14-11-2013, 03:52 PM
Jedne prilie u Spacvanskim sumama u okolini Vinkovaca,ja i ekipa smo razapeli satore sa namjerom da pecamo par dana na Spacvi. Prvu noc,posto sam vozio nije mi se dalo da pecam,pa sam se uhvatio satora i pive. Samo mjesto je izgledalo pomalo sablasna,a pomagalo je i to da se covjek osjeca nespokojno i sam naziv. Mjesto se zvalo Smajin Most. Elem. U pla noci mi se primokrilo i izadjem vani. Onako bunovan i mamuran ugledam neku bjelkasto zutu svjetlost u sumi,koja je titrala veoma izrazajno. Nisam nesto plasljiv covjek,ali sam se tada dobro uplasio.Moja ekipa je bila nize niz vodu,pa nije bilo sanse da dreknem i molim za pomoc.Neznam ni dali bih imao snage za to. Vratim se u sator i repetiram pistolj u iscekivanju aveti,duha,vampira ili jos nesto gore.Nista se nije desavalo.Ujutro,izlaskom sunca,strah se rasprsio.Odlucih da odem i vidim sta je to u stvari bilo. Naravno,sve ima objasnjenje,pa i ovo. Bio je to jedan stari panj,koji je dosta natrulio i od trulezi,koja se raspadala isijavao je fosfor :-))