10-03-2012, 11:23 PM
P a kolega da su stalno ziveli u jednoj pecini dosli bi im Turci glave brzo.Ja mislim da su bili u pokretu sacekivali karavane sa plenom uz borbu otimali nesto nosili sa sobom a vecinu plena zakopavali u blizini mesta prepada. Spasavao ih je pokret jer Turci nisu znali gde ce udaruti sledeci put. Bugarska Srbija Makedonija slicni znaci i opisi jer su ajduci bili isti a oni sto su dolazili posle njih plen su nalazili prenosili znake menjali a neke i unistavali....Sto se pecina tice ja mislim da su vecina iz doba Rima a i zamke u njima....Inisu od zamki samo klusa u pitanju vec i mnoge druge kao i zamka koja bi se posle nagaza na nju okretala pritom udarala u noge a posle propadanja coveka vracala u pocetni polozaj spremna za novu zrtvu...Jedna takva je i pronadjena posle klizista u podnozju jednog brda u okolini Pirota.
Sveta mesta gde su nekada bile crkve dolaze na san odabranima a neretko pojedini sanjaju i mesta sa zakopanim blagom.Neki od njih to provere a drugi ne ... Neko u to veruje drugi ne po volji nam svima... Sto se tice prokletstva ima tu neceg jer se ne ovajde svi .Zato sam i pisao pricu o tri ratna druga ....
Sveta mesta gde su nekada bile crkve dolaze na san odabranima a neretko pojedini sanjaju i mesta sa zakopanim blagom.Neki od njih to provere a drugi ne ... Neko u to veruje drugi ne po volji nam svima... Sto se tice prokletstva ima tu neceg jer se ne ovajde svi .Zato sam i pisao pricu o tri ratna druga ....