boda sa tobom mogu samo licno da razmenim iskustvo i ne planiram po forumima se bav iti sa tobom,a za postove se slazem,imam ja mnogo postove objaveno za detektore i radestezija,kako ovde tako i na drugim forumima, i nisam ja kriv sta neki clanove citaju samo postove kde se neki pucaju i raspravljaju,inace ja sam covek koji se bavi sa izradom testiranjem i prodaje metalodetektora,a istovremeno sam i tragac sa dosta uspeha u ovom poaslu,i mozda jedini koji ne uzima pare kod nas za proivera na mesta za razliku od drugih koji uzimaju dosta veliku sumu za proverkaa na sumnjivi mesta,od druga strana isto se bavim i sa radestezija,i pobrnik sam za nea jer je dosta interesantna i zanimljiva,znaci nije di sipke visak,ili nesto drugo to je sasvim nesto drugo,inace sa radestezija su se bavili i najveci fizicari u svetu medju kojim i albert ajnstanj,tako da naucis da radis sa radesteziskim sredstava treba pred se zelba i mnogu rabota i bezbanje,to ti je kao da naucis da sviras na neki instrument muzicki,zato ne mogu da ti sve objasnim sa ovom postom,ali ako si zainteresovan ima mnogo na internetu za ovo tako da mozes sam da vidis,pa posle cemo da se raspricavamo.pozdrav
Teme: 4
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
vazi sarapt ti si moj drug znas da sam voljan za licno upoznavanje i razmenu iskustva
koliko sam ja razumeo iz tvog odgovora da bi neko imao uspeha sa rasljama i ostalim uredjajima mora da poznaje radioesteziju
fiziku nisam ni u skoli ucio daleko sam od albetra ajstajna
sto znaci da za mene ovakve spreve nisu a nisu ni za bilo koga ko nema specijalne moci tipa bioenergija i td
mislim da je to bilo bitno navesti cisto da izbegnemo uzaludno kopanje i ubijanje kilometra pesacenja po sumama i gorama a da pritom bilo koji daljinac u rukama
prosecnog tragaca nece raditi kako valja
drago mi je ako svoje usluge NE NAPLACUJES mislim da je to fer i korektno
200 eura su naplacivali neki strucnjaci iz bosne poljoprivrednicima iz okoline beograda da im nadju vodu
sva mesta koja su obelezili kao sto posto sigurna da se ispod nalazi voda ljudi su kopali preko 15 metara placali bagere ali kap vode nije nadjena nigde
a odradili su 12 lokacija 12 lakovernih poljoprivrednika je platilo po 200 eura
a vode nema nigde
da to je to,nemoze svako da uzme sipke i u planine iajmo po zlato,znaci treba mnogo vezbanja,i plus to na svako neradi,nego ima za to dosta po netu,tako da neplaniram ja da se pravim tu pametan nesto,znaci treba vezbanje,pa isto je i sa detektorima,ima ljudi koji imaju odlican detektor ali nezna da radi sa njim,i normalno da nema ni uspeha to je to,ja za to sam protiv i stalno pisem,jer se pojavili neki novi klinci sa detektorom koji u jako mineraliziranu pocvu jedva vidi do 30 cm,a oni misle da ,ubedeni su da idu mnogo dublje,i posle mnogo neuspeha sfate to,a posle je kasno,isto je i sa sipkama,svaka budala radi sa njim,i zato se osporavani toliko pozdrav.
Ja bih te koje tvrde da raslje rade naterao da tamo gde nesto pronadju sami kopaju 11 metra bez vode i hleba pa bih video kako bi sledeci put pricali o njihovim rasljama
Teme: 14
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Dublje od 3metra ne kopam....sem da se vidi da je rim u pitanju ili da ima naznake da je riznica......ali naravno opet ponavljam prvo provera aparatom i onda tek kopanje jer je inace moguc tunel srb-kina i to pre roka...... :
Teme: 5
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Rasljari !
Ja vam se zahvaljujem na objasnjenju po pitanju rada raslji,sipki i ostalih daljinskih pomagala koja ce pokazati mesto gde se potencijalno nalazi Skriveno Blago.
Ovo me zaista zainteresovalo i citajuci ovaj forum sam shvatio (jer je tako napisano od onih koji se razumeju u rasljarstvo)
Potrebno je imati raslje a ima ih dosta vrste.
Rad raslji ima veze sa psihom.
Raslje ili sipke ne trebaju biti novijeg datuma poizvodnje.
Potrebno je imati odgovarajucu krvnu grupu(ne znam koju). Ali moje misljenje je da je u pitanju Rh faktor
Kad radis rasljama ne smes imati kod sebe plemeniti metal.
Raslje rade na daljinu i do 2 kilometra.
Veca kolicina metala i magnetnih polja smetaju radu raslji.
Raslje reaguju na avion u preletu jer avion ima dosta materijala koji podsecaju na plemenite.
Raslje od vrbe i sipke od bakra pronalaze vodu.
Drvene raslje slabo rade na mineralizovanom tlu ali da bi radile kako treba potrebno je nastelovati "ground balans"
Raslje se mogu tjunirati (podizanje performansi)
Rasljama se prvo mora odrediti polaritet a to se radi na sledeci nacin :
citat grotagold: "...lepo uzmes jednu u ruku i bukvalno pitas
u kojoj ruci da ide ova sipka..i ona se za divno cudo pokrene ili levo ili desno..
sto znaci da u tu ruku i ide..i nema vise menjanja".
Raslje su samo za licnu upotrebu kod drugih nece raditi.
Izradjuju se od Alimunimuma, Bakra, i Mesinga,pune se rzlicito, zavisi od terna na kome se radi.
Ovo je citat naseg druga sarapta :
"polnat so mineralite koi gi ima vo predelot kaj ides i so se drugo koje ne zelis da ti pokazuje".
Kao sto vidite raslje se pune onim sto ne zelite da pokazuju a neki kazu da se pune onim metalom koji zelite pronaci.
Sipke se pune: Zlatom,bakrom, Srebrom, Zivom a negde procitah i da se pune radijacijom ?
Pozdrav i Dedi Miloju koji verovatno ima iskustva sa rasljama.
Ja ipak ostajem da radim sa metal detektorom pa makar celog zivota pronalazio novcice.
Evo nekoliko konkretnih objašnjenja na ovu temu:
-Svaka revolucionarna ideja - u nauci, politici, umetnosti ili bilo čemu - izaziva tri stepena reakcije. Oni se mogu sažeti u tri rečenice:
"To je nemoguće - ne traćimo vreme".
"Moguće je, ali ne vredi truda".
"Sve vreme sam govorio da je to dobra ideja".
-Vrednost stručnog mišljenja je u obrnutoj srazmeri sa brojem rečenica koje su svi razumeli.
-Najbolji jednostavan test o stručnosti za neku oblast jeste sposobnost da zaradiš novac kladeći se na buduće naivčine u toj oblasti.
-Stručnjak je osoba koja izbegava sitne greške dok srlja u veliku zabludu.
-Uvek ostavi prostor za dodatno objašnjenje ukoliko stvar ne upali.
Teme: 4
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
drugari da me pogresno neshvatite ja nemam nista protiv rasljara i strucnjaka za daljinsko pronalazenje blaga
naprotiv meni su u potpunosti jasne vase psihofizicke sposobnosti i zavidim vam na tome
jer ako neko ima psihu da utice na rad necega ja mu zavidim
ako neko kopa dubinu 3-5-8-9 metara ja mu zavidim
ZAMISLI takvu osobu ZAMISLI sklop psihofizicki zaista ja patim sto mi bog dao da budem prosecan u svemu ....zaista patim zato sto sam normalan prosecan i zavidim rasljarima
neznam kao da dostignem vas nivo kako da i ja postanem rasljar ...raslje imam odlicne su.....e sad mentalni sklop vezbom se postize
VREDI LI DA UDARAM GLAVOM U NEKU STENU
ko crni gruja i kamen mudrosti
mozda se tako postaje dobar rasljar povrede glave iz mladjih dana ili skorasnje povrede ......mislim psiho nus sega mega anstajn spoj
ocekuvate rasljite da rabotat podobro od detektor ili lokator.. pa normalno ne moze.. no deka pokazuvaat da ima nesto vo blizina toa e tocno...no normalno ne dovolno precizno.nemozat do santimeteer da odredat pozicija i dlabina.i sto e povazno ima razlicni vrsti na raslji za se i sesto potocno reagiraat na razlicni materijali. i zavisi od covekot koj gi koristi9 obucenost izvesbanost praksa znaenje bioenergija i sl.)
od licno iskustvo vi kazuvam a koj se smee neka se smee: jas so raslji koi sam gi izrabotiv mozam da pozicioniram voden podzemen tek so otstapka od +/-50 sm. e seg a i nekoi ne veruvaa se smeeja no koga ke im kazes i ke im "opkladis" mesto/pozicija za bunar hidrofor i sl ikoga ke najdat toa sto treba go menuvaat mislenjeto...inaku pronaoganjeto na voden podzemen tek moze da se vrsi dosta brzo i pri normalno ili brzo dvizenje...
zatoa velam ako reagira na voda moze i na se dr.. samo prav covek i pravi raslji...