25-07-2012, 04:34 PM
Evo da se i ja malo ubacim u diskusiju.Iz mog skromnog znanja mislim da rad sa metal detektorim nije stetan po zdravlje iz razloga sto metal detektori rade u rasponu frekvence otprilike od oko 3 Khz(3000 herca) do oko 20 Khz(20000 herca).Zvuk koji se cuje u zvucniku je frekvenca predajnog oscilatora sonde detektora koja je podeljena u rasponu 150 herca do oko 1000 herca zavisno od tipa detektora i koja se misksuje sa analognim naponom dobivenim obradom od prijemnog dela detektora i nalaza cilja.E sad je vazno i to uporediti sa elektromagnetnim talasima koje emituje covecji mozak.Tu je spektar od cetiri glavnih frekvenca emitovanja mozga:
BETA talasi frekvence 14 - 50 Hz koje mozak emituje kada je covek u budnom stanju.
ALFA talasi frekvence 8- 13 Hz koji se javljaju pred spavanje ili nakon budjenja
TETA talasi frekvence 4- 7 Hz koje mozak emituje dok covek spava
DELTA talasi frekvence 0,5- 3,5 Hz javljaju se kada je covek u dubokom snu.
I na kraju frekvenca oscilacija zemlje je 8 Hz u sekundi ili tacnije ( 7,32 Hz - 13 Hz )
pa prema tome covecji mozak i njegovi elektromagnetni talasi ne mogu stupiti u rezonancu sa frekvencijama metal detektora i po mom misljenju ne moze biti stetno za coveka.Iz svog iskustva sa detektorima oko tridesetak godina ja bi trebao biti odavno "pokojan".Ove informacije nisam izmislio jer sve to postoji na internetu i treba se malo potruditi i sklopiti kockice.
BETA talasi frekvence 14 - 50 Hz koje mozak emituje kada je covek u budnom stanju.
ALFA talasi frekvence 8- 13 Hz koji se javljaju pred spavanje ili nakon budjenja
TETA talasi frekvence 4- 7 Hz koje mozak emituje dok covek spava
DELTA talasi frekvence 0,5- 3,5 Hz javljaju se kada je covek u dubokom snu.
I na kraju frekvenca oscilacija zemlje je 8 Hz u sekundi ili tacnije ( 7,32 Hz - 13 Hz )
pa prema tome covecji mozak i njegovi elektromagnetni talasi ne mogu stupiti u rezonancu sa frekvencijama metal detektora i po mom misljenju ne moze biti stetno za coveka.Iz svog iskustva sa detektorima oko tridesetak godina ja bi trebao biti odavno "pokojan".Ove informacije nisam izmislio jer sve to postoji na internetu i treba se malo potruditi i sklopiti kockice.