o kom se tragacu radi dali mozes reci ?
Mogu potražiti ali se bojim da je beznadno. Kad je po?eo rat i primanja otišla u ... sendvi? je bio nekako važniji od SAM-a.
Možeš li to slikati pa da po slikama zaklju?imo što je to?
BTW, tražim i ne na?em predratne brojeve Radioamatera u elektronskom formatu. Ima li toga negdje?
hvala na trudu, u pitanju je casopis sam svoj majstor ,sada sam u inostranstvu cim budem dosao gledacu da slikam sta sam uradio i da stavim na forum veliki pozzz.
NE SECAM SE TACNO KOJI JE TRAGAC U PITANJU ,ONO STO OVOG MOMENTA MOGU RECI DA U CASOPISU SAM SVOJ MAJSTOR IMAO JE NAMENU ZA PRONALAZENJE MINSKIH POLJA I ZNAM DA KORISTI KVARC U OSC.KOLU U PITANJU JE TRAGAC MANJEG DOMETA ,POZZZZ,SVIMA
Teme: 2
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Ja sam negde sa interneta skinuo ceo komplet starih brojeva SAM-ova i jedini tragac metala je ovaj
jel kvarac od 40khz ili 32khz imam ? jedan koristi 32khz i u krugu osc kolo cd 4060 a drugi kvarc od 40khz i u kolu osc cd 4040 obe plocice su malih dimenzija jel na neki od tih pi detektora mislis ? ili vlf >?
cao drustvo ,
odgovor orbit-u :ovaj detektor koristi kvarc od 40 khz i plocica je mala kao sto si rekao,
koristi integralce mc 4040,4011,4016....pozdrav