Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sve za babin zub
Pozdrav svima!!!!
Posto niko nije zeleo da pise javno vec putem privatnih poruka sada cu napisati sva mesta na Staroj Planini potez- Babin Zub , gde i sta se trazi i kako naci!!!
1. Pop cita knjigu. Znak se nalazi u potkapini koliko moze jedan covek da stane. Kada stanes na to mesto sa tvoje desne strane ima druga potkapina koja je mala i kisa ti mokri nos, toliko je uzana. Ispred tebe na jedan korak ostava.
2. Treba naci strazar kamen i na njemu pet stepenika na trecem stepeniku ostava i gore na vrh ima mesto gde je bio barjak u toj rupi ostava i malo dalje kada odatle pogledas videces put koji krivuda na samos uzbrdici skoro na sam kraj ima velika krivina na toj krivini ima kamen koga kola zakacinju ispod kazan pare.
3. Kamen kao zaba i na njega tri krsta. Od taj kamen ima mala livada na toj livadi ima sekira , bradva leva n kamenu ispod njega jedna ostava  tu ima put koji vodi za gradiste Zaskovacko...
4.....
Odgovori
4.Selo Stanjinac tu treba da ima iskovana 5 tica na kamenu koji lici kao silak.Petica je na 3 koraka od ulaza u pecinu.
5.Orlov kamen iskovana igla konac i krst sa jednom rupom, tackom, on krst pokazuje pravac gde je jedna mala ostava.
6 Stanjinac Radovanov i Kopinkov kladenac . Kod kladenca ima lipa drvu od lipe na 5 koraka kamen kao klupa i na njega ima 3 krsta ispod kamena ostava a kod drugog kladenca kada pijes vodu moras da se navalis rukom na stenu i gde se drzis za stenu jedna ostava bele pare
7......
Odgovori
7. Orlov kamen  mesto bela kobila ima iskovana zmija na steni u pravcu glave ima ostava na 7 koraka....
8....
Odgovori
8.Zarkova cuka tamo ima znak  koji lici na sat koji stoji na pet do dvanaest i nalazi se u visini stomaka ( znak) ako bi se vratio dva koraka nazad pao bi u proovaliju toliko je tesno gde je znak tu pod noge ostava
9....
Odgovori
9.Kamen kao plast seno i na njega uradjene , isklesane pritke ( kao kada se stave drva na seno) tri su isklesane do kraja a jedna do pola na vrh tog kamena se nalazi krst isklesan i u njega tapa , gde se zavrsava ne dovrsena pritka ostava . Ima ih jos na tri mesta
Odgovori
bravo kosac,,,, i sad ko voli nek izvoli..a i kosaca da se seti kad bude sefte  Wink
Odgovori
Pozdrav svima
Znakovi iz knjige o BABINOM ZUBU
1.Iskovana plovka koja plovi...
2.Dojkino vrelo ili okolina iskovan orlov znak....
3.Babin Zub Iskovan kljuc i krst pored njega....
4.Copava srna pored nju vodopad visok 9 peda a SIROK 3 peda na 90 koraka odatle kamen koji lici na babu  koja "navrca vodu u bastu"...
5.Igla krst i naprsnjak i necitko pismo..
6.Babin Zub orlov kamen i znak zec i cesalj sa 4 siljka...
7.Tri lire iskovane jedna u reci na kamenu jedna na steni visokoj 1,1/2 covecjeg boja a treca na kamenu koji se nalazi....
8.Babin zub nadji turski barjak stolica (kamen na koji iza ima veeeliki krst) a na istok sedam stepenika i kamen samotvorni koji lici na ribu
9.Potkapina mala samo ti nos kisne i u nju pop do pola....
10.Prelagnja znakovi lisica i pogaca isecena...
11.Babin zub kocije dve(2) na prvoj ima kocijas i pustio dizgine a na drugoj bez kocijasa..
12.Dve zmije jedu si glave...
13.Pop Martinov pecat (tromedja Zaskovci Topli Dol i Crni Vrh)
14. Babin Zub turcin stoji i ima fes na glavu blizu ima potok preko (suprotiv)ima kladenac....
15.Rogoza na ulivu crne reke i bele vode ,Svinjski kladenac ,svinjsaka glava i kantar 40 oke i ....
16.Babin Zub nadji gusle i gudalo i crkvu sv. Nikola i tamo....
17.Dojkino vrelo kamen koji lici na jaje(veliki) i stoji na tri manja kamena
18.Kantar od 144 oke
19.Kantar od 94 oke i puska tandzara (mora biti na isti kamen)
20.Kvocka sa 7 pileta
21.Kvocka sa 9 pileta(pilici moraju da budu rupe)
22.Kvocka sa 12 pileta
23.Vodopad i dva pistolja koji biju jedan u drugog
24.Babin Zub tri coveka dva sa glavama a treci bez glave a glava mu medju noge
25.Od prelagnje blizu  brojevi 50.IV.3.X.9.6.0.8.0
26.Zmijoviti kladenac i vodenica  na njoj na steni veliki krst i.....
27.Babin Zub Dva polukruga strelica i kao slovo S latinica Visoko ,zlo mesto...
28.Kamen kao zaba na koga ima krst  blizu njega treba da ima izvor sa jako malo vode (nacci stari put i dva kamena stuba visine coveka
izmedju njih jedva kola prolaze)
29. Orao sa strelom u krilu ( nema knjigu u kandzama)
30.Jelen sa rogovima na dole.
31 Otfes na steni
32.puska iskovana na 9 koraka sablja prelomljena
33.vucja poljana i vucji kladenac
34. Terzijina pecina
35. 12 lika covecja nalaze se  ispod tri kladenca
36 Zarkova cuka i sat pet do dvanaest
........

Pozdrav svima
Odgovori
alal ti vera Kosac!!!!

jos da mogu da se setam po planine...... :'(
Odgovori
Pisi ti druze kolko oces . I tonu da iskopaju niko se nema seti tebe . Ima da kazu sve sam sam .
Odgovori
Bas tako,al zato znaju da seru po drugom i sto jeste i nije samo da pomrse konce..po sistemu ako ja nemogu ee necete ni vi..Ja sad znam za dve lokacije oko jedne mi pomogao malo i kosac i ko god me pitao nisaam sakrio ako je nemogu( zbog daljine) a ti znas idi brate neka ti sa srecom.....Samo znam da smo se dogovorili da ako nesto bude jedan deo je kosacev,a ako ga nece neka da na manastir...
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)