06-08-2016, 04:43 PM
U pravu ste . Ja vam necu reci kako resiti ovaj problem jer ni sam nisam sasvim siguran . Rizik je isuvise veliki cak i ukoliko odlicno poznajete fizicke i hemijske osobine ovako opasne materije pa i ako tacno znate sta treba da radite i kako da se zastitite. Najbolje je da ukoliko ste pronasli ostavu sve lopatom pokupite i stavite u burence s vodom . Na taj nacin mozete bezbedno da transportujete blago na zeljenu destinaciju . Najvaznije je ne dodirivati ga rukama cak i ako imate gumene rukavice jer one nisu ni od kakve pomoci ukoliko je u pitanju dimetil ziva (izguglajte pa ce te shvatiti zbog cega ) . Isto tako treba zastititi i disajne organe i oci mislim da je za to sasvim dovoljna obicna vojnicka maska pod uslovom da premestanje blaga u burence traje manje od minuta .
Nakon toga stvar treba prepustiti strucnjacima . Samo , ja sam rekao da postoje bar tri razloga zbog kojih zlato moze da postane smrtonosno . Ovde sam pomenuo dva ( ziva i njeno organsko jedinjenje dimetil ziva ) a ono trece nema nikakve veze sa zivom . .
Ali nemate razloga za preteranu brigu . Kao sto sam vac rekao u 99% slucajeva blago je potpuno bezbedno . Sad ako bas toliko nemate srece da nabasate na onaj 1% onda jbga .
Nakon toga stvar treba prepustiti strucnjacima . Samo , ja sam rekao da postoje bar tri razloga zbog kojih zlato moze da postane smrtonosno . Ovde sam pomenuo dva ( ziva i njeno organsko jedinjenje dimetil ziva ) a ono trece nema nikakve veze sa zivom . .
Ali nemate razloga za preteranu brigu . Kao sto sam vac rekao u 99% slucajeva blago je potpuno bezbedno . Sad ako bas toliko nemate srece da nabasate na onaj 1% onda jbga .