Da li nekome nesto znaci metalni krst nabiven u kamenu, steni,iznad Poganovskog manastira blizu Krstatog drveta znaci u Vlaskoj planini.To sam video nekoliko puta kada smo prolazili preko Vl. planine dok je bio zatvoren put u kanjonu reke Jerme.
Teme: 14
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
ja nisam video, kazu da je tu bio drveni krst, za metalni prvi put cujem,
Metalni 100%,da je drveni i da je u visini coveka i meni bi bio od korist jer za takav i ja imam plan,opis!
Teme: 15
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Svi se vrtite oko Poganovskog manastira a jos uvek niko nije slikao ono slovo M i krst . Jos uvek niko nije pomenuo blago sakriveno u samom manastiru npr. ono koje se nalazilo u zidu jedne od pomocnih zgrada (trpezarije) od ulaza desno . Ili ono koje je bilo u dvoristu iza same crkve.
Teme: 14
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
ja sam prosao danas al se nisam setio da slikam.. ja sam cuo da su prilikom renoviranja pronasli u gredi, napravljenoj od 4 daske, unutra je bila suplja.
Za taj drveni imam i ja opis,reci na koju stranu se nalazi mislim da li u vlasku planinu ili u greben i da li ima jos nekih znakova u blizini????
Ako je u Staroj planini onda nista,nema za tu oblast,kod mene je u pitanju neposredna blizina Poganovskog manastira,Vlaska ili Greben planina!!!
Kod Poganovskog manastira je od mog oca prijatelj pa njegov otac pre oko 60 godina nasao tepsiju zlata,ali mu je posle nekoliko vremena dolazilo u san da ako ne vrati zlato da ce mu umreti oba sina i tako tri noci stim da je trecu noc bila poslednja opomena i taj covek je otisao i vratio zlato tamo gde je nasao!