01-07-2011, 12:04 AM
Rebrovo je zbog cume nekoliko puta menjalo mesto ….ljudi su se selili da bi se spasili odopake bolesti koja je desetkovala stanovnist vo … Moguce da se narod nije selio samo usiroj okolini od prvobitnog naselja vec da se delio ibezao od bolesti na vece daljine .. I ime je promenilo u nadi da bi stradanje naroda prestalo ..P oslednje ime Stanjinac je ostalo do danas… Tragovi zemljanih radova su vidljivi na svakom koraku . Gde se primeti neki znak odmah se kopa , nema vrela ili kladenca gde pored nema neke rupe ..a u tom kraju ih ima dosta .. jedino nije kopano na mestima gde su nekada davno kladanci presusili a pored njih bile ostave . Takva trazena mesta postoje . U siroj okolini sam slucajno nasao ijednu pecinu.. ulaz je mali u nivou sa zemljom jedva covek moze da se provuce ,kad se udje unutra prostorija je kao soba . iz te prostorije se malim otvorom velicine kotla ide dalje hodnikom nekoliko metara do mesta gde je propast dosta dubok ja se tamo tada nisam spustao…. Mada cu ako smo zdravi I zivi pokusati ali sa ozbiljnom opremom isa probranom druzinom .. svoje otkrice sam podelio sa jednim kolegom iz tog kraja koji se nasmejao zacudivsi se kako sam je nasao .. znao je za nju kao I za mnog a drug a interesantna od tragaca trazena mesta koja mi je tom prilikom pomenuo medju kojima je ‘’ mala vrtaca kao soba zidana od kamen jedan ulaz jedan izlaz unutra ploca kao sovra na nju stemovan krs ,koju je slucajno nasao prikradajuci sevepru koga je lajao njegov ker . Prikradao se puzeci kroz sneg itrnje preskakajuci stene . V epar je pobegao ali ploca sa krstom je idalje na istom mestu .. Proslo je dost a vremena od tada on tamo nije nikada vise isao ,a ja sam dao rec da ja utom kraju da radim bez njega I njegovih najblizih necu .... Mozda cemo ove godine da odemo I proverimo dali je sve idalje na svom mestu….
To ti je sudbina , neki takve s tvari traze ceo zivot , dok ih drugi nadju slucajno ..
ISKRENO POSTENO I OPUSTENO !!!!!!!!!!!!!
To ti je sudbina , neki takve s tvari traze ceo zivot , dok ih drugi nadju slucajno ..
ISKRENO POSTENO I OPUSTENO !!!!!!!!!!!!!