Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NOVI DELTA SNIFFER xr-71 P.I. by fixxx
Dugo sam razmisljao i odlucio se za DELTA SNIFFER XR-71 kupio sam je pre nedelju dana.Zahvaljujem se Fixxx za detektor,masina je odlicna. U pocetku nervirao sam se dok sam je svatio, treba je savladati i usavrsavati daje dosta dobre rezultate i dubine. Jos uvek ne mogu da se naviknem na pulsni detektor jer dugo godina radio sam sa VLF detektorom.U svakom slucaju svaka cast za ovaj detektor.
[Slika: 2hpk4tj.jpg]
Odgovori
Hvala puno,mnogo dobrih nalaza Vam zelim!Pozdrav.............fixxx Smile

"Prvi savet o verodostojnosti necega bio bi - verujem samo onome sto vidim ili isprobam - sve ostalo je pod sumnjom. U ovom hobiju mnogo je korisnije biti pesimista"
- Ko poslusa ovaj savet , ustedece sebi dosta para i uzaludno tracenog vremena - Zeljko M.
Odgovori
Zasto se ljudi plase da postave snimak,nikada mi nece biti jasno. Neverujem u pricu kako je neko majka Tereza pa zeli pomoci ljudima koji tragaju. Samo je zarada u pitanju,pustite te fore i fazone. Valjda je na nama da odlucimo da li je snimak dobar ili los. Ovako,kao da kupujemo macku u dzaku....sto je obicno i slucaj. Bez uvrede!
Odgovori
Pozdrav Mie,dobrodosao.Upravo preko snimaka se vrse najvece prevare i namestanja,licna provera je najsigurniji vid kupovine bilo cega.Vidis-probas ,odgovara-valja ili ne valja.Cak i "velike" firme (citaj Nokta-Okm) zatrpase interenet svakojakim snimcima,a uzivo slabo nesto vidim njihove uspehe na terenu.Toliko od mene,pozdrav........fixxx Smile

"Prvi savet o verodostojnosti necega bio bi - verujem samo onome sto vidim ili isprobam - sve ostalo je pod sumnjom. U ovom hobiju mnogo je korisnije biti pesimista"
- Ko poslusa ovaj savet , ustedece sebi dosta para i uzaludno tracenog vremena - Zeljko M.
Odgovori
fixxs da ti kazem jednu bolnu istinu ja sam bio zainteresovan za tvoj detektor ali ovaj bodatajson mi se javio privatnom poraku i mi rekao da je detektor pravo sranje i da ne uzimam to jer svira na svasta korenje naprimer samo da ti kazem za kakav licemer od covek se radi,strasno
Odgovori
Ima gi razni,be ne moze narod da zivi.Kome na terenu pored mene Delta zapeva na bilo sta osim metala abe cu mu je poklonim!!!Salimo se malo valja i to ponekad.Nemojte Bodu da mi dirate covek je ljudina vise vremena provodi na terenu od vecine nas,jos malo pa prelazi u profesionalce!Ja jos koji dan i putujem malo dalje,necemo se kuckati neki dan.Budite mi pozdravljeni..........fixxx Smile

Odgovori
sniffer ako se ne steluje kako treba onda reaguje na sve i ja sam se u pocetku iznervirao hteo sam da ga razbijem ali svatio sam kako radi i kako se steluje ipak je to pulsni detektor a ne flv,samo vezbanje i stelovanje dok se ne ukapira,kod coveka na poligonu koj je napravljen pre 5-6 god locirao sam auto felnu na 2m i to sa sondama od 32cm i 50cm malom i srednjom a bakarno bakrace 20x30cm locirao sam ga na 1,3m sto znaci da extra radi moze bilo ko sta da prica ja sam se uverio kako radi sniffer
Odgovori
testiranje sniffera u vazduhu sa najmanjom sondom a za velike i da ne pricam,kad budem imao vremena napravicu snimak sa poligona
masina extra radi

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ivceLH5-WPg&feature=plcp[/youtube]
Odgovori
(26-07-2012, 04:21 AM)zmija link Piše:testiranje sniffera u vazduhu sa najmanjom sondom a za velike i da ne pricam,kad budem imao vremena napravicu snimak sa poligona
masina extra radi

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ivceLH5-WPg&feature=plcp[/youtube]
i ja svasta cujem,pa me zanima istina.
bodaga prvo hvali pa posle prodaje.
vidim i na netu da ga neki kupci prodaju.
pa bite zmijo zamolio da malo pojasnis kako se steluje detektor .da li stvarno tu treba toliko znanje ili?
davno sam postavio pitanje za stelovanje detektora ali je ostalo bez odgovora.
http://hobidetektori.serbianforum.info/t...i-detektor
strana 8
a i ovde
http://www.skrivenoblago.com/forum/index...ml#msg6003
pa bi te zamolio zmijo,ako mozes da opsirno opises stelovanje
unapred hvala Big Grin
Odgovori
Ne treba neko posebno znanje samo ga treba savadati.TX POWER dugme je vezano za dolaznu snagu u sondu pa tako i za dubinu,sto ne znaci da ce detektor biti najdublji ako je ono maksimalno zavijeno u smeru kazaljke na satu,vec ga treba uskladiti sa SIGNAL-om i GAIN-om na prvom mestu.U radu sa malom sondom je dovoljno pojacati TX POWER na polovinu za pocetak.Dugme SIGNAL odredjuje ucestalost signala koji cujemo na zvucniku,kada je na minimumu -skroz ulevo-signal je najucestaliji i tada je detektor najosetljiviji ali i nestabilniji.Dugme SENSE sluzi za podesavanje osetljivosti detektora na sitne ili krupne predmete.Takodje logicno je da sto je detektor osetljiviji na sitnije predmete da je i dublji.Dugme GAIN sluzi za podesavanje dobijenog odzivnog signala.Kada je signal dobijen detekcijom dugacak i stabilan onda je GAIN podesen pravilno.Sa manjim sondama je dovoljno da bude na polovini za pocetak a sa vecim sto vise u smeru kazaljke.Sto manji GAIN to je odzivni signal na metal kraci,i detektor je plici .Uskladjenost ovih dugmica je najbitnija na terenu.Jer kd pulsnih detektora nijedno podesavanje nije nezavisno,vec tesno povezano jedno sa drugim.I na kraju TRSHOLD ce anulirati uticaj zemljista.Sto je veca sonda sa kojom se radi,veci je i uticaj zemlje na nju tako da i TRSHOLD dugme po tome i treba uskladjivati.Takodje je ovo podesavanje tesno povezano sa ucestaloscu signala,pa se i po tome moze birati podesavanje .Detektor je najosetljiviji kada se nasteluje da ima jednu do dve oscilacije u sekundi,ali neznatno (do 5%) a i manje gubi na dubini kada radi mirno i bez oscilacija(to je ono tak-tak sto se cuje u zvucniku korigovanjem SIGNAL-a,SENSE-a i GAIN-a)Takodje obratiti paznju na terenu koliko je sonda odmaknuta od zemlje i ako ima smetnji po potrebi je odmaci i drzati sto paralelnije sa zemljom u toku pretrage.Takodje savetujem sto sporiju pretragu terena radi dubljih meta koje se cesto mogu odazvati neznatnim kracim tonom i koje mogu biti preskocene ako se sondom radi previse brzo.Sa vecim sondama -primer-1x1 metar -korak u sekundi,sonda 50cm- zamah levo i desno u 2 sekunde.Ipak sve ovo mnogo lakse savladava na terenu u realnim uslovima,prateci zvuke koje detektor daje.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 20 Gost(a)