Ocena Teme:
  • 1 Glasov(a) - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UKLETI GRAD U STAROJ PLANINI
Slazem se ja sve ,
ALI KAKO JE ON UPAO TU ?
Odgovori
Slucajno rodjo slucajno je upal neje namerno.
Odgovori
Takve legende o basnoslovnom bogatstvu u nekim skrivenim pecinama postoje za skoro svaku planinu u Srbiji .Bujna masta cini svasta. Ni legenda o zlatnom gradu nije nista novo ,setite se El Dorada . Mene su mnogo vise interesovale istinite price i to price ljudi koji su zaista pronasli blago ili pak price njihovih potomaka ukoliko ovi prvi nisu vise u zivotu. U svakom selu u Srbiji postoje ovakve price .Mestani tacno znaju ko je gde i kad nesto pronasao . Ja sam se u pocetku pitao kako to da se sve zna i zbog cega ljudi ne cuvaju tajnu o tome.Na koji to nacin procuri prica koja moze biti kobna za citavu porodicu . Iz razgovora sa clanovima takvih porodica shvatio sam da je u devedeset posto slucajeva tajna u porodici sigurna sve do trenutka dok u porodicu ne stupi mlada snajka. Mladozenja se jos prve bracne noci ,,pohvali''svojoj novopecenoj supruzi a ona odmah ujutru isprica svojoj mamici i ode mast u propast.
Ja znam mnogo takvih istinitih prica a neke su vezane i za Staru planinu i okolinu Pirota . Mozda bi bilo dobro kas bi se na ovom forumu pokrenula nova tema u kojoj bi clanovi iznosili price koje oni znaju.Bez pominjanja imena naravno. Mislim da bi to umnogome pomoglo da se rese mnoga pitanja i zagonetke.
Odgovori
Kao i mnogo puta do sad gospodine Plandzijo , ja se slazem sa vama . Prica koliko hoces . Medjutim nije to samo folklor. zasto recimo ne pricaju o necemu drugome? Ne znam sta bi to bilo , leteci tanjiri mozda ? Ono od pre i komentar je je bio sa namerom da pokrenem jedno pitanje . A to je ,, KAKO SU TI LJUDI ZABOGA TAKO LAKO UPADALI U NEZASTICENE MAGAZE ? OSTAJALI ZIVI (pa nezasticena ) I POSLE GUBILI PAMCENJE NA LOKACIJU TOGA  , A  TRAZILO IH CELO SELO .Sled je ovakav Trazim ovcicu nestasnu i radoznalu , cujem je gde je upala negde , ulazim za njom i izlazim nakon odredjenog vremena sa pricom o nezamislivom blagu , I NE MOGU VISE DA NADJEM TO MESTO . A ni ovi sto su ga trazili posle mene jer sam im rekao na sta sam naisao. Mnogo nelogicnosti ako se uzme u obzir da svi mi pretpostavljamo da su magaze veoma dobro sakrivene (kao sto rece APIS ) i zastocene . MA GLAVOBOLJA JEDNA .
Odgovori
Od sto  vrevi  sirotinja  kad se smrkne  i kad je vlasa  skoro prazna  ?Pa kuj je nakoju izdizao kraci  koj je postavljal  drljacu pod prozor od svalerku..A i od pare odkopane i zakopane.Nategnu vlasu ukrste sodajke i mastav!Kad se ujutro proborave neznaju ne samo kvo su vrevili nego i nakoga su njeknja pomagali?!
BrateHimovicu da si ti meni zdrav i ziv al sas  pravog coveka se svi katanci i sva vrata i bez kljuc sama otvaraju!
Odgovori
Ej donce donce sreca te si joste mlad pa ima vreme da saznas cije pare tragas.Kad saznas toj a i za pojedine zamke neces vise njine pare da trazis nego ces od nji  brajko moj beli  da begas daleko.
Odgovori
Apise ja verujem da su ljudi postavljali zamke, ali neku rupu iskopaju postave kolac pa je zamaskiraju i tako nesto, a ove zamke koje same se napinju kad odrade posao, pa nemoj molim te. To je ravno naucnoj fantastici.Ja iskrewno mislim da i ti ne verujes u to, ali ko zna mozda si i naleteo na tako nesto Wink
Odgovori
Bratici pozdrav
Eto da ti kazem da ni ja nisam verovao u to . Ali da kazem VEROVAO . Internet je cudo . Natisni death traps na nekom od prettrazivaca pa pogledaj . Uostalom zasto mislis da smo mi prva civilizacija koja je postojala ?Zasto mislis da su nasi i oni drugi pretci bili gluplji od nas. Pa nisu se sakrivala tu klikeri i slicice vec velika bogatstva . Inace ima deo istine u tome sto si rekao . Jenostavne su , Smrtonosno jednostavne . Da nije tako neko bi do sad odneo ono sto se nalazi u par preostalih velikih magaza.
Odgovori
kolega donce malo se bavi ovim sportom pa nije bas upoznat ovim stvarima
Odgovori
Da sam naleteo nebi sada cukao po ovo sokocalo.Nego sto bi reko moj prijatelj himovic nacul sam ponesto.Kada je zivot u pitanju bilo ciji nemam prava da  precutim i nekazem.Zivot je svetinja on je samo jedan  i treba ga ziveti i proziveti a ne uzalud  izgubiti!
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 4 Gost(a)