Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ima li neko nesto o ovome
zdravo tragaci
Pogledao sam sliku i mogu reci da ona slika sa pticicom i krstom  je iskovana 1965. godine (Babin Zub) i uradio je cica Brana.
Gospodine Vudi , najlepsi i najveci krst tog tipa nalazi se blizu Negotina (ne govorim o ovoj slici) Velicina krsta je 2 metara sa 2 metara tamo sam bio pre 40 godina a na kamenu gde je ulaz u katakombe je iskovana 962. godina
Pozdrav
Odgovori
bravo kosac brana bujer je bio opasan kao i njegov sin bosko ako nisi znao bosko je umro evo skoro godinu dana
Odgovori
Postovani g.Kosac,

predmet mog interesovanja je bila fotografija veceg Templarskog krsta,a zakljucio sam da ih ima 2.Sada je ovo novost sto Vi dodajete i treci i to je zaista fascinantan podatak.Templari su prvi put krocili u Srbiji 1090 godine kada su krenuli u tajnu misiju neporedno pred prvi Krstaski pohod.Ostavili su gradjevi na nasem tlu ...pretezno na teritoriji Vojvodine.Vi ste na vise mesta dali podatke o mestima koje potencijalno kriju njihovo blago koje jos uvek nije nadjeno nigde u svetu tu pre svega mislim na temu Egipatsko zlato.Lokacija koju spominjete i godina ocito ukazuje da su oni tu naisli na stariju Rimsku lokaciju koju su koristili u svoje svrhe.Njihovo prisustvo na ovim prostorima je jos uvek ovijeno velom misterije i totalna je nepoznanica mnogima da su neki od nasih Kraljeva iz Dinastije Nemanjica bili clanovi Reda,a da je Sveti Sava sa njima putovao na Bliski Istok i da su mu oni obezbedjivali relikvije kao i njihov transport do Srbije.Bili su prisutni na dvoru kao savetnici a i ucenici u kasnijem istorijskom sukobu na Kosovu i Metohiji.

S potovanjem,

Vudi Alen
Odgovori
Postovani Vudi alen
Ne znam da li je taj krst jos u zivotu...cuo sam da su ga poruslili...ali to nije proveren podatak. Secam se da sam ja ceo mogao da stanem u njega sa rasirenim rukama i utonem u potpunosti...dubok je bio oko 20-25 cm ...sad se vise i ne secam mnogo odavno je bilo..Secam se da je bilo pored njega jos dva samo je jedan bio 1,5 m x 1,5m a drugi 1m x 1m ...secam se da je bilo i nekih stepenica od mermera ... znam gde je to mesto...ja sam tada pozeleo da udjem u te katakombe ...sto mi je poslo za rukom ..ali samo nekih 30-tak metara jer je ispod bio neki pesak i kada su momci koji su bili tu poceli nesto da kopaju ...misleci da "nesto ima" >Sad ...zidovi  iako su bili od kamena ...stena.. poceli su polako da se navaljuju i odmah smo izasli to zatvorili i nikada se nisam tamo vratio ...secam se da je bila jos jedna godina ali arapski ispisana 969.
Mislim da u zivotu veci krst nisam video na nasim teritorijama a i sire.....
Pozdrav
Odgovori
Postovani g.Kosac,

hvala Vam na ovim detaljima,slazem se da su zaista fascinantni i da desavanja u kojima ste bili ucesnik ukazuju da je to mesto vredno daljeg istrazivanja.Ako se setite nekih drugih detalja i ako zelite mozete mi poslati na pp ili mejl.

S postovanjem,

Vudi Alen
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)