17-02-2013, 11:52 PM
Snesko jel ti bese ili gresim Zoksyz sa hobidetektori ?
MAGNETOMETAR DBT _ 2009fs
|
17-02-2013, 11:52 PM
Snesko jel ti bese ili gresim Zoksyz sa hobidetektori ?
20-02-2013, 10:50 AM
orbit!
Извини, тек сада видех твоје питање! Не, на свим форумима (и страним и домаћим), ја имам само један Username, а то је "Sneshko" (Снешко) са аватаром самоједа - руска раса пса! И нигде немам два или више налога. Поздрав! Sneshko
20-02-2013, 06:51 PM
Pozdrav Citytaxi
Ovako izgleda magnetometar , slika sa terena , mozda neko ima veca saznanja o ovom tipu sa slike , neka se javi da prokomentarisemo , Germanicus
20-02-2013, 09:42 PM
pozdrav GERMANICUS , znam kako izgleda magnetometar, zanima me koliko je pouzdan u otkrivanju zakopanih predmeta i do koje dubine prodire . na slici koju si postavio nije ovaj tip za koji pitam ali verovatno ima isti princip rada . hvala
21-02-2013, 07:30 AM
Ja ih imam dva komada.Kod mene ih zovu samo "supermagnet".Jedan je 25 x 20 tezine 74 grama. Podize 18 kg.
Drugi je 75 x 28 tezine 660 grama. Podize vise od 200 kg. Morate biti oprezni sa time. Ja sam jednom zezno nekoliko kartica koje sam imao u dzepu od jakne,a magnet bio na nekih desetak centi u torbici. Nisam ga koristio namjenski u svrhe za koje koristim MD. Nabavljeni su nesto u vezi sa ribolovom.
24-02-2013, 02:40 AM
Pozdrav citytaxi
Ovaj sa slike moze da nadje metalne predmete u zemlji iskljucivo od gvozdja , celik , hromirani celik itd , odnosno neeksplodirane bombe , granate i slicno kao i zatrpane rovove odnosno rastresito i maskirane rovove u dubini do 9m a u vodi metalne objekte do 30 m , moze da radi za razliku od drugih detektora na temperaturi od -40 do +40 , u nasoj ekipi ima specijalnu namenu , Germanicus
24-02-2013, 10:23 AM
Ovo je njegov nalaz iz Nemacke , u pitanju su bili vijni rovovi zatrpani ruskim granatama , u pitanju je kraj drugog sv. rata , par slika
24-02-2013, 02:01 PM
Lepe slike Germanicus, mislim da su nalazi plice nadjeni na recimo do 1 do 1.5 metara , a koliko je siguran na vecu dubinu recimo preko 3.5metara. Neko ce pitati sta trazis na tolikoj dubini ? Zanima me kako prikazuje,registruje neke plemenite metale. Kolika je verovatnoca da snimi rudu a da prikaze da je plemeniti metal. Ovaj tip magnetometra se povezivao na lap-top. Prilikom pretrage terena prikazao je dva jako crvena pravougaonika kao kutije jedna na vise od 3metara a drugu na nekih 5 metara. Kolika je verovatnoca da pomesa rudu i prepozna predmet. Vrsena su tri snimanja terena i svaki put je memorija magnetometra resetovana tako da je sva tri puta izbacivao iste slike samo je ugao prikazivanja predmeta bio drugaciji. Po nekom proracunu locirana su dva identicna predmeta 50x30x20cm .
24-02-2013, 03:42 PM
Pozdrav Citytaxi
Ovaj magnetometar ne moze da nalazi obojene metale , nije mu to ni namena , vec sam napomenuo u gore navedenom tekstu , ovo nije moglo da se kupi u slobodnoj prodaji do pre nekog vremena , radjen je namenski iskljucivo za vojsku , napredovanjem savremene tehnike nije bio vise aktuelan za njihove potrebe i u nasoj ekipi je od 1995 , veoma je precizan i sa njime ne moze da radi svako kao sa obicnim detektorem zujavcem takozvanim , ide se na obuku za to kao u vojsku , ima svoju namenu i odlican je u brzoj pretrazi , sa njime imamo nalaz na 3,2m nesto iz rata , a dobar je i za nalazenje supljina , pukotina ili pecina , kazem da ima samo svoju namenu , Germanicus
24-02-2013, 03:57 PM
(24-02-2013, 03:42 PM)Germanicus link Piše:Pozdrav Citytaxino coment 8) ;D : |
|
|