Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
medna stena
(16-12-2012, 08:10 PM)MilanAT link Piše:[quote author=Acabeograd link=topic=1428.msg10971#msg10971 date=1355676247]
OOOO bre milane ,,a bas sam imao lepo misljenje o tebi ,,sto bre brale ovako.........
Sto??? Pa vjerovatno sto je to istina...jeste da njih to boli ali sta da se radi, jednostavno ne podnosim nebuloze  ???
[/quote Milane da su imali semafore i aerodrome mozda bi i njih stavljali,,,,,,,Jel ti znas kolko je ljudi tad bilo pismeno i da su isli u trece selo i placali coveka da im napravi mapu..to sto mi danas citamo...ima jos toga al,,,,,
Odgovori
Cika Milane ja se tako slatko smejem na pojedine postove ovde kao da gledam "Cirkus Monti Pajton", ali ovi tvoji znaci su ne prevazidjeni hahaha.
Odgovori
Ja sam to dr.jare samo precrtao sa mape koju sam kupio od covjeka i onda te znakove protumacio Smile
Odgovori
;D ;D ;D Bravo za znakove i objasnjenja.
Odgovori
Zdravo Milaneat
Znalo se ipak neko pravilo u kovanju znakova.Nisu tada ludi znali za avione ili telefone pa da njih iskovu na kamenju. I naravno da su radili ono sto im je bilo poznato.Tako da se od grupe do grupe ponavljaju isti znakovi .E sada nije NIKADA isto, gde je sta ko ostavio . I ti kada bi dosao u nepoznato mesto i budes prinudjen da nesto sakrijes.Kako bi obelezio mesto da bi se kasnije vratio i pronasao ono sto si ostavio.? Toliko o tome kako su ljudi nekada upotrebljavali svoje znanje.
Odgovori
Kosac, sve je to ok sto ti zboris, samo odakle nekome ideja da tumaci neke nepoznate znake cije znacenje vjerovatni ni sam "kamenopisac" nakon par godina ne moze razjasniti. Sto se tice pravila u pisanju znakova to sam vec komentarisao, ako bi postojao nekakav standard onda bi svi znai gdje je sta zakopano, osim, ako su ti znakovi koristili za sasvim nesto drugo...recimo razni putokazi za snalazenje ()kao danasnji putokazi) ali tesko da su svi prikazivali nekakve mape zakopanih blaga (posebno sa standardnim znacima Smile).
Odgovori
evo da ti pojasnim milane
ti recimo resis da zakopas negde svojih 100.000 eura
uzmes to lepo umotas u kesu zakopas i onda raznoraznim znacima obelezis to mesto da si tu ili u blizini nesto zakopao
dali bi to uradio sta mislis zakopas svoje blago i jos obelezis mesto da si tu nesto zakopao sakrio  Tongue

e sad isto i ti ajduci oni zakopaju zlato i ispisu po stenama kako da ga nadju e posle oni to nenadju ili poginu a na nama ostaje da trazimo

drugari hajduci i uskoci su bili mnogo pametne i zajebane baje po vasim pricama mogu da izvucem zakljucak da vi ili nemate pojma o njima
ili im srozavate inteligenciju jer hajduk nije mogao biti svako hajduk je dobro poznavao teren hajduk je bio srbin rodjeni koje je svoju tereitoriju poznavao kao svoj dzep
pa dali je onda imao razloga da sara po steni i obelezava mesto gde je sakrio svoje blago

http://www.tabanovic.com/uskocki.htm
http://www.rastko.rs/knjizevnost/usmena/...skoci.html
http://www.palelive.com/licnosti/hajduk-starina-novak
aj sad malo edukacija cisto da skontate da su hajduci bili junaci i pametni casni ljudi hrabri i odvazni elita srba tog vremena
eto da ih neponizavate svojim izjavama jer ponizavajuci njih i njihovu inteligenciju ponizavate celu svoju naciju
Odgovori
svaka cast bodo taman sam pomislio da nisi srbin, ali si me demantovao, i svaka cast na objasnjenju jer ovde izgleda da ima neki koji su ovde zalutali pa im se treba objasniti gde se nalaze.
Odgovori
POZ na site uste nesto da piseme da kasam deka so godini nesto sve slicno se vrti i site pisuvate slicno samo ponesto razlicno svarno neznam sto e rabotata verujte krivomi je dosta se macite sakam da vi pomognam nekako ama svarno vise neznam i kogo da slusam site znaeme kade e mestoto a kraj nema cudo i zatovasum tuka vo Forum posto sum poteklo Srbin a siveam vo Makedonija ali tova nema veze ve postuvam site ve sakam i sakam nesto da vi pomognam samo ne zaboravjte deka ima kluc za sve samo sami si pravime mnogu cudni informaci davate okej dobro e samo treba muski ednas i bracki samo togas ke se resi sve samo onoj koj znae svarno nesto a ne da napravi zapludi i sve se gubi gi citav skoro site vasi komentari ima nekoj sto gi pisal negde 80 posto e tacen samo vremijna se mejnavat i zatova nekoj e vo zabluda POZ POP MARTIN Himovic
Odgovori
himovicu nemam nista protiv nikog ko nije srbin, postujem svakog coveka.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)