Da li neko od vas ima opis(unutrasnji)za veliku jelenovu u Miljkovcu kod Nisa?Radio sam tamo prosle godine predhodna ekipa je dosla do ploce 2 jedna na drugu nalezu i nesto crno je bilo na plocama oko 7o~cm.Unutar pecine isklesan pop,ima kapu na glavu,rupu na celo,jedno oko mu je otvoreno iusta su mu otvorena,iz oci i usta curi mu voda preko puta njega zena isklesana.Leva ruka mu podignuta nema saku a desna obuhvata celu pecinu,pored desne ruke u pravougaoniku rimsko I i neki tekst ispisan.Bila je i mketa kuce napravljena od kamena uz samu stenu blizu ploce,takodje je bila i mecka od kmena napravljena koju su pokusali da razbiju ali nisu uspeli pa su je gurnuli u jednu rupu u pecinu.Znam da se radi o 2 magaze u pitanju je i kapavica koja je povezana sa veliku Jelenovu.Ja sam za saradnju ako neko ima unutrasnji opis a i kalauz ulaz ker je sada zarojena treba mnogo vremena da se ocisti.ZAMOLIO BIH ADMINA I PLANDZIJU DA SE JAVE AKO IMAJU NESTO ZA VELIKU JELENOVU I KPAVICU KAO I SVE KOLEGE.javite se pa vas vodim na teren...
Opis koža Miljkovačko tajno jezero IS HS
Kad dođeš u Srbiju pitaj kude je selo Miqkovac i to je pojas Niški??
Ploču polako prevrni, pod nju puška, otkoči nek pukne.
Komplimenti kolega, ni manje ni više već Jelenova pećina samo napred.
U planu lepo pise ,, ... i otvori MALU Jelenovu pecinu ....'' . Velika ili golema se uopste ne pominje ali je logicno da postoji i velika cim je napomenuto da se trazi mala. Tu je ona negde u krugu od par stotina metara samo je veoma vesto zatvorena. Nek te ne zavaravaju znaci koje ste pronasli jer su hajduci znakove pravili tamo gde su boravili a tamo gde su krili blago nema ovakvih umetnickih dela . Tu se nalazi neka mala oznaka da se oni ne bi mucili da nadju ono sto su sami sakrili . U ovom slucaju to je ,,panica'' koja oznacava mesto gde treba traziti ulaz u Malu Jelenovu pecinu . Zeus je u pravu kad kaze da je opis za Potajno jezero od hajduka Kruma Ivanova . Ja ne verujem da bi Potajno jezero trebalo da bude u Miljkovcu odnosno njegovoj okolini ali nikad se ne zna .
prema mojim saznanjima to sto opisujete da se nalazi u Miljkovcu pored Nisa nije zapravo ali spada u tzv.Miljkovacki reon,ali se radi o drugim selima i u privatnom je vlasnistvu.
Kako se niste javljali ponovo na ovu temu verujem da su Vam forumasi vec pomogli.
ako ste mene pitali....ja licno netragam za tom lokacijom,a opis koji ste postavili imao sam prilike da procitam ranije u sklopu jedne vece skripte za koju verujem da je poseduju svi sa foruma.
Ne...pitanje i komentar u vidu priloga je bio opsteg karaktera postavljen na javni uvid ..tek da se zna da neciji nazovi "tajni opisi " zapravo uopste nisu tajni niti sakriveni a meni je takodje poznata ta skripta koje se svojevremeno narucivala za kupovinu preko jednog davno ugasenog foruma i predpostavka je da je mnogi imaju. Veliki je znak pitanja istinitost i kompletnost iznetih opisa.