09-01-2012, 04:46 PM
Bor Zajcar sa uzom i sirom okolinom da svojim ocima nisam video koliko u dubinu ovaj narod moze da kopa i sta su u stanju sve da urade u potrazi za nekim riznicama nikada nebih poverovao da mi neko prica...okolina Bora mesto se zove tilva mika i tilva ros RIMSKI KASTEL na vrhu pomenutih planina ladno su teskom mehanizacijom otisli do vrha brda i poravnjali iskopali kubike i kubike zemnje .Zagubica laznica nesecam se blize kako se zove lokalitet brdo iznad sela rim tvrdjava rupa dubine 11 metara sonde na svakih pola metara vrh brda ociscen detektor nedaje nikakve signale ali zato padine brda novcica i arheologije koliko hoces ...Vetrn okolina Zajcara dobrih pola sata traktorom do vrha katastrofa u zivoj steni nisu to ni sonde ni rupe to su bunari na nekom mestima prelaze dubinu od 20 metara nikako mi nije bilo jasno kojim detektorima i spravama su radili i kako su dosli na ideju da bas tu kopaju kad lik koji nas je vodio vadi iz dzepa raslje visak neke dzidza bidze sacuvaj me boze pitam jeste nasli nesto kaze treba jos da se kopa duboko je?????????....pa se nesto pitam kako su rimnjani uspeli da zakopaju tako duboko ????...E sad necu da sudim o tome dali raslje i ostale stvari rade neznam nisam probao i nezelim ali mi nije jasno kako vam sve te dzidza bidze na severoistocnoj strani vetrena ne pokazase onoliku ostavu doduse bili su denari vi trazite zlato mozda zbog toga a mozda i zato sto nije bila na 20 metara dubine vec na pisljivih pola metra...eto mene opet tamo letos boze zdravlja sa mojim obicnim plitkim jeftinim detektorima i sa mojim skromnim iskustvom ivelikim neznanjem