Teme: 11
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Ja mislim da je najbolji ovaj KENWOOD-ov daljinac ipak je poznata marka a ovi ostali Bodo deluju komplikovano mnogo dugmica ko ce se snadje dok izuci uputstvo pasce opet sneg i izgubis celu sezonu. Ipak sam za ovaj prostiji model poznate marke. Sto je sigurno . SIGURNO JE. Nego nisi napisao na koju daljinu hvataju ,mislim dali mogu da stignu do komsijske lokacije ?
Teme: 4
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
sve se vrti oko komsiluka i komsinica druze postizava nekako
Teme: 25
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Драги пријатељи!
Требало би увек да имате на уму да је већина данашњих "даљинаца", тј. дистанционих локатора (Long Range Locators - LRL), заснована на рашљама (dowsin rods).
И то не би било ништа необично ни страшно зато што су рашљари одувек постојали и постојаће - да се такви "даљинци" не продају неупућеним људима жељним брзог богаћења по енормно великим сумама које благе везе немају ни са основним средствима уложеним за њихову израду, нити са лажним псеудо-научним принципима под којим се продају лаковерним трагачима.
И ТО ЈЕ ВЕЕЕЕЛИКА ПРЕВАРА.
Наравно, нико никоме не може забранити да плати велику суму таквим продавцима и да се после тога лично и персонално увери да он као купац таквог "даљинца"нема рашљарске способности неопходне за правилан рад са таквим "даљинцима".
Дакле, ако нисте рођени рашљар - не бацајте улудо своје паре на скупе преваре !!!
Боље сами себи саградите такав један уређај за веома мале паре па са њиме до миле воље експериментишите.
Запамтите !!!
Енормне суме плаћене за разно-разне "даљинце" засноване на обичним рашљама ни на који начин не оправдавају њихове нереалне могућности под којима се веома често рекламирају и продају лаковерним и неупућеним трагачима.
У ту групу "даљинаца" које треба да избегавате спадају сви уређаји чији рад се заснива на "L" антенама са или без кугличних лежајева, па макар такве антене биле повезане на веома импресивну електронску опрему. Тада се такви уређају називају Молекуларно фрекфрентни дискриминатори. Наравно, са њима ћете (можда) моћи наћи нешто вредно као и са обичним врбовим гранама, али, неопходно је да будете рођени рашљар. Ако то нисте - џаба сте бацали паре.
Ипак су врбове гранчице бесплатне!!
Што се тиче електричних (електронских) "даљинаца", највеће и најскупље преваре везане су за немачку фирму OKM и њихове моделе Bionic Alpha, Bionic 01 и најновији модел Bionic X4. Следећа је бразилска фирма MINEORO са својим моделима DCH85M, HC300, DC2008, FG80 и FG90. После њих следи македонска фирма ГЕОФАЗМА чије се уређаје исплати поседовати једино ако вам их неко поклони за "џ".
Наравно, ваша је слободна воља да ли ћете давати своје паре за овакве ствари или ћете (можда) покушати сами (или уз нечију помоћ), да их Ви лично направите за далеко, далеко мање паре и лично се уверите у могућност таквих "даљинаца".
То сигурно много мање кошта него када купите веома скупо неки од наведених "даљинаца", али, не само новца већ и понижења када схватите да сте безочно преварени за велике паре (веома често са муком зарађене).
Поздрав!
Sneshko
Teme: 1
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Pozdrav svim korisnicima foruma
Ovde sam novi clan od juce a kao gost pratim ove informacije vec duze vreme , sto se pitanja tice mogu da kazem iz iskustva sa nekom odredjenom tehnikom da nema nista pouzdano sto bi rekli 100% ali zato sluzi prateca tehnika da potvrdi nalaze lokatora , radim lokatorom marke OKM Bionic01 vec vise od 2 godine , u pocetku sam bio sumnjicav prema rezultatima pa je morala da se upotrebi i druga tehnika zbog provere , ni to nije bilo zadovoljavajuce pa sam cak i obuku platio u Nemackoj kod proizvodjaca , bilo je nekih rezultata posle toga ali i dalje je moralo da se investira u novu tehniku . Najbolja varijanta po meni je jos na to i dobar dubinac detektor , to je i urodilo plodom kao i timski rad , ovde ne moze da se radi pojedinacno jer koristeci detektor od dobrog prijatelja i clana tima odlucio sam se na kupovinu istog , detector marke Minelab GPX 5000 za sada je neprevazidjen , isti aparat cekao sam duze od 6 meseci narudzbinu , jer prosle jeseni se tim podelio pa su jedni otisli za Afriku a drugi na Balkanu i zato je moralo da se vise ulaze novac . Kod ovog dubinca iz iskustva mogu da kazem da mora da se kopa do kraja , a dubina nekad bude i 1,5 m , pa sad zamisli kolika je razlika od manjih zujavca samo u kopanju , pozdrav , Germanicus
Samo budi malo precizniji sto se tice te dubine od 1,5m...jesi li imao nalaz na toj dubini ili si samo kopao da proveris signal ?
Ocekujemo odgovor za 1.5 metar !!!
Teme: 1
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Pozdrav Andrej
Izvini na cekanju malopre sam ustao , u vezi detektora Minelab GPX 5000 , radili smo kazem timski na terenu i vlasnik je moj prijatelj iz Nemacke , na osnovu rezultata sa terena sam se i odlucio za kupovinu istog , sa njime ja licno nemam iskustva ali sam kopao do kraja sto bi rekli nasi na smenu dok se nije doslo do cilja , u pitanju je bilo prirodno kako kazu kod nas primarno , mislim da je u Nemackoj za sada to i najveci pojedinacni grumen , nuget , tezine 174,6gr , licno sam ga nasao lokatorem OKM Bionik01 sa daljine oko 650 m , onda smo pokusali sa 3 razlicita detektora , prvi Minelab suveren nista nije nasao , pa onda Minelab exsplorer takodje nista , i na kraju sa GPX 5000 koji ga je imao na signalu , bilo je jasno da je u pitanju velika dubina , nije bilo lako posto je u sumi bio nalaz izmedju stabala tako nas namucio da je malo falilo da odustanemo , na dubini od 1,43m je bio nalaz . Kopajuci tako dodjemo do neke dubine od cirka jednog metra i ja pokusam da proverim sa svojim tada explorerom koji ga je tek tada uhvatio sto znaci da je dubina za njega bila 43 cm ja sam tada bio 100% siguran da je veci grumen sto je i potvrdjeno , istog momenta sam se odlucio za kupovinu GPX 5000 ali kao sto sam predhodno napisao nigde u Evropi nije mogao da se nadje . Da budem iskren u pocetku nije ni on bio toliko jasan sa signalom pa sam ja lokatorem tacno iznad predmeta ga ocrtao i skinuci jedan sloj od nekih 25 cm doslo se do jasnog signala sto znaci da ni sa njime klasicnom pretragom bi ovaj nalaz bio promasen zbog dubine , ovde se iskljucivo radi o natur gold jake finoce i jedina planina u Nemackoj koju nebih imenovao zbog drugih propisa , kod njih je to slobodno dozvoljeno time sto svaki nalaz treba biti prijavljen i registrovan gde vi kao nalazac dobijate procenat od procenjene vrednosti , Germanicus
Reci molim te ako se secas koja je sonda bila na minelabu? Njegova fabricka COMMANDER 11" mono ili DD ili je bila vece velicine ili pak nekog drugog proizvodjaca?
Auu Germanicuse opasna prica i svidja mi se.174,6 grama nuget,SVAKA VAM CAST ,ja sanjam o tako necemu,arheologija me manje vise ne interesuje.Jer imas neku sliku tog nugetsa,ako imas stavi je molim te da da ja i Grota zaplacemo ;D.Znaci da taj BIONIC radi tj.daje rezultate,nije neka glupost kao sto se prica.Pridruzujem se pitanju koje je Grota postavio,sa kojom sondom je to nadjeno, velicina i obavezno ime proizvodjaca.Imao bih hiljadu pitanja ali za sad toliko,hvala tebi na odgovorima.E da umalo da zaboravim .Ako se secas u kojem ste modusu nastelovali GPX-a tj.sa kojim ste modusom od onih 8 trazili,bilo bi vrlo poucno i korisno kad bi to znao.Pozdrav .
|