Teme: 5
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Neka se sabije i na velicinu klikera, 5 kila je 5 kila. Ne mozes da baratas sa 5 kila ko da nemas nista u rukama. Podigni 5 kila krompira i videces, da ces osetiti tezinu i dlan ce ti odreagovati pod teretom. To je prosto tako priroda uredila. Pod tezinom koza beli i zateze se i nije mi jasno zasto to pojedini negiraju. Sto se tice rekorda nasao sam podatak da je najveci grumen iznosio 120 kilograma, a pronađen je u Australiji 1869.godine tako da Brazil odpada. Poluga je teska 30 zarez nesto kilgrama, a malena je. Verovatno cete i nju podici ko od sale. Velicina predmeta apsolutno nema veze sa tezinom. To sto ces da ga sabijes na velicinu klikera, ne znaci da ces imati u ruci 5 gr vec 5.5 kilograma, a to je priznacete poprilicno tesko za onakvo prevrtanje ko na videu. Moje misljenje je da je ono sala od videa, a sad ko veruje nek veruje.
Ukoliko je stvarno zlato svaka mu cast. Za naredne dve godine je zavrsio posao. Pravac Las Vegas.
Teme: 7
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
(30-01-2013, 01:31 AM)donce link Piše:Neka se sabije i na velicinu klikera, 5 kila je 5 kila. Ne mozes da baratas sa 5 kila ko da nemas nista u rukama. Podigni 5 kila krompira i videces, da ces osetiti tezinu i dlan ce ti odreagovati pod teretom. To je prosto tako priroda uredila. Pod tezinom koza beli i zateze se i nije mi jasno zasto to pojedini negiraju. Sto se tice rekorda nasao sam podatak da je najveci grumen iznosio 120 kilograma, a pronađen je u Australiji 1869.godine tako da Brazil odpada. Poluga je teska 30 zarez nesto kilgrama, a malena je. Verovatno cete i nju podici ko od sale. Velicina predmeta apsolutno nema veze sa tezinom. To sto ces da ga sabijes na velicinu klikera, ne znaci da ces imati u ruci 5 gr vec 5.5 kilograma, a to je priznacete poprilicno tesko za onakvo prevrtanje ko na videu. Moje misljenje je da je ono sala od videa, a sad ko veruje nek veruje.
Ukoliko je stvarno zlato svaka mu cast. Za naredne dve godine je zavrsio posao. Pravac Las Vegas.
Jeste, sala je. Evo vest je objavljena na jednom mediju poznatom po humoru, zove se CNN
http://edition.cnn.com/2013/01/18/busine...?hpt=hp_c3
i jos par saljivih medija
http://au.tv.yahoo.com/sunrise/video/-/w...ikes-gold/
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnew...-gold.html
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
The man, described as an amateur explorer who wants to remain anonymous,
prevedi ovaj deo i videces da je sala. Svi pisu, a niko ga nije video niti se kome javio. Mogu tih cnn textova na tone da ti prikazem gde lazu zarad zarade. Ovo prodaje novine
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
(31-01-2013, 08:58 PM)donce link Piše:The man, described as an amateur explorer who wants to remain anonymous,
prevedi ovaj deo i videces da je sala. Svi pisu, a niko ga nije video niti se kome javio. Mogu tih cnn textova na tone da ti prikazem gde lazu zarad zarade. Ovo prodaje novine
Ja nemam sta da prevodim, normalno citam text na engleskom i ne vidim da se igde pominje da je sala. Cak se na ovoj australijskoj TV stanici u program ukljucuje broker koji ce nalazaca zastupati u prodaji grumena na internacionalnom trzistu.
Kako ga nisu videli kad na Youtube snimku mogu da se vide trojica ljudi koji kopaju i nalaze grumen?
I jos nesto, CNN nisu novine vec medjunarodna TV mreza
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Ako ces bas nije medjunarodna vec Americka, a u Washington postu i Njujork tajmsu i svim vecim novinama u Americi imaju ucesce i dele profit.
Na you tube se pokazuju tri guzice, nigde ne vidis lice, a kad bude doslo do prodaje cucemo se opet ovde i nastavicemo. Sto bi angazovao brokera, koji usput da napomenem isto nece da se predstavi, kad moze da proda leguru sam i nikome ne daje procenat? Zlato isto kosta i tamo i ovde i svuda, sa vrlo malim oscilacijama, a to opet zavisi dal prodajes preprodavcu ili zvanicnim organima. Ova legura nema arheolosku vrednost pa ce sada ljudi da se otimaju i nadmecu oko nje. Ja sam siguran da nikada nece doci do toga jer je laz kao i Racak i sve ostalo sto su servirali o nama, a u stampanom izdanju ga nema nigde. I u kuriru je izaslo u rubrici verovali ili ne pored clanka da egipcanka nosi 12 beba i ostale gluposti koje pisu.
Ti veruj to je tvoje pravo i to ti niko ne osporava, Ja ne u ove price gde niko nece da se predstavi, od brokera do rokera.
Pozz...
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
(01-02-2013, 09:23 AM)donce link Piše:Ako ces bas nije medjunarodna vec Americka, a u Washington postu i Njujork tajmsu i svim vecim novinama u Americi imaju ucesce i dele profit.
Na you tube se pokazuju tri guzice, nigde ne vidis lice, a kad bude doslo do prodaje cucemo se opet ovde i nastavicemo. Sto bi angazovao brokera, koji usput da napomenem isto nece da se predstavi, kad moze da proda leguru sam i nikome ne daje procenat? Zlato isto kosta i tamo i ovde i svuda, sa vrlo malim oscilacijama, a to opet zavisi dal prodajes preprodavcu ili zvanicnim organima. Ova legura nema arheolosku vrednost pa ce sada ljudi da se otimaju i nadmecu oko nje. Ja sam siguran da nikada nece doci do toga jer je laz kao i Racak i sve ostalo sto su servirali o nama, a u stampanom izdanju ga nema nigde. I u kuriru je izaslo u rubrici verovali ili ne pored clanka da egipcanka nosi 12 beba i ostale gluposti koje pisu.
Ti veruj to je tvoje pravo i to ti niko ne osporava, Ja ne u ove price gde niko nece da se predstavi, od brokera do rokera.
Pozz...
Ni Washington Post ni New Yor Times nemaju veze sa CNN-om! Da grumen nema arheolosku vrednost je toliko ocigledna cinjenica da je necu ni komentarisati ali sigurno ima vecu vrednost nego zlatna poluga iste tezine jer je jedinstven i kolekcionari ce biti spremni da plate vise nego sto vredi samo zlato. To ce neki milioner postaviti u vitrinu u svojoj dnevnoj sobi da ima o cemu da prica kada mu dodju prijatelji.
Poredjenje Racka i vesti o pronalasku zlatnog grumena bi bilo smesno da taj Racan nije kostao zivota mnoge neduzne ljude koji su poginuli u bombardovanju.
Ne mislis valjda da je Minelab raspolaze propagandnom masinerijom kao americka vlada pa da moze da manipulise medijima?
I CNN nije americka vec globalna (internacionalna) TV mreza. Ovo sto mi gledamo na kablovskoj se ne emituje iz Atlante nego iz Londona i Hong Konga.
I jos nesto, broker se predstavio, zove se Cordell Kent
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Da i RTS je globalna, ali Republika Srbija stoji iza nje. Poreklo odredjuje mesto odakle je televizija, a ne gde i odakle se emituje, isto kao i sa ljudima.
A sta ce kolekcionar da prica?
Naso Australijanac a ja se evo duvam imam ga i platio sam ga vise nego sto cu ikada da ga prodam. Ima se moze se. Daj molim te.
Kolekcionar kupuje stvari koje imaju istoriju, ili ih je neko znacajan za to podneblje ili svet posedovao pa sad ga ima on, sve ostalo ne dolazi u obzir. Zlatno grumenje nijedan kolekcionar ne zeli da kupuje u smislu da ga pretplati, niti postoji trziste za zlatno grumenje kod kolekcionara.
Kordel kent je zlatar koji je rekao koliko vredi taj nalaz i nije njegov broker, a zamisli u svom izlaganju spomenuo je trzisnu vrednost.
Evo sta je rekao:"According to the gold shop owner Cordell Kent, if the nugget was sold just on the basis of gold content it’s market value would be around $300,000."
Na ovo je dodao da ce mozda dobiti malo vise zbog toga sto je u komadu, ali nigde nije rekao da poznaje doticnog gospodina, niti da ce da posreduje u prodaji tog grumena.
Veruj mi poredjenje je na mestu i govori o tome koliko je to merodavna televizija, a pogledaj deonice spomenutih novina i videces kakve veze ima CNN sa njima. Pri tom uzmi u obzir i to da vise od 30% tekstova dolazi od strane ove televizije. Priznaces previse za nezavisne novine koje imaju svoju uredjivacku politiku.
Da stavimo tacku na i, najlakse i najbolje da sacekamo da ga proda i videcemo. Ja ne verujem, ti veruj i to je to.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
(01-02-2013, 09:50 PM)donce link Piše:Da i RTS je globalna, ali Republika Srbija stoji iza nje. Poreklo odredjuje mesto odakle je televizija, a ne gde i odakle se emituje, isto kao i sa ljudima.
A sta ce kolekcionar da prica?
Naso Australijanac a ja se evo duvam imam ga i platio sam ga vise nego sto cu ikada da ga prodam. Ima se moze se. Daj molim te.
Kolekcionar kupuje stvari koje imaju istoriju, ili ih je neko znacajan za to podneblje ili svet posedovao pa sad ga ima on, sve ostalo ne dolazi u obzir. Zlatno grumenje nijedan kolekcionar ne zeli da kupuje u smislu da ga pretplati, niti postoji trziste za zlatno grumenje kod kolekcionara.
Kordel kent je zlatar koji je rekao koliko vredi taj nalaz i nije njegov broker, a zamisli u svom izlaganju spomenuo je trzisnu vrednost.
Evo sta je rekao:"According to the gold shop owner Cordell Kent, if the nugget was sold just on the basis of gold content it’s market value would be around $300,000."
Na ovo je dodao da ce mozda dobiti malo vise zbog toga sto je u komadu, ali nigde nije rekao da poznaje doticnog gospodina, niti da ce da posreduje u prodaji tog grumena.
Veruj mi poredjenje je na mestu i govori o tome koliko je to merodavna televizija, a pogledaj deonice spomenutih novina i videces kakve veze ima CNN sa njima. Pri tom uzmi u obzir i to da vise od 30% tekstova dolazi od strane ove televizije. Priznaces previse za nezavisne novine koje imaju svoju uredjivacku politiku.
Da stavimo tacku na i, najlakse i najbolje da sacekamo da ga proda i videcemo. Ja ne verujem, ti veruj i to je to.
Prvo, covek u video snimku jasno kaze da ga je pronalazac ovlastio da ga zastupa u prodaju grumena i da vec dobijaju ponude iz celog sveta.
Drugo, kolekcionari se u odlukama o kupovini ne vode zeljom za zaradom nego strascu (kolekcionarstvo je je blagi oblik zavisnosti) i zeljom da poseduju neki poseban i redak predmet - to znam po sebi jer sam i sam kolekcionar. Ko bi inace platio umetnicku sliku vise od 100 miliona dolara. Po tebi bi ta slika trebala da kosta koliko je kostalo platno i boje, eventualno bi ukljucio i utrosak radnog vremena slikara (ali strogo po minimalnoj ceni rada) Ti mesas kolekcionare sa trgovcima - trgovci kupuju sa zeljom da ostvare profit. Ja kupujem predmete koje sakupljam sa namerom da ostanu zauvek u mom posedu, a ne da ih prodam i zaradim na njima.
Trece, postoji izuzetno razvijeno trziste zlatnog grumenja, samo ti za to nisi cuo. Postoje kolekcionari retkih minerala, meteorita, poludragog kamenja...Postoje cak i kolekcionari fosilizovanog izmeta od dinosaurusa, verovao ili ne, to se zove KOPROLIT (Coprolite)
Cetvrto, kupac ne mora da bude kolekcionar grumenja, to ce verovatno biti neki bogati Kinez ili Rus koji ce, kao sto sam ti vec rekao, staviti ovaj komad u posebnu vitrinu da bi izazvao paznju i divljenje kod njegovih gostiju i da bi imali o cemu da pricaju. To ti se zove CONVERSATION PIECE. Ne mozes stvar posmatrati iz ugla nas koji nismo milioneri. Ti ljudi ne znaju sta ce sa svojim novcem jer vec imaju jahte, superautomobile, vile i kuce na najekskluzivnijim lokacijama - oni zele nesto sto niko drugi nema. Vest o pronalasku ovog grumena objavljena u verovatno 95% zemalja sveta, sama ta cinjenica cini ovaj grumen poznatim i pozeljnim predmetom za sve kojima novac ne predstavlja prepreku za kupovinu, a takvih je mnogo.
Peto, na snimku se jasno vidi grumen, a vidi se i da je tezak po pokretima ruku coveka koji ga drzi i okrece. To je bio tvoj razlog za sumnju u autenticnost, sada taj razlog ocigledno ne postoji jer je pitanje tezine eliminisano. Ne znam zasto jos uvek ne verujes da je prica istinita?!
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
A bre brate metalni izrvnuo si sve što sam rekao. Zar nisi pročitao moje pisanje o tome ko su kolekcionari i ne znam zašto pišeš stvari koje nisam nikada izgovorio niti napisao. Jasno sam rekao da im trebaju stvari od istorijske važnosti itd,itd.. tako da nema mesta tvom sarkazmu na tu temu.
Ja o tom tržištu retkim grumenima nisam čuo pa evo uputi me, da naučim taj deo zašto da ne. Daj mi adresu ili nešto gde ću se uveriti, bez teoretisanja o tome.
Druže kolekcionare si ti pomenuo, a bogati ljudi su jako škrti i veruj mi neće dozvoliti sebi da štetuju ni po kom pitanju. Brodovi, Jahte, Avioni i kamioni su statusni simboli za njih koji im odredjuju položaj pred drugim bogatašima i naravno da neće žaliti na tome, ali baš da će neko da šeta zlatni grumen da bi pokazao nekom Abramoviču da ga ima neverujem.
Što se tiče tvoje pete tačke, kod mene i dalje postoji sumnja da možeš tako lako da barataš grumenom te težine i ne znam ko je eliminisao tu sumnju, jer Ja i dalje stojim iza toga da je laž i čekaćemo da dodje do prodaje.
Na izveštaj svih novina mogu ti reći da je po njihovom, 21.'og decembra bi smo svi bili zbrisani sa lica zemlje. Toliko o njihovim tačnim informacijama, a seti se taj isti CNN i sve svetske novine i televizije su vest o smaku sveta vrtele cele 2012 godine, pa evo nas, kuckamo i dalje.
Nema potrebe da se natežemo jer ćemo sve videti narednih dana. Ja ne verujem i to je to što se mene tiče.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
(02-02-2013, 11:45 PM)donce link Piše:A bre brate metalni izrvnuo si sve što sam rekao. Zar nisi pročitao moje pisanje o tome ko su kolekcionari i ne znam zašto pišeš stvari koje nisam nikada izgovorio niti napisao. Jasno sam rekao da im trebaju stvari od istorijske važnosti itd,itd.. tako da nema mesta tvom sarkazmu na tu temu.
Ja o tom tržištu retkim grumenima nisam čuo pa evo uputi me, da naučim taj deo zašto da ne. Daj mi adresu ili nešto gde ću se uveriti, bez teoretisanja o tome.
Druže kolekcionare si ti pomenuo, a bogati ljudi su jako škrti i veruj mi neće dozvoliti sebi da štetuju ni po kom pitanju. Brodovi, Jahte, Avioni i kamioni su statusni simboli za njih koji im odredjuju položaj pred drugim bogatašima i naravno da neće žaliti na tome, ali baš da će neko da šeta zlatni grumen da bi pokazao nekom Abramoviču da ga ima neverujem.
Što se tiče tvoje pete tačke, kod mene i dalje postoji sumnja da možeš tako lako da barataš grumenom te težine i ne znam ko je eliminisao tu sumnju, jer Ja i dalje stojim iza toga da je laž i čekaćemo da dodje do prodaje.
Na izveštaj svih novina mogu ti reći da je po njihovom, 21.'og decembra bi smo svi bili zbrisani sa lica zemlje. Toliko o njihovim tačnim informacijama, a seti se taj isti CNN i sve svetske novine i televizije su vest o smaku sveta vrtele cele 2012 godine, pa evo nas, kuckamo i dalje.
Nema potrebe da se natežemo jer ćemo sve videti narednih dana. Ja ne verujem i to je to što se mene tiče.
Ni meterorit nema nikakvu istorijsku vrednost, osim sto govori o istoriji nastanka svemira, kao i sto ovaj grumen govori o istoriji nastanka nase planete. Kolekcionari su ipak spremni da plate hiljade dolara za meteorit iako je to obicna "gvozdjurija iz svemira"
Kolekcionari ne cene samo predmete od istorijske vaznosti, najvaznije je koliko je predmet redak. Evo ti situacija sa rimskim novcicima kao ocigledan primer. Jos jedan primer: Prvi primerak novog Chevrolet Corvette koji je izasao sa proizvodne trake je prodat za 1.1 mil dolara iako ce kada za 6 meseci bude pocela serijska proizvodnja isti takava auto moci da se kupi za 120 hilhada. Jednostavno, ovaj je serijski broj 0001 i zato je toliko vredan.
Trziste kolekcionarskih primeraka zlatnog grumenja apsolutno postoji i vrlo je razvojeno.
CNN i ozbiljni svetski mediji nikada nisu rekli da ce biti smak sveta, to su objavili Kurir i Trece Oko.
I ovo je statusni simbol kao i jahta ili privatni avion, to sam vec objasnio. Ovaj grumen je redak i zato je toliko vredan, niko ga nikada nece pretopiti sigurno jer ima vecu vrednost nego zlato iste tezine.
Odrastao covek moze sa jos vecom lakocom da vrti u rukama predmet ove tezine. Evo ja to mogu, probao sam sa tegom od 6 kg.
I ja mislim da nema potrebe da sa "natezemo" , ni ja ni ti nemamo nista od ovoga, samo ne znam odakle ces ti saznati da ga je ovaj covek prodao. Jedino da pozoves brokera telefonom pa da pitas da li je grumen prodat.
|