Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAGARE KLESANO ???
ima oni su jedan ispod drugog u red na 20/30m jedan od drugog
Odgovori
Tako i treba da budu ; u sastavu gde voda teče od tri  izvora i jezero tu ima  bela golema stena, voda udara u nju..........imali to
Odgovori
to ne znam,,ali znam da dole ima zdrelo,i u sastav ima temelji od vodenice i vada,i tu ima velika stena iz nje ide voda,i sve ide niz zdrelo,i tu ima orlov kamen u zdrelo....
Odgovori
Jesi li siguran da je u sastavu vada od vodenice,jer tu je nekad poceta da se pravi rezara?
Odgovori
Gde je vodenica i zdrelo tu ima ima  peštera jedna drugu gleda.........vrati se nazad kod tri izvora dole je bela sztena i voda je udara ina nju rimska desetka (x)......
Odgovori
siguran sam,gde se voda sastavlja od tri kladanca i voda koja izvire iz stene daj izvor mestani zovu kameniti kladanac,i u sami sastavci ima temelji od vodenice i vada,i odatle na 50,metra krece zdrelo i ima dva tri,mana vodopada i orlov kamen,to je sve sto znam u taj potez
Odgovori
Dobro, od vodenicu malo više ima kamen on izgleda kao dzamija a pred vodenicu kamen kao biljaktaš i na njemu uštemovana .........štrapka a os vodenicu predji preko vodu ima putanja i obrneš se nazad ima da vidiš mnogo kamenje kao tikve ili brave ovce da leže..........
Odgovori
Da se malo nadovezem,ispod sastavci niz zdrelo postoji klesan krst,a ispod samog orlovog kamena je nekad bio kantar(neznam da li i dalje postoji ja ga nisam video,ali znam pribliznu lokaciju).Iznad orlovog kamena je mecja rupa,a iznad rupe visoko u steni "medna dupka".
Odgovori
Inace Branko imam i ja taj opis,mozda moze da bude to to iz razloga sto ispod samog orlovog kamena postoji pecina sa leve strane nizvodno,ali na drugoj strani neznam da li ima neka(mozda je zatvorena).Sad kamenje kao tikve...ima ga po celoj planini.
Odgovori
nije to pecina na sam orlov kamen ima potkapina,a kamen ko dzamija je prekoputa i malo navise,ima blizu meclja rupa,tako je mesto upisano i na kartama,ali za kantar ne znam niti sam cuo znam za neke druge znakove ispod orlov kamen
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)