Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sandbanks
Bilo bi ljepo ako neko moze da kaze nesto vise oko izgradnja sonde za ovog detektora. za 20 i 30 santima.
Odgovori
Motas 16m zice 0.5-0.65mm oko zeljenog precnika.. Ako radis ovu od 20 cm pokusaj da namotas planarno, nadji neku zicu sa debljom izolacijom da bi lakse namotao a ujedno smanjio p.kapacitativnost. Ako motas planarno nek ti unutrasnji precnik bude 9.5cm a spoljasnji 20cm...
Odgovori
Postaviti malo ozbiljne projekte ima ga čovek u. Bor prodaje traži 150eura vidi zlato a ima solidnu dubinu
Odgovori
dali moze ovaj aparat da radi na bateriju od 9v ili mora na 12v?
Odgovori
pozzz.jedno pitanje molim.da li moze na mestu IC3 uA741 staviti LM741-8...posto vidim nude tu zamenu
Odgovori
(13-11-2013, 06:48 PM)vule19833 link Piše: pozzz.jedno pitanje molim.da li moze na mestu IC3 uA741 staviti LM741-8...posto vidim nude tu zamenu
Moze
Odgovori
Da li je neko pravio Sandbanks po Orbitovoj šemi i kako se pokazao?
Odgovori
Mene isto to zanima... Sandbanks je medju prvim PI detektorima i za amatere nije los (sa ili bez raznih modifikacija) ali ima boljih i isto jednostavnih i jeftinih projekata to su Surf PI i Barakuda...
Odgovori
Zdravo dr.jare
O Barracuda PI je dosta rečeno i na ovom forumu prvenstveno zahvaljujući tebi koji si pokrenuo temu ali i svima koji su se uključili u diskusiju.Nisam ga pravio zbog nedostatka vremena ali čim budem u prilici probaću da ga uradim.Za sandbanks sam pitao jer imam urađenu jednu verziju koja mi se nije svidela kako radi pa je ostao nezavršen.Hteo sam da čujem kako radi Orbitova verzija ako je neko radio pa bih mogao da iskoristim ove delove.Radio sam ga davno po šemi sa transformatorom za podizanje napona ali nisam uspeo da namotam transformator da proradi pa sam taj deo za podizanje napona uradio po drugoj šemi sa diodama i elektrolitima.Sve je stalo na pločicu i radio je solidno ali je imao manu da kada se podesi da krcka određenim ritmom posle izvesnog vremena je ubrzavao krckanje pa je svaki čas trebalo dodatno podešavanje potenciometra.To mi se nije svidelo i zbog toga je ostao nezavršen.
Ti si jedan od onih koji dobro poznaju PI detektore pa i ako nisi radio sandbanks možda znaš kako može da se reši ovaj problem?Pitanje je naravno i za WM6 , fixxx , Orbita ,Sneška i sve one kojima su PI detektori jača strana.
Pozdrav.
Odgovori
Nisam radio Sandbanks ali mislim da mu nema pomoci jer to je to... takav detektor i zahteva stalno podesavanje  krckanja... povremeno podesavanje (thresholda) je potrebno i kod Surf Pi i Barakude ali ne tako cesto... 
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)