Uzivao sam citajuci tekstove koje si postavio.Bio sam ubedjen da su tvoji i da si prijatelju Svrlizanin. Dobrim ljudima i putnicima namernicima smo dobri domacini.I oni drugi dobiju sansu da se poprave e sada ako su pametni iskoristiceje.Tehnika je daleko otisla i sve sto je na otvorenom je dostupno svima.Ko pre devojci i ako ima sacime njegova i devojka.Pozdrav prijatelju. I samo opusteno i naravno iskreno .
Nisam, ja sam iz Bor-a ali cesto veoma cesto prolazim kroz tvoje mesto.
puno srece!!!
Sreca prijatelju prati hrabre ko sme taj moze ko nezna za strah taj ide napred.Zelim ti svako dobro.
A i ko sto rece jednom moj zlatan brat: Zlato ce se dati samo onima koji imaju cistu otvorenu misao i u cijim srcima je bozija rec i zakon."
Tako je prijatelju, samo se trazi Bozija Pravda .
Pametan i razuman seljak gleda da okolo sebe ima pametni i razboriti drugari a budala samo jos vece budale od sebe , sve ga stra da ga ne ugroze i da mu ne litnu kraci.
i ja sam imao prilike da vidim kako iz zemlje "gori", na odredjenom i karakteristicnom mestu... naime u pitanju je lokacija pored stare vodenice, pored koje je prolazio rimski (turski) put...
padala je kisa...
Teme: 13
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
GOLEMA PROPAS je akcija koje se setih kada pomenuste Milutina Veljkovica, svetskog rekordera u duzzini boravka u pecini, jer je on u njoj uccestvovao na poziv Gileta koji je hteo da pojacca ekipu. SSampion prihvati pa najpre odosse u selo u podnozzje Suve planine do vodenice njegovog dede Veljka Veljkovica na desnoj obali planinskog potoka koji hita ka Nissavi. Tu se prekrstisse i nazdravisse domacom rakijom za uspeh pohoda. Zatim odosse u ssumu do Raskrsja, do spomen plocce Veljkove koga je u ratu u prosslome veku pogodio metak. Ljucki je namestisse, stavisse i cvece. jer su je pohovani istrazzivacci stalno preturali u uzaludnoj nadi da je tu sakriveno cciccino. Od osam planinskih staza krenusse juzznom, najtezzom i najlepssom u Potkovici srece, ka koti 1389 na Vranjejevcu. Nakon tri sata soldatskog hoda,uprkos tesskom speleolosskom rancu,stigosse do poznatog odredissta gde trza zlato,GOLEME PROPASTI.Bio je na potezu planetarni as.On sam sidje u jamu sa idejom da napuni dzepove sebi i ortacima.Gile i Brka se raskomotisse u ladovini bukve zbog zzege. Posle ccetiri sata istrazzivanja konaccno se pojavi struccnjak i sveccano izjavi da u jami nema nissta ! Gile bejasse zaprepasscen ssto mu se russi san o bogatstvu i pun neverice kriknu. Kako,bre,nema nissta!Tuj mora da ima zlato!Idem ja da vidim,a Ti me ne ccekaj,jer najdem li da si ga skutal sve ccu te utepam !Brka povika ccekaj be Gile,obuj opanci,ima zmija!Ali Gile nije imao vremena za detalje,nit ga besse stra,nit je ovoj Trnsko Odorovci,a mozzda je i znao jezik otrovnica.On uprkos opasnosti pocce bosonog hitro da slazi ka sredisstu zemlje,u Golemu propas duboku taccno 8o metara.