12-01-2013, 08:48 PM
Sto se tice testiranja to si u pravu niko ti nece dati jedan GPX da testiras pa da vratis a i neces moci u tako kratkom roku(mislim na par dana sto bi ga dobio na test) da ga upoznas,pogotovu njega koji ima hiljadu varijanti stelovanja i podesavanja.Rekao sam ti u jednom od proslih odgovora,prodavac mi je od dobrih i proverenih aparata za koje se zna da su se dobro pokazali u proslosti i od kojih vec izlazi po nekoliko serija ,kod GPX-a 8 serija, ponudio njega i LORENZ DEEP MAX-a. Iima i drugih aparata koji su sigurno dobri ali nijedan nemoze da se ravna sa GPX serijom.Kao prvo na terenima sa velikom mineralizacijom VLF aparati nemju sanse a sto se tice dubine necu da navodim razliku izmedju VLF aparata i PI.E sad mozda si procitao ,da puno njih nece da kopaju duboko ili ih nervira sto GPX ima slabu duskriminaciju ili je preskup za tako neki hobi misle da ima nesto bolje za manje pare itd.Zato je na tebi da znas sta hoces.Hoces na plicak a dobra diskriminacija ili PI detektor sa slabijom diskriminacijom ali zato mnogo jaca osetljivost na predmete,pogotovu na zlato,veliki izbor sondi koje imas u izboru za GPX i jos mnogo toga.Ne zaboravi da je tako konstuisan kao da imas 8 raznih aparata u jednom a to ti daje ogromne mogcnostiImas i PI aparata od firme whites,garet,fischer itd koji su mnogo jeftiniji ali su daleko od GPX-a.Kazem ti sakupljao sam teoriju mnogo vremena unazad dok nisam sto posto bio siguran u odluci,tako bi i tebi preporucio, dok nisi 100 % siguran u odluci ne uzimaj,ali u ovom slucaju neces sigurno da napravis gresku,pricam ti iz iskustva, a nemam razloga da te lazem.Velki pozdrav.Evo ti nesto lepo saljem za laku noc