Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poganovski manastir
Da li nekome nesto znaci metalni krst nabiven u kamenu, steni,iznad Poganovskog manastira blizu Krstatog drveta znaci u Vlaskoj planini.To sam video nekoliko puta kada smo prolazili preko Vl. planine dok je bio zatvoren put u kanjonu reke Jerme.
Odgovori
ja nisam video, kazu da je tu bio drveni krst, za metalni prvi put cujem,
Odgovori
Metalni 100%,da je drveni i da je u visini coveka i meni bi bio od korist jer za takav i ja imam plan,opis!
Odgovori
Svi se vrtite oko Poganovskog manastira a jos uvek niko nije slikao ono slovo M i krst . Jos uvek niko nije pomenuo blago sakriveno u samom manastiru npr. ono koje se nalazilo u zidu jedne od pomocnih zgrada (trpezarije) od ulaza desno . Ili ono koje je bilo u dvoristu iza same crkve.
Odgovori
ja sam prosao danas al se nisam setio da slikam.. ja sam cuo da su prilikom renoviranja pronasli u gredi, napravljenoj od 4 daske, unutra je bila suplja.
Odgovori
Citat: od dejann » 13 Jan 2011 19:23

Metalni 100%,da je drveni i da je u visini coveka i meni bi bio od korist jer za takav i ja imam plan,opis!

Daj jos neki detalj,ovaj koji mi je pokazan na fotografiji jednog drugara, je veci od visine coveka? A drven je ! Ja mu nisam mogao pomoci oko opisa.
Odgovori
Za taj drveni imam i ja opis,reci na koju stranu se nalazi mislim da li u vlasku planinu ili u greben i da li ima jos nekih znakova u blizini????
Odgovori
Citat: od dejann » 23 Jan 2011 13:26

Za taj drveni imam i ja opis,reci na koju stranu se nalazi mislim da li u vlasku planinu ili u greben i da li ima jos nekih znakova u blizini????

Da ne bude nedoumice,krst sam sam svojim ocima video i nisu informacije iz trece ruke. Neznam da li i dalje postoji jer sam ga video pre desetak godina. Deluje dosta star i visine je oko 2m. Lokacija je stara planina. Nalazi se ispod kamene litice iz koje polazi jedna pecina. Ako se dobro secam mislim da se takodje neposredno u blizini ovoga krsta nalaze i jedna ili dve vrlo stare krecane koje ocigledno datiraju unazad par stotina godina. Nekih konkretnijih znakova(ako mislis na neke klesane znake) nisam niti trazio niti video! Privukao mi je paznju svojom neuobicajenom velicinom sto nigde ranije nisam video. Pokusacu da pronadjem fotografiju po mojim arhivama jer je svakako imam i postavicu je ovde, pod uslovom da ti se nesto od ovoga uklapa "dejane"???
Odgovori
Ako je u Staroj planini onda nista,nema za tu oblast,kod mene je u pitanju neposredna blizina Poganovskog manastira,Vlaska ili Greben planina!!!
Odgovori
Kod Poganovskog manastira je od mog oca prijatelj pa njegov otac pre oko 60 godina nasao tepsiju zlata,ali mu je posle nekoliko vremena dolazilo u san da ako ne vrati zlato da ce mu umreti oba sina i tako tri noci stim da je trecu noc bila poslednja opomena i taj covek je otisao i vratio zlato tamo gde je nasao!
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)