13-05-2013, 10:54 PM
7. Citiram * Radonja otvori kutiju u kojoj je bilo dosta nakita od srebra i zlata i pet kesa sa dukatima. Obradovasmo se dobrom plenu. Dok smo isli ka selu pricali smo gde da sakrijemo plen. Radonja predlozi da ga sakrijemo u jednoj omanjoj pecini blizu Mecije duvke, ispod same Mirlove cuke. Tako i ucinismo.* 8. Tesko je poverovati da se okoreli policijski inspektor i lepa mlada monahinja penju nocu od manastira u Sicevackoj klisuri do pecine na brdu Kusaca da bi ispitali ko je aktivirao eksploziv u pecini. 9. Kad je predosetio smrt pop Martin je odlucio da originalne planove pokloni cerki Zlati udatoj u Becu za austrijskog oficira. Citiram * Do tada joj nisam pokazivao kozne planove na kojim smo ucrtali tacan opis nasih magaza. Uzeo sam planove i dao sam joj. Zlato, ovo je poslednja zelja tvog oca, pop Martina. Tu su ucrtane sve magaze na Kunovici planini. Dajem ti ih. Meni ne trebaju. Neka tvoja deca imaju vajde od njih ako mi nismo imali. Ona ih uze u ruke ne gledajuci ih uopste. Okrenu se prema kaminu i baci ih u vatru. U salonu se oseti miris gorelih ovcijih koza. Plamen ih je gutao. *