Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Znam interesantna mesta
Da kazem odma da nisam neki pravopisac jer sam sa juga mesto Surdulica...posto vidim da se dosta i o tom diskutuje i ako nije ovaj forum za te stvari.Inace ovde sam novi clan.Odskora ali dosta cavrljam po terenima.Kao i sto naslov glasi da znam jedno cetri pet lokacija kod mene,malo udaljene od mesta Surdulice,veoma zanimljiva i interesantna mesta.do skora nisam imao da kazem BAS previse vremena za te stvari ali pocecu ozbiljnije da se bavim time.Pa da krenem sa opisima mesta....1--Mesto se nalazi pored zatvorenih tunela koji vode za rudnik MACKATICA koji su isti drzali nemci u tom vremenu.mesto je kao soba velicine u steni...aparati polude na tom mestu,cesto je kopano,tesnji ulaz,ispod je odmah potok,inace to se nalazi u samom brdu...2--postoje dva turska groba i malim kamenim plcama iznad njih sa obelezjima,postoje tri ali treci ne mozemo naci NIKAKO.Aparati rade na tim mestima.desetak petnaestak metara ispod nalazila se njihova DALI JE CRKVICA ILI NESTO NJIHOVO....NEZNAM...ZNAM DA JE TO POPLOCANO,naravno uraslo katastrofa...3--Momin kamen ima stenu u obliku TURSKE GLAVE SA TURBANOM...vidise jasno i iz daljine..SA MAGISTRALE...dosta se prica o tom mestu...???!!!!...nisam tamo isao...4--Otisak kopita konja marka kraljevica u steni koji se donekle i jasno vidi ali tesko mnogo naci mesto....KAZU DA IMA SVEGA U SVACEGA TU..KO GA NADJE.pricali su mi prababa da su culi i oni price odavno OD NJIHOVIH BABA I PRABABA PRADEDA da je to mesto puno sa zlatnicima i svega ostalog...5--Ima ostaci rimskog grada kod nas koji se prekopava danonocno i pretrazuje.dosta se nalazilo srebrnjaka,rimskog orudja i ostale stvari.DALI IMA JOS NECEGA ...NEZNAM...Znam da su nemci odradili jedno mesto za jednu noc i gotovo.Pomerena je zemlja i izvadjen kamen poprilicne velicine.6--mesto se zove RIZINA RUPA...traze kamenu plocu kopajuci non stop.na par mesta aparat odreaguje ali nista...Ima jos dosta toga ili nemam vremena mnogo za te stvari...Prvom prilikom cu i postavljati slike od svega toga po malo...
Wink Wink Wink
Odgovori
pozz vule i ja sam sa Jug i cuo sam dosta toga ali se nisam kretao mnogo po tim tvojim krajevima.
Osim Momin kamen imas ti dosta zanimljivog i u Mrtvicu,Dzep,jelasnicu i dr.
Odgovori
Pozzz i tebi.znam,cuo sam i za ta mesta samo nisam se mnogo kretato tamo.ovamo mi je blize pa skoknem s vreme na vreme.Cuo sam za Mrtvicu da dosta pricaju o njoj.
Odgovori
jeste imam jednog ortaka iz Mrtvice pricali smo na te teme i znam za te price ali nikad nisam isao da vidim da li nesto moze da se nadje.
Odgovori
taj iz mrtvice je amater i vodio je pojedine ali nista priroda je cudo
Odgovori
Pozdrav Vule....(ako se neljutis bez onih brojeva). Tako se i pocinje...neznam koliko imas godina ali nikad nije kasno. A kada jednog dana traganje udje pod kozu onda se ne ostavlja bez obzira na sve. Zato prevagni..ili kreni dalje sa istrazivanjima ili odustani na vreme da te godine ne preteknu. A sto se tice raznih savetodavaca.... 8)....NAJBOLJI SAVETODAVAC JE ONAJ U TEBI...SEBE SLUSAJ I SVOJ INSTIKT...a vremenom ce rezultati i doci. To da aparati "lude"...zavisi od samog aparata i njegovih tehnickih mogucnosti ali upamti dobro ..."JOS VISE ZAVISI OD ONIH KOJI IH NOSE"...nadam se da si dovoljno pametan da razumes sta sam hteo reci...i nemoras da se izrvinjavas za svoj "pravopis"...bitno je da budes ČOVEK...jer provokatora i samozvanih "znalaca" ima svuda ..pa i na ovom forumu. Wink
Odgovori
(05-02-2013, 12:11 AM)grotagold link Piše:Pozdrav Vule....(ako se neljutis bez onih brojeva). Tako se i pocinje...neznam koliko imas godina ali nikad nije kasno. A kada jednog dana traganje udje pod kozu onda se ne ostavlja bez obzira na sve. Zato prevagni..ili kreni dalje sa istrazivanjima ili odustani na vreme da te godine ne preteknu. A sto se tice raznih savetodavaca.... 8)....NAJBOLJI SAVETODAVAC JE ONAJ U TEBI...SEBE SLUSAJ I SVOJ INSTIKT...a vremenom ce rezultati i doci. To da aparati "lude"...zavisi od samog aparata i njegovih tehnickih mogucnosti ali upamti dobro ..."JOS VISE ZAVISI OD ONIH KOJI IH NOSE"...nadam se da si dovoljno pametan da razumes sta sam hteo reci...i nemoras da se izrvinjavas za svoj "pravopis"...bitno je da budes ČOVEK...jer provokatora i samozvanih "znalaca" ima svuda ..pa i na ovom forumu. Wink
Pridruzujem se.
Imam par drugara iz Surdulice, i znam da se dole dosta prica o zlatu. Malo mesto, a cim neko napravi neku promenu, renovira kucu, kupi auto, odmah krecu price da je iskopao cup  ;D. Cak se i za predsednika Surdulice dole prica da je iskopao zlato. Ja iskreno mislim da trebas, sto kaze Grotagold, da ili krenes ili odustanes. I da se ne osvrces na price, vec instikt, volja i kilometri i kilometri setanja  Smile.
A i verujem da svaka druga kuca ima detektor, jel tako Vule ?

Pozdrav
Odgovori
Potpuno ste u pravu i  bravorauch i grotagold.ne obazirem se ja mnogo na ljudi sta pricaju.nemam dlake na jezik i radim bas onako kako ste i opisali.nisam ono sto nisam vec sto jesam.ne tragam za zlatom vec da kazem za avanturom na jedan nacim.nisam dosta dugo u ovome ali sam dosta da kazem onako na blic trazio i setao na pojedina mesta.za neka mesta sam siguran ali se neznaju tacno gde su.Ne obazirem se sta drugi kazu.svako ima pravo na svoje misljenje i komentar do granica naravno.HVALA grotagold-u I bravorauch-u na podrsci.U svakom slucaju tu sam na foruku i bicu u kontaktu dosta.Ovde sam se nacitao svega i svacega i promasenih tema i ostalog.jos samo sto se ne pise o ZVEZDAMA GRANDA ITD...HAHAHAH.83 sam god.radio dosta u vojsci.istrazivao neka mesta onako prolazno besciljno...cekam prolece pa krecem u potrazi na CIZMU MARKA KRALJEVICA.znam lokalitet,stenu ali ULAZ.........??????ali nije bitno bitna je volja i ljubav...
Odgovori
(06-02-2013, 11:35 AM)vule19833 link Piše:Potpuno ste u pravu i  bravorauch i grotagold.ne obazirem se ja mnogo na ljudi sta pricaju.nemam dlake na jezik i radim bas onako kako ste i opisali.nisam ono sto nisam vec sto jesam.ne tragam za zlatom vec da kazem za avanturom na jedan nacim.nisam dosta dugo u ovome ali sam dosta da kazem onako na blic trazio i setao na pojedina mesta.za neka mesta sam siguran ali se neznaju tacno gde su.Ne obazirem se sta drugi kazu.svako ima pravo na svoje misljenje i komentar do granica naravno.HVALA grotagold-u I bravorauch-u na podrsci.U svakom slucaju tu sam na foruku i bicu u kontaktu dosta.Ovde sam se nacitao svega i svacega i promasenih tema i ostalog.jos samo sto se ne pise o ZVEZDAMA GRANDA ITD...HAHAHAH.83 sam god.radio dosta u vojsci.istrazivao neka mesta onako prolazno besciljno...cekam prolece pa krecem u potrazi na CIZMU MARKA KRALJEVICA.znam lokalitet,stenu ali ULAZ.........??????ali nije bitno bitna je volja i ljubav...

Naravno tako i treba. Tu smo da razmenimo iskustva, zar ne  Smile.
Ipak sam misljenja da treba cuti price i legende, em sto su zanimljive, a i mogu donekle da pomognu, kazem donekle. Drugo, sva ona mesta koja si gore naveo mislim da su na javnim mestima ako se ne varam, sto ti otezava, mada snacices se, ako me razumes  8).
Pozdrav
Odgovori
bravorauch pravo da kazem i nisu na javnim mestima.samo se mesta tako zovu a sam lokalitet je u tom mestu...bas nisu na javnim mestima.inace price i legende su toliko zanivljive za slusanje jos kada ih pricaju bake ili deke da bi ih slusao po ceo dan.pa te prosto natera da se prosetas ili preispitas malo to mesto,pricu,legendu itd itd... Big Grin Big Grin Wink Smile
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)