Dosta znakova je unisteno tako, misleci da je zazidano pa daj da razbijemo, a onda dodje neko drugi a znaka nema i nesto se ne poklapa... Bar za toliko znamo kako da vidimo dal je nesto zidano ili ne, da znamo da sacuvamo ako mi nemamo srece.
Mislim da se mnogi ne brinu oko toga. Pojedini cak namerno unistavaju. U ovom slucaju kad vidi sta je nek na tom mestu nekim sprejem nacrta mali znak i to je to. Mislim da niko ne razmislja o ovome posle njega koji ce doci, a i kako da razmisljas jer ukoliko si nasao mesto gde mozda ima necega naravno da ces da lupas i da ne mislis. U ovakvoj situaciji nikoga ne krivim.
pokushacu..ali mislio sam da ne ima neka simbolika??? a na drugoj slici -dama bila je jasna ali od novog datuma je samo ostecenje neko je pokusao razbiti ili unistiti sliku...cuo sam da bas dama oznacava nesto ali???ko zna...? cenim i drugi mislenja
DAMA ili MICA jedna stara igra koja se igra zrnima pasulja i kukuruza igrali smo je kao deca i jasno se sada prepoznaje na poslednjioj slici.Mozda resenje treba potraziti i u nacinu igre,ali davno sam igrao i ne secam se kako se igra
Sad mi je jasno, nije mi palo napamet to. Mislio sam na neku bicerku nacrtanu, kad ladno mice.
Moguce da je tabla, ali mice mi nekako idu uz partizane i taj period, mozda je i starija igra to ne znam stvarno.
A da probas kroz sredinu da zviznes necim, pa sta bude, mozda je to meta.
Ostava ja hajducka,nema veze sa nemcima i partizanima. Dama ili Mica nema tacku u sredini, vec samo okolo. OBJASNITE MI KAKO SE IGRA OVA DAMA ili MICA . Ovo je haducki pecat da su pare ostavljene mozda rimske , mozda keltske, sigurno da nisu iz turskog doba nego starije . Nema sta da peres stenu , nego je otvori , pare su unutra. SRECNO
Micu igraju dvojica, sa crnim i belim zetonima koje vuku po linijama i jedan potez je pola linije, nemozes sa kraja na kraj. Ukolko si na potezu a protivnik u zoni gde vuces uzimas mu zeton i tako dok jedan ne ostane bez zetona. Jako zanimljiva igra stvarno.
Sto se ostave tice moguce je da je hajducka, neznam od kad igra postoji,
a uz partizane ide jer u svakom filmu igraju mice sa pasuljem.
I ja mu kazem da zvekne po steni, a on se nesto femka.