19-09-2011, 07:51 AM
Fixs dali si detektor testirao na zlatne predmete , novcic zlata recimo ..
DELTA SNIFFER XR-71
|
19-09-2011, 07:51 AM
Fixs dali si detektor testirao na zlatne predmete , novcic zlata recimo ..
19-09-2011, 02:39 PM
(19-09-2011, 07:51 AM)orbit link Piše:Fixs dali si detektor testirao na zlatne predmete , novcic zlata recimo ..Pozdrav.U toku je izrada male sonde osetljive ne sitno zlato-koju cu dodati u komplet sa oglasa-gratis.Do tada savetujem dosadasnjm saradnicima sto sporiju pretragu terena jer i sa postojecom sondon od 32 cm ima dobar odziv na zuto.Takodje ponavljam da postoje razlike od terena do terena,tako da moji testovi realno nista ne znace dok se ne izadje na teren da bi se dokazali.Inace - vencana burma u vazdusnom testu - 27 cm.Gubici u zemlji- 5 do 10% u zavisnosti od terena. Pozdrav................fixxx "Prvi savet o verodostojnosti necega bio bi - verujem samo onome sto vidim ili isprobam - sve ostalo je pod sumnjom. U ovom hobiju mnogo je korisnije biti pesimista" - Ko poslusa ovaj savet , ustedece sebi dosta para i uzaludno tracenog vremena - Zeljko M.
20-09-2011, 12:20 AM
Pi detektor Barakuda (rucni rad) detektuje vencanu burmu na 30cm u vazduhu sa sondom od 20cm. Zelim reci da je Sniffer predvidjen kao detektor za velike predmete na vecim dubinama sa vecim sondama, nije bas praktican za novcice... Pozzz.
20-09-2011, 10:58 AM
(20-09-2011, 12:20 AM)dr.jare link Piše:Zelim reci da je Sniffer predvidjen kao detektor za velike predmete na vecim dubinama sa vecim sondama, nije bas praktican za novcice... Pozzz.Upravo tako.Pokusavao sam ja da "ubrzam" Deltu ali je gubila stabilnost.Za sada experimentisem sa spiralnim sondama od alu zice ali nikako da stignem da izadjem na teren i tamo obavim par testova.Kada se to desi bicete obavesteni. Pozdrav...............fixxx "Prvi savet o verodostojnosti necega bio bi - verujem samo onome sto vidim ili isprobam - sve ostalo je pod sumnjom. U ovom hobiju mnogo je korisnije biti pesimista" - Ko poslusa ovaj savet , ustedece sebi dosta para i uzaludno tracenog vremena - Zeljko M.
26-10-2011, 05:39 PM
Pozdrav , Fix mislim da si na pravom putu da resis stabilnost sa spiralnim sondama , samo napred .
29-10-2011, 01:21 AM
Sto se tice spiralnih sondi,imaju najlepsi odziv na "zuto" ali samo u vazdusnom testu.Sve vise sumnjam da ovako jak dubinac jednostavno ne podnosi male sonde.Sto dokazuje tvrdnje mnogo iskusnijih od mene - da ne postoji savrsen detektor - znaci ili dobar i stabilan dubinac(PI detektor) , ili dobar i stabilan diskriminator(VLF).Znaci,najmanje dva detektora koji su potrebni svakom tragacu koji se bavi raznovrsnim traganjem - numizmatika + dublji prospekting.Do sada nisam naisao na detektor koji nudi sve ovo , jer teoretski i prakticno jednostavno to nije moguce.Diskriminacija prestaje posle 40-ak cm i tu se prica zavrsava(VLF detektori).Zato stoje preporuke od mnogo iskusnijih- u lovu na "zuto" kopanje na sve signale,gde se mnogo bolje dokazuju pulsni detektori,naravno korektno i kvalitetno odradjeni.I p pitanju dubina a i stabilnosti.Toliko od mene za sada.
Pozdrav................fixxx "Prvi savet o verodostojnosti necega bio bi - verujem samo onome sto vidim ili isprobam - sve ostalo je pod sumnjom. U ovom hobiju mnogo je korisnije biti pesimista" - Ko poslusa ovaj savet , ustedece sebi dosta para i uzaludno tracenog vremena - Zeljko M.
09-11-2011, 07:49 PM
pozdrav. da li je neko od vas pravio sondu 125x125 cm.za delta puls,i kako se pokazala sto se tice stabilnosti i dubine , kako se pravi faradejev kavez za te velike sonde, tj. kako se povezuje , sta sa sta, mozda izgleda smesno , ali ja se ne razumem u elektroniku ,pa zato pitam.Molim da mi neko odgovori od vas koji su to radili (Snesko, FIXXX, ) i ostali. Pozdrav svima.
17-06-2012, 05:43 PM
fix imam jedno pitanje za tebe,citao sam sve sto ste napisali,ali za najvaznije niste,odnosno na eden bugarski sajt najdov deka eden pi detektor da reagira na nemagnetni metali u koje spada i ono sto mi svi trazimo,frekvencijata treba da mi bude od 600hz do 1300hz.sta ces sada na ovo.
17-06-2012, 05:46 PM
a delta snifer tvoj koliko ima rabotna cestota,kako cemo sa njima traziti zlato to mi objasni.pozdrav
17-06-2012, 09:14 PM
(17-06-2012, 05:46 PM)sarapt link Piše:a delta snifer tvoj koliko ima rabotna cestota,kako cemo sa njima traziti zlato to mi objasni.pozdravZdravo.Kao prvo ,frekvencija nije jedina bitna za dobar odziv detektora na plemenite metale.Drugo,i uz nizu frekvenciju sa osetljivim delay podesavanjem fantasticno se po tom pitanju ponasaju mnogi pulsni detektori .Inace moju Deltu sam udesio da radi na 800Hz u auto modu.Inace se moze srediti da radi stabilno od 100 pa do 1000Hz sa neznatnim izmenama par komponenti.Pozdrav..........fixxx "Prvi savet o verodostojnosti necega bio bi - verujem samo onome sto vidim ili isprobam - sve ostalo je pod sumnjom. U ovom hobiju mnogo je korisnije biti pesimista" - Ko poslusa ovaj savet , ustedece sebi dosta para i uzaludno tracenog vremena - Zeljko M. |
|
|