Zakopano blago - Skriveno blago

Autor Tema: blokada signala  (Pročitano 3101 puta)

sasa1982

  • Gost
blokada signala
« poslato: Vreme 20:56:36 datum 13.02.2017 »
Koji materijal sprečava detekciju metala koji se nalazi iza njega? Naime, pokušavam proveriti teren pored stare kuće (bez armature) ali nisam siguran da li dobijam signal iz kuće ili ispod sonde. Udaljen nekih 80-90cm od zida...relco

  • Guru

  • Van mreže
  • *****

  • Lični tekst
    Dobrodošli na naš forum!
Odg: blokada signala
« Odgovor #1 poslato: Vreme 13:20:55 datum 26.03.2017 »
Koji materijal sprečava detekciju metala koji se nalazi iza njega? Naime, pokušavam proveriti teren pored stare kuće (bez armature) ali nisam siguran da li dobijam signal iz kuće ili ispod sonde. Udaljen nekih 80-90cm od zida...


Pozdrav sasa182.
Detekciju metala uopšteno ako je detektor u modu za sve metale,sprečava tj ometa mineralizacija terena.Ako metal detektor postaviš u mod diskriminacije ima više varijanti ometanja.Naprimer:Podesiš diskriminator da ne reaguje na ciglu(oksid gvožđa)Ako je cigla veća u odnosu na drugi metal koji tražiš,neće biti detekcije kod većine detektora.
Ako podešiš diskriminator da ne reaguje na gvožđe a u blizini ili ispod se nalazi manji obojeni metal,isto neće biti detekcije.To je iz prostog razloga što metal detektor reaguje na reflektujuću površinu metala a ne na težinu metala.To je takozvano "maskiranje"ciljeva.Moraš prvo veće bezvredne gvozdene predmete ili komade cigala očistiti pa tek onda probati detekciju sa diskriminacijom kako bi imao uvid da li ima obojenih metala.
Kod detekcije u prirodi i kod minimalno zagađenih terena detekcija je sasvim olakšana i podešen detektor na minimalnu diskriminaciju.To ti pišem iz ličnog iskustva.Nemoj se zavaravati mišlju da neki novi i skupi model detektora sa bezbroj informacija na displeju može u gomili otpadnog materijala ili metala detektovati neki manji vredni novčić ili slično.To su samo priče i budalaštine nekih koji hoće reklamirati neku spravu radi prodaje ili ličnog dokazivanja kako on ima naj,naj, moćniju mašinu.