07-08-2013, 02:23 AM
Priznajem odmah na pocetku da sam ostao nedorecen u nekim segmentima. Naime u cemu je rec. Moja namera nije bila da sada svog konja hvalim a tudjeg kudim. Dao sam samo usputni terenski dozivljaj bez da dodam neke podatke koji su izgleda veoma bitni za ovo uporedjivanje. Ja sam uvek bio pristalica one narodne "U MANDUSICA VUKA SVAKA PUSKA UBOJITA" pa tako i u ovom slucaju. Nisam gledao kod kolege sa garetom kakva su mu podesavanja a imao je neku sondu cinimise velicine 11-12" i to je bilo neko usputno setkanje po terenu relaksacije radi. Ne spominjem u ovom slucaju XP ALI SAMO DA DODAM DA JE TEREN BIO PRILICNO MINERALIZOVAN SA ZELENO PLAVIM KAMENJEM SITNIJEG FORMATA I ZUTO-CRVEMO ILOVACOM STO JE PRILICNO LOSA KOMBINACIJA ZA DETEKTORE A KOD MENE JE BIO PODESEN BAS ZA TE TERENE I NARAVNO PROBIJAO JE BEZ PROBLEMA. Nekazem da sam predmete vadio na 1 ili 2 metra ali se kretalo tu izmedju 30-50cm nekih novcica eksera kursuma i tome slicno samo kazem da je za mineralizaciju za sada nenadmasan ali za nemineralizovan teren sa GB-of dubina je fantasticna i uz koriscenje mono sonde od recimo 18" ubija iole malo vece predmete bez problema preko jednog metra sa izrazito jakim odzivom. Druga je prica ako je zemlja sveze radjena ili je godinama odstajala to profi odlicno znaju kakva je tu razlika.
Izvinjavam se na ovom naknadnom dodatku bez zelje da kvarim temu ..nastavite uz gore pomenutu pusku od MANDUSICA VUKA.
Izvinjavam se na ovom naknadnom dodatku bez zelje da kvarim temu ..nastavite uz gore pomenutu pusku od MANDUSICA VUKA.