19-01-2013, 12:28 PM
oni koji ga koriste kažu da ima dobru diskriminaciju da mu mineralizacija ne smeta kao ni dalekovodi. vidit čemo. Vjerujem da če bit bolji aparat od IGSL-a
Dajte mi savjet
|
19-01-2013, 12:28 PM
oni koji ga koriste kažu da ima dobru diskriminaciju da mu mineralizacija ne smeta kao ni dalekovodi. vidit čemo. Vjerujem da če bit bolji aparat od IGSL-a
19-01-2013, 12:32 PM
Pre neki dan zvaome edan prijatelj da idem sa moj MINELAB explorer se pro. Oni su bilisu sa Garet 2500 kazu da i hvata zlato.
Ja kad sam proverio sa moj kad ga uklucim na zlato nedami nikakav signal samo cuti. A kad ga ukljucim na svi metali dae signal. Po moe nema zlato. Oni sa GARET su bili malo nervozni i reklesu da kopaju pa ce da vidiv koj laze . Iskopali su KABEL sa stuju visok napon na otprilike 70-80 samtima za malo moglo e da bude katastrofa.
19-01-2013, 12:58 PM
(19-01-2013, 12:28 PM)skiper link Piše:oni koji ga koriste kažu da ima dobru diskriminaciju da mu mineralizacija ne smeta kao ni dalekovodi. vidit čemo. Vjerujem da če bit bolji aparat od IGSL-aAko " kazu " da mu ne smeta mineralizacija i ako imas priliku da probas i da se licno uveris u to ,onda samo napred,ja sam ti dao dobronameran savet,na tebi je da odlucis. Pozdrav........fixxx "Prvi savet o verodostojnosti necega bio bi - verujem samo onome sto vidim ili isprobam - sve ostalo je pod sumnjom. U ovom hobiju mnogo je korisnije biti pesimista" - Ko poslusa ovaj savet , ustedece sebi dosta para i uzaludno tracenog vremena - Zeljko M.
19-01-2013, 01:28 PM
hvala Fixxx. Vidjet čemo, napravit ču testove pa vam javim.
20-01-2013, 07:37 AM
Tu gdje bih se ucio i pocinjao ozbiljnije da se bavim sa traganjem za metalom je ugaseni vulkan. Jako mnogo minerala,ruda,starih puteva i slicno. Prostor je ogroman. Biciklajuci,planinareci vec sam nakupio znatnu kolicinu raznih minerala,ruda,kamenja,lave,cak i (zaboravih kako se zove) zlato. Zlato koje nema komercijalnu vrjednost,ako sam dobro sve povezao :-)) Tu su i stara groblja iz vremena vikinga,mjesta kojekakvih ratnih okrsaja,prastari trgovacki putevi,ostaci njemackih fortifikacijskih objekata i slicno. Znaci,ako sam dobro upratio,meni bi trebao neki PI detektor. Eto da vam olaksam pa da me jos malo posavjetujete :-)
20-01-2013, 07:42 AM
Fisher F 5 ! Sta mislite o njemu?? On mi je lako dostupan. Nije ni preskup,kod mene je oko 550 eura. A nahvalio ga lik sto ga diluje. E sad?!??
20-01-2013, 07:04 PM
Imas ovde F-5 mnogo povoljnije.http://www.metaldetektori.rs/artikal/fisher-f5-sa-sondom-11%E2%80%9D-dd .Sto se tice terena gde je ugaseni vulkan,zaboravi ga sto se tice VLF detektora,tesko ce ijedan proci,Minelab GPX 5000 je namenjen za takve terene,jeste skup ali svojim mogucnostima opravdava cenu.Cenovni rang koji si naveo,moj predlog,Gold Max power sa 27 cm sondom,Deus sa vecom sondom,mada uskoro izbacuju sondu 27-28 cm za Deusa i W3 verziju koja ce imati dodatak traganja za samorodnim zlatom,poput Fisera Gold Bug-a,poboljsani grund balans itd.Mislim da ce Deus biti u tom cenovnom rangu sa 27 cm sondom,pogledaj sadasnje cene.http://www.metaldetektori.rs/brendovi/xp-detektori
20-01-2013, 07:27 PM
Rado bih ja to "pazario" tamo,ali nevjerujem da cu do ljeta dolaziti u Srbiju,posto sam vec isplanirao Vaskrsnje praznike. Doduse nisam pregledao sajt,a zanima me da li se moze poruciti za inostranstvo. A do ljeta bih bio rad da probam malo da kopam naokolo.
20-01-2013, 10:46 PM
Evo drugari. Posle razmisljanja,gledanja,savjetovanja,otprilike sam se odlucio. Eto,sad bih vas zamolio da ga iskudite ili ishvalite. Naime,zainteresovao sam se za Fisher F70 – DD11” posle savjeta od covjeka koji zna o cemu govori. E sad malo vas da cujem.Za i protiv :-)
21-01-2013, 01:27 AM
sada svabe ga hvale i englezi mada ima i kod njih na primer ako si imao nekada minelabov aparat da se tesko priviknes na f70 jer drugacije zvuke proizvodi...uglavnom ga hvale ali opet sve zavisi kako se ti sa njim snadjes i nastelujes jer evo jedan bas je opisao kako je imao probleme da nadje sitnije predmete kao na primer novcice dok je militariju nalazio kao nista....ali opet bar je moje misljenje na koj se aparat naviknes i zavolis ga to ce za tebe da bude najbolji aparat na svetu....bar sam se ja zaljubio u moj gti 2500 i nebi ga ni za pet nova aparata menjao......
|
|
|