10-07-2012, 10:26 AM
(09-07-2012, 10:29 PM)APIS link Piše: Desi bre Pope bas sam se uzeleo .Da si ti meni srecan zdrav i ziv!Malo ima sto riskaju po crkvista pa su im sag doslo i do manastiri.Ko da nema nista drugo !Neko Kriveljci ovuj godinu ce projde sabor bez mene a dogodine zdravlje od Boga ce se gledamo.Zdravo Apise, Eto me na kontroli, a kad me začaure i zarobe onda mi je komp jedina razonoda. Za ovaj Vaš skup ne bih ni mogao doći i da sam zdrav. Milan ti je iz Krivelja a ja sam neki Babejića potomak, ko će ga znati, uglavnom ja nisam iz Krivelja, majka mi je bila rodom iz tog mesta.
Nego nemaga Kosac da se javlja.Slabo mu idu zagonetke a sag kolko vidim i za slike mu treba neki da mu prevede....
Ništa danas nije sveto moj Apise, danas ima banaka a ranije su to bila takva mesta za skrivanje i sakrivanje gotovine. Šta ćeš, nemoj da misliš da i oni sa mantijama ne vole lovu, vole je isto taman koliko svi mi zajedno ne opterećuj se time. A već ovi političari, ne daj Bože da zasigurno nešto znaju, proći će kroz sred manastira sa nekim auto putem ako treba !
Kosač? Neznam ko je taj momak, vidim bar po postovima da je malo načitaniji i da barata sa malo boljim podacima. Vaša interna stvar šta je među Vama u to ne zalazim.
Od Poganovskog manastira stigosmo na neki drveni krst, ali niko da je javi da kaže ima li nešto u vezi tog krsta. Ja sam u svoje vreme znao gde je taj krst, ali ništa u vezi nečega vezano za taj krst nisam imao ili saznao, tako da me je iz radoznalosti kopkalo da li ima nešto vezano za taj krst drveni preko 2 metra visokog. Tvrda hrastovina pa ne verujem da je i dan danas istruleo, a ako je i istruleo pored njega je bio jedan ili dva obična kamena nadgrobna spomenika. Davno beše, ko zna šta je sve od toga iz tog vremena ostalo na svom mestu?