Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Saka i potkovica u kamenu
Pozdrav, novi sam korisnik i odusevljena sam sajtom.E sad vidim da sve ovo sto se nalazi,je uglavnom iz Srbije.Ja sam inace iz Bosne,i u mom kraju postoji jedno brdo i tu imaju tri kamena u jednom ima otisak ruke i potkovice i kao otisak straznjice,znaci kao da je neko sjedio ,pa ostao trag,kao jedno udubljenje.E sad nemam slike,ali cu se potruditi da cim budem isla kuci u Bosnu slikam to i postavim,da vidim mozeli mi iko reci o cemu je rijec.To kamenje su inace nasli moj otac i njegova braca jos dok su bili mali i igrali se,po predavanjima dole to je kamen koji je Marko Kraljevic bacio sa nekog brda,pa je tu pao.E sad to je samo prica,niti ja vjerujem da je tuda ''harao'' Marko Kraljevic,niti vjerujem da je bio kadar ''itnuti'' kamen od cirka nekih 300-400 kg. Big Grin Al znam po predavanjima da su na tim teritorijama bili turci,i da je bio neki hajduk dimitrije koji ih je napadao i otimao sto su oni ubirali od naroda.I jos znam da je jedan kamen neko pomakeo i gurnuo u potok i da je se taj covjek razbolio poslije toga.E sad... to je sto ja znam povrsno,zanima me samo jel postoji mozda neko koji je upucen na desavanja na ovim terenima,odnosno Bosna i Hercegovina konkretno Doboj i okolina .Hvala i ujedno sve pohvale administartoru i svim korisnicima sajta....
PS-jedva cekam da idem kuci i da slima to kamenje pa da vam postavim slike  8),pa makar i ne bilo nista toga  ;D
Odgovori
(04-11-2012, 07:37 PM)dipsy link Piše:Pozdrav, novi sam korisnik i odusevljena sam sajtom.E sad vidim da sve ovo ...

Pozdrav i tebi,  Smile i dobrodosla na forum !
Nadam se da ce ti neko pomoci po pitanju Hajduka Dimitrija i znakova na tom kamenu.
Pozdrav !!!  Big Grin
Odgovori
Pozdrav i dobrodosao na forum...
Za to kamenje ce ti se vec neko javiti , u to budi siguran, Jos ako to uslikas imas priliku da dobijes i prave instrukcije od ljudi koji "rade" taj posao sa ovog foruma.
Pozdrav i jos jednom ti zelim dobrodoslicu medju nama ajkulama u ovom poslu Smile
Odgovori
(04-11-2012, 10:15 PM)konan link Piše:Pozdrav i dobrodosao na forum...
KONANE...PA OVO JE ZENSKO....NAŠA ČUČUK STANA......ŽIVA BILA TI NAMA 100god.

http://www.youtube.com/watch?v=9Y5AE1I4YF8
Odgovori
Vidi stvarno, hisam ni primetio,,,prva zenka medju ajkulama  ;D

E i taj nas Kraljevic Marko nije ima sta da radi nego da baca kamenje po Bosni, ali nema veze eto sada si nas clan i dobrodosla na forum-
Odgovori
hahahhahahahahahha CUCUK STANA od srca se nasmija ....,extra dodje mi da okrenem ime .Cast mi je i zadovoljstvo biti ''macka medju golubovima'' Smile)))) Hvala svima na dobrodoslici...a slike..ubrzo...Smile))
Odgovori
Jel mozda kome ovo sta poznato,ovo je isto iz okoline,nisu ti kamenovi o kojima sam pisala,i nisam sigurna dali na ovima nesto ima,kad odem dole napravicu licno bolje snimke,samo eto to je isto bukvalno na po sred njive stoji....a inace ravnica je tu
[Slika: 330bj39.jpg]
Odgovori
I ne mislim ravno ko tepsija,nego u okolini nema stijena ,planina itd..samo da se razumijemo  8)
Odgovori
To na slici je Kamen MUDROSTI(serija Crni Gruja Big Grin) na vecem se tacno vidi gde se udaralo glavom - postoje jasni tragovi Smile
Odgovori
ovo lici na dzinovska jaja
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)