Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KORENATAC
ja bih se nadovezao da potvrdim pricu,da sve stoji kako je gore malopre navedeno,sva tri znaka se nalaze u sto metara(mozda manje) u korenatac,klisuru,zdrelo ili kako god vec kod mesta zvanog........dge se nekad nalazio turski brv preko koga su turci prelazili iz papratne,nedaleko odatle se nalazi i krst-postavicu slike ispod,prelazeci preko brva,moralo se proci pored krsta,sami znaci se nalaze u vodi i zarojeni su 3-4 metara,da napomenem da kod devojke sa kobilkom se nalazio nekad vir-vise ne postoji....iskoristio bih priliku da pitam kosaca ako ostave nisu vezane za znake,tj ako su negde malo dalje,da se sami znaci ne bi otkopavali jer treba dosta vremena za sve to,a tacne stene na kojima su zna se gde su,ako li pak se trebaju dokumentovati i znaci,cim budu bili otkopani,bice i slike postavljene.....unapred hvala
Odgovori
krst iznad turskog brva

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
krst

Odgovori
isto korenatac u potkapinu,neznam dali je nesto novijeg datuma,ali mi se svideo,radjen je uglenjem...

Odgovori
korenatac

Odgovori
korenatac

Odgovori
korenatac

Odgovori
lepo nema sta,,,extra,,,,
Odgovori
Lepe slike nema sta samo mene i dalje zanima sta znaci znak kukasti krst nadjen u korenatac....kada znam da tu svabe nisu bili nego bugari kao okupatori i sto jeste najveca zagonetka sta ce tu znak kada nema ni put ni nista znak se nalazi na samu stenu i to skoro na vrh stene......ali nije lose uradjen profi uklesan ...vidi se da nije moguce da ga je neko uradeo ko nema znaje e sada kroz istoriju su taj znak i kelti koristili ali ovaj sto sam ja naso previse podseca na nacisticki znak....joj problemi......
Odgovori
Nije to "kukasti krst" vec stari znak "svastika"
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 8 Gost(a)