U pitanju su dva kruga pojedinacnog precnika 50 cm i rastojanje izmedju njih je isto 50 cm.Krugovi lice na dve pogace nalaze se u blizini mesta gde je nekad bio manstir, postavljeni su sa gornje strane stene, a u blizini ima jedna mala pecina otvorena velicine peci zidanih od cigli u polukrug nalik na stare pekare za hledbSliku imam ali nikako ne mogu da je postavim.U blizini tog manastira odnosno ispred ima tri izvora a iza njega jedan.Mesto se nalazi u istocnoj Srbiji i ZVano je Ladna voda/Apa rece/.
Pozdrav i svaka pomoc je dobro došla i naravno saradnja na prvom mestu
Zdravo
Po tvom opisu to sto lici na pekaru je zrtvenik...to sto si nasao je stara crkva iz vremena vizantije ...tu imas nekoliko sakralnih objekata jer ti ti krugovi to i pokazuju
U toj okolini nadjene su vise ostava nalik na zidane furune od cigala u njima nekog alata motike i koliko mi je receno nije bilo kovanica samo predmeta za svakodnevnu upotrebu.Ako znas nesto konkretno sta oznacavaju ta dva kruga i na kojoj udaljenosti bi trebalo da bude jos znakova javi mi pa da se dogovorimo ja sam za svaku fer saradnju
Teme: 36
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Planinar, kod jednog izvora koji se nalazi iza manastira je izvuceno video se otisak nekog lonca u zemlji.
U toj blizini odnosno na brdu nalazilo se rimsko ili vizantijsko utvrdjenje ,,KASTELANOVO,, dok na drugom brdascetu se nalazi manja rimsko utvrdjenje vide se zinine i nadjena je kamena ploca od belog mermera na njoj pise Car Konstantin i carica Elena,ta ploca se nalazi u muzeju, a mesto gde je nadjena ploca mstani zocu Cetete.
Pa ako neko ima nesto saradnja stoji
Pozdrav
Sta je jos imalo uklesano na toj ploci gde je pisalo car Konstantin i carica Jelena?
Zdravo drug Apis, pored natpisa bila su uklesana dva lika do pola/muski i zenski/ dve ribe i i nekocvece.
Imaš li nesto konkretno od toga mislim na planove.U blizini na nekih 1 km postojalo je staro tursko groblje u tom groblju ima neki bunar.Takodje ispod brda na jednoj steni bio je uklesan lik neke zene mestani kazu da se radi o bogorodici i ona je imala neko kandilo u ruci.Ako posedujete neki dokumenat bilo bi dobro za dalju saradnju.
Pozz.
Da dodam kamen sa bogorodicom je miniran, bila je jedna zidana cesma od kamena koja se nalazila ispod brda ali se odronom zatrpala.U potoku ima jedan veliki crni kamen, a u tom delu se spajaju tri potoka.Ima jos po nesto ali otom potom interesuje me ima li neko planove za ovo napred navedeno.Dobro dodacu ispod brda otkopan je tunel sa stepenicama i tu su pronadjena jedan turski noz i sablja turska.....
Saradnja i dalje stoji ali samo pošteno.
Pozz
A kazi mi dali je imalo nesto uklesano sa druge strane te ploce sa natpisom Car Konstantin i Carica Jelena?