
Teme: 7
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Postovani forumasi,
zaista tema je sjajna i dobro je sto je g.Grotagold to pokrenuo.Tema je opsirna i kompleksna a moguce su i stranputice i pogresna tumacenja.Pre svega smatram pogresnim izvorom citirati autoritete Crkve jel je to zaista kao da sad pitamo partizane da nam iskreno kazu sta misle o cetnicima,to je nemoguce i nedobija se realna slika.Slazem se sa upozorenjima u vezi opasnosti koje prete od magije i podrzavam da se time netreba baviti svako i onako iz radoznalosti.Magija je tradicija koja se uci i za to su potrebne godine rada.Postoji i bela i crna ali i zuta i crvena.Magija je umetnost baratanja silama prirode i paralelnim svetom,a tu umetnost su ljudima dali kako kaze Knjiga Enohova Sinovi Boziji.Setite se samo koliko je pojava u srednjem veku bilo oznaceno kao magijsko ili natprirodno a sada je to nauka i pre svega Kvantna fizika demaskirala i nama je to sada prihvatljivo jel je to jelte nauka.
Vernik sam i podrzavam stav da treba pre svega verovati u Vrhovnog Boga,ali i u Magiji,Okultizmu i Alhemiji nevidim nista lose ako se to koristi za dobro coveka i napredak civilizacije.
Ovaj nas hobi je hteli mi to ili ne vezan sa Magijom.Oni koji su susreli Talasona znaju sta pricam....to vam je ono kad pokusate da iznesete neku stvar odzdo a ono nece ili nemozes da izadjes ako to neostavis gde si nasao...nevidis ga ali on te sprecava.To se desava i onima koji veruju u Boga i ateistima jel Talasoni postoje i nevode racuna o nasim stavovima vec izvrsavaju svoj zadatak.Isto je i sa Turskim zlatom koje je vezano za Dzine...nemorate da verujete u Alaha i Muhameda mozete biti Hriscanin ili ateista ali Dzin Vam nece dati ni da udjete dok neudjete u interakciju sa njim i napravite dogovor ako je uopste moguc.
Dakle za analizu Magije treba koristiti dela koja se bave tom temom a ne Bibliju ili Kuran jel to nije njihova namena.Magija je starija od tih Svetih knjiga za koje novija istrazivanja ukazuju da su po prilicno ljudskom rukom pisane i prepravljane i pune falsifikata.
Nezelim ovim pismom da uvredim nikoga pa ni njegova religijska uverenja i osecanja,samo sam zeleo da skrenem paznju da temu treba sagledati vise iz pozicije neutralnosti i sa pozicije analitike koliko je to moguce.
I za kraj klonite se zaista Vracara i Magova narocito onih koji se oglasavaju i reklamiraju,jel malo je onih pravih poznavaoca koji su pritom i moralne osobe.
S postovanjem,
Vudi Alen
Teme: 11
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Pricate o Jabukovcu selu kraj Negotina ? Ili sam ja nesto pomesao ?
Moguće je da ima i tamo neko ko se bavi ovom vrstom rituala ali u ovom slučaju nije reč o tom selu.